szklanki czekoladowej granoliszklanka ryżu preparowanegopół szklanki żurawiny świeżej lub suszonejSposób przygotowania:Miód, masło, cukier rozpuszczamy w rondelku a następnie - ciągle mieszając - chwilę gotujemy.Wszystkie suche składniki ze sobą łączymy, następnie polewamy przygotowaną mieszanką miodową i mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C i pieczemy około 15 minut.Po tym czasie
Słodkie Przyjemnościstopniowo wsypujemy do miski z serem.Ciasto wylewamy na gotowy blat i wstawiamy ponownie do piekarnika Pieczemy w 170`C przez około 70 minut. Pozostawiamy do całkowitego ostudzenia.Wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej biała czekolada połączoną z mlekiem.Smacznego
Słodkie Przyjemnościwyłożoną papierem do pieczenia. Jeżeli nie posiadacie rękawa można przygotować tulke z papieru do pieczenia, lub ręcznie wałkować małe paluszki.Ciasteczka pieczemy około 12 minut w 180 st. C.Gotowe ciasteczka polewamy strużką roztopionej czekolady.Smacznego
Słodkie Przyjemnościpapierem do pieczenia. Ustawiamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy około 55 minut (10 minut przed końcem przedstawiamy na pieczenie dolne) - pieczemy do suchego patyczka.Gotowe ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą.Smacznego
Słodkie Przyjemnościresztą masy.Gotowe ciasto przekładamy do dużej tortownicy i pieczemy około 70 minut w 170`C.Studzimy w piekarniku. Sernik lekko opadnie, dlatego gdy przestygnie boki możemy wyrównać łyżeczką.Ostudzone ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy migdałami.Smacznego
Słodkie Przyjemnościczekoladowej i mieszamy.Gotowe ciasto przelewamy do prostokątnej formy keksowej (wyłożonej papierem do pieczenia) i wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika.Pieczemy około 60 minut (do suchego patyczka).Ostudzone ciasto polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą.Smacznego
Słodkie Przyjemnościukładamy warstwami od dołu:pokrojona sałata lodowaodsączony tuńczykpokrojony w kostkę ser sałatkowyzielone oliwkipokrojona w grubą kostkę paprykapokrojona w piórka cebula czerwona2. Olej, wodę i przyprawę do sałatek mieszamy i polewamy sosem sałatkę.3. Sałatka jest od razu gotowa do spożycia.Smacznego
Kuchnia domowa AniJeszcze ciepły wyłożyć na ciasto.Na budyniu poukładać gruszki brzuszkiem do góry lekko wciskając w budyń.Piec w temperaturze 180 stopni około 45/ 50 minut. Po upieczeniu wierzch można polać polewą lub posypać cukrem pudrem
Sama słodycz i szczypta chiliCzęsto mieszamy. Odstawiamy, nakrywamy i owijamy ściereczka kuchenną, by kasza ładnie "doszła".Rozmrożone owoce blendujemy z cukrem i jogurtem. Kaszę możemy również zblendować , będzie bardziej delikatna. Nakładamy do pucharków, polewamy sosem owocowym, dekorujemy owocami.Polecam również inny deser z użyciem kaszy jaglanej: Kasza jaglana z bakaliami
W kuchennym oknie Ewyosolonej wodzie przez kilka minut, licząc od czasu wypłynięcia na powierzchnię. Wyciągamy za pomocą łyżki cedzakowej i przekładamy do miski. Masło topimy, dodajemy cynamon i brązowy cukier. Polewamy pierogi. Jeśli lubimy to podajemy z bitą śmietaną. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnimiseczce rozbijamy jajko i roztrzepujemy. W drugiej miseczce wysypujemy bułkę tartą. Rybę panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce.Przekładamy na papier do pieczenia.Pieczemy filety około 15 minut, następnie polewamy rybę glazurą. Pieczemy jeszcze około 7-10 minut, aż panierka będzie rumiana. Czas pieczenia zależy od grubości. Ważne aby nie przesuszyć ryby
Mania Gotowaniapodgrzewamy. Gdy śmietana zacznie się gotować, cały czas szybko mieszamy aby nie przywarła. Gotujemy mieszając około 4 minuty, aż stanie się złocista. Śmietana powinna się również zredukować. Ugotowane kopytka polewamy śmietaną, posypujemy cukrem i cynamonem
Mania Gotowaniapodgrzewamy w małych garnku i gdy będzie wrzał zagęszczamy roztworem mąki ziemniaczanej i wody.3/ Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni, smażymy z obu stron panierowane pomarańcze. Wykładamy na talerz i polewamy sosem z granata. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaczerwona świeża obrana-grzanka pełnoziarnista-nerkowce uprażone zgniecione w moździerzu-parmegiano regiano-bazylia świeżaNa cienko pokrojone plastry łososia wykładamy kolejno awokado, nerkowce, cebulę, parmegiano regiano, paprykę, oliwki, grzanki i polewamy sosem.Sos.Dwie łyżki oliwy, łyżka octu, posiekaną świeża bazylia, sól i pieprz
BaRepasKuchnia włoska to coś co lubię najbardziej.Dziś w nawiązaniu do wczorajszego posta i chęci małżonki mej na pierogi ze szpinakiem przygotuję przepyszne raviolo. Nie ravioli
BaRepas