cebulkę w plasterki.Sos: majonez i jogurt naturalny mieszamy, doprawiając solą i pieprzem ziołowym. Na spodzie talerza dajemy sałatę, na nią pomidora i cebulkę, a następnie podsmażoną pierś, polewamy sosem i posypujemy grzankami. Na upały i nie tylko - idealna
Lawendowe NieboPrzestudzonym nadzieniem mięsnym nadziewamy nieugotowane rury makaronowe i układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Mąż jest idealnym pomocnikiem przy nadziewaniu makaronowych rur;)Nadziane i ułożone w naczyniu rury makaronowe polewamy dokładnie beszamelem. Przykrywamy i zapiekamy całość 40 minut w 200 stopniach. Potem odkrywamy i posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy nadal jeszcze 20 minut. Można podawać ze świeżą, posiekaną
Lawendowe Niebokebab-gyros.Mięso trzeba przestudzić, moje stało całą noc w lodówce, żeby smaki się przeniknęły ;)Do dużej misy wsypujemy mieszankę sałat, na nią wykładamy przygotowaną wcześniej pierś z kurczaka i polewamy ją ketchupem. Na to wysypujemy odcedzoną kukurydzę, drobno pokrojone ogórki i cebulę. Całość pokrywamy majonezem. Teraz z naszej sałatki warstwowej zrobimy miks, czyli trzeba całą te sałatkę przemieszać
Lawendowe Niebomałe kawałki. Gruszkę również obieramy i kroimy na małe kawałki. Jabłka układamy w kokilkach, na nich układamy gruszkę, posypujemy płatkami owsianymi, posiekanymi orzechami włoskimi i rodzynkami. Całość polewamy łyżką miodu.Całość zapiekamy w 180 stopniach przez 15 minut.Można je podawać z gałką lodów lub bez ;)Obie te wersje są przepyszne ;)Szybki i zdrowy deser dla całej rodziny
Lawendowe Niebomiksuję z łyżka cukru, a następnie mus przecieram przez sitko. Powstały sos schładzam w lodówce.Zastygniętą panacottę wykładam na talerzyki (foremkę na chwile należy zanurzyć w gorącej wodzie) polewam schłodzonym sosem i dekoruję pozostałymi truskawkami
Magiczna kuchnia Dariidodać łyżkę brązowego cukru ale nie koniecznie).Gotowy mus wsadzić do lodówki.Upieczony biszkopt smaruję masą z mango. Na masie ostrożnie układam bezę i smaruje pozostałym białym kremem. Całość polewam musem z mango
Magiczna kuchnia Dariiminut z każdej strony.Przekrojone bułki wkładam na kilka minut do gorącego piekarnika.Spód ciepłej bułki smaruję cienką warstwą majonezu, nakładam sałatę i skarmelizowaną cebulę, następnie nakładam burgera i polewam keczupem. Na burgerze układam plasterki pomidora,ogóra i posypuję zieloną cebulka. Całość przykrywam drugą połową bułki.Do burgerów świetnie pasują domowe kukurydziane bułki hamburgerowe
Magiczna kuchnia Dariinastępnie krótko blanszuję w osolonej gorącej wodzie. Zblanszowane szparagi przekładam na sito i przelewam zimna wodą. Układam na liściach sałaty rzymskiej i posypuję cebulą pokrojoną w piórka. Całość polewam sosem winegre. Całośc podaję z pieczonymi ziemniaczkami
Magiczna kuchnia Dariimasę. Na końcu dodaję śmietanę i 1/2 szklankę wody w którj warzywa były gotowane. Dosmaczam solą, pieprzem i przekładam do rondelka. Podgrzewam chwilę ale nie doprowadzam do zagotowania.Podpieczony kalafior polewam sosem szparagowym i podaję z młodymi ziemniaczkami i sałatą lodową.Niektórzy zażyczyli sobie do kalafiora bitki z indyka, które sami zrobili :) Przygotowane bitki zalali częścią sosu i razem podgrzali. Efekt
Magiczna kuchnia Dariinaczynia żaroodpornego nakładam połowę ryżu, następnie wykładam jabłka i przykrywam pozostałym ryżem. Na wierzchu układam wiórki masła.Zapiekam bez przykrycia 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Przed podaniem polewam jogurtem grecki zmieszanym z łyżka miodu. Ryż jest delikatny, aromatyczny i ma chrupiąca skórkę :) Gorąco polecam dla małych łasuchów i nie tylko
Magiczna kuchnia Dariidodaję pokrojone w piórka szalotki. Całość posypuję pieprzem i dokładnie mieszam. Do oliwy z oliwek dodaję 1/2 zalewy z suszonych pomidorów oraz sok z połowy limonki. Dokładnie wymieszaną zalewą polewam śledzie z pomidorami i całość mieszam. Salaterkę przykrywam folią i odstawiam do lodówki aby potrawa się przegryzła. Smacznego
Magiczna kuchnia Dariisoku) i zagotowuję. Dodaję agar i mieszam aż do jego całkowitego rozpuszczenia. Odstawiam do wystygnięcia. Kiedy przestygnie dodaję pozostałe pestki granatu.Cząstki pomarańczy rozkładam na serniku i polewam lekko tężejąca galaretką z granatem. Odstawiam do zastygnięcia. Agar w galaretce można zastąpić żelatyną, natomiast używając agaru należy pamiętać, że zastyga on znacznie szybciej niż galaretki na żelatynie
Magiczna kuchnia Dariiprzekładam na patelnię i chwilę podsmażam mieszając aby się nie przypaliła. Następnie łyżka formuję łezki które układam na talerzach. Na tak podana kaszę nakładam po dwa kawałki banan i polewam całość sosem pomarańczowym
Magiczna kuchnia Dariidodajemy pokrojone pomidory suszone i połówki zielonych oliwek. Wsypujemy słonecznik, podsmażamy chwilkę. Wlewamy kremówkę. Podgrzewamy, aż do zgęstnienia sosu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Makaron osobno gotujemy al dente. Polewamy makaron sosem i posypujemy startym żółtym serem przed podaniem
Aga w kuchnicukru, soli i kurkumy robimy dressing do sałatki. 3/ Upieczony bakłażan nakładamy na pomidory i kapustę, ścieramy ser mozzarella na tarce o grubych oczkach. Dodajemy połamane krakersy i polewamy dressingiem. 4/ Podajemy, SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotna