Ryż z jagodami

Ryż z jagodami

Ryż z jagodami

Składniki:1 szklanka ryżu1 szklanka wody1 szklanka mlekaszczypta solicukier do smaku1 szklanka jagód3-4 łyżki jogurtu naturalnegocukier do smakuSposób przygotowania:1. Zaczynamy od ugotowania ryżu, wszystkie składniki gotujemy na bardzo wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki.2. W międzyczasie robimy sos, opłukane jagody rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt naturalny i cukier do smaku. Mieszamy.3. Porcjujemy ryż i polewamy owocowym sosem.Pyszności! Smacznego!!! czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.