polewa - 11092 przepisów (strona:511/740)

Kebab z nowalijek 179

końca.Na środek przygotowanego wcześniej placka (podgrzanego na patelni) rwiemy na drobno liście młodej sałaty, dodajemy liście rukoli, pokrojoną na plasterki rzodkiewkę i pomidorki, dodajemy plasterki schabu i polewamy dipem jogurtowym. Zawijamy tak aby na dole nic nie wypadło - spód zwijamy w folię aluminiową albo spożywczą. Podajemy na ciepło bądź na zimno.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Sałatka na grilla 344

skraplamy oliwą z oliwek. Lekko podsuszamy.Do kubeczka wlewamy oliwę, dodajemy sok z cytryny i musztardę, wsypujemy zioła i przyprawy i energicznie mieszamy. Odstawiamy na około 30 minut. Sałatkę polewamy wcześniej przygotowanym dressingiem i posypujemy sucharkami.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Przekładaniec porzeczkowo-truskawkowy 135

rozprowadzamy równomiernie po naczyniu.Następnie kruszymy około łyżki białego sera na wierzch i lekko ugniatamy. Na biały ser nakładamy ponownie 2 łyżeczki dżemu porzeczkowego  wyrównujemy i na całość polewamy 2 łyżki jogurtu naturalnego.Wierzch pucharków zapełniamy pokrojonymi w plasterki truskawkami.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Sos truskawkowy do deserów 117

"Nie wiem jak Wy, ale ja wprost kocham lody z dodatkami. Ze świeżymi owocami, bita śmietaną, orzechami albo owocowym sosem. Jak z tymi pierwszymi, zazwyczaj nie

Słodkie Przyjemności
Panna Cotta z trawą cytrynową i jagodami 113

umyte i osuszone jagody. Posypujemy cukrem i zalewamy wodą, mieszamy. Dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając przez około 10-15 minut.Studzimy.Gotową Panna Cottę wykładamy na talerz i polewamy jagodami.Smacznego!*Aby masa wyszła łatwo z foremek, warto na parę sekund włożyć dno naczynia do gorącej wody

Słodkie Przyjemności
Sałatka szpinakowo-szparagowa z pestkami moreli 154

kroimy na małe kawałki, posypujemy nimi sałatę, na wierzchu układamy szparagi.Przygotowujemy dressing.Do shakera/zamkniętego słoika wlewamy oliwę z oliwek, ocet i miód. Doprawiamy solą i wstrząsamy.Przygotowaną sałatkę polewamy dressingiem.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Makaron naleśnikowy z truskawkami 150

mieszamy razem z cukrem i odstawiamy, do całkowitego rozpuszczenia się kryształków cukru.Truskawki myjemy, osuszamy a następnie odrywamy szypułki. Kroimy na mniejsze kawałki - połówki albo ćwiartki. Wrzucamy na makaron. Całość polewamy przygotowaną śmietanką. Podajemy na ciepło.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Tradycyjne naleśniki z truskawkami 115

śmietaną i cukrem cynamonowym. Naleśniki smarujemy serem i składamy w trójkąty. Na rozgrzaną patelnię z łyżką masła i olejem przekładamy naleśniki i chwilę podsmażamy. Układamy na talerzu, polewamy  śmietaną 12 %, posypujemy cukrem i pokrojonymi truskawkami.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Kebab ze szparagami 146

rozgrzanej grillowej patelni - bez oleju - na rumiano. Po usmażeniu odstawiamy.Na usmażony, ciepły placek układamy po środku sałatę, posypujemy pomidorem i ogórkiem, układamy na wierzch szparagi i mięso. Całość polewamy dipem jogurtowym i zawijamy.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Sałata z truskawkami i kurczakiem 205

zimną wodą.Truskawki myjemy, osuszamy i odrywamy szypułki. Kroimy na połówki, bądź na ćwiartki w zależności od ich wielkości, układamy na sałacie.Całość posypujemy pieprzem i solą oraz polewamy oliwą z oliwek.Podajemy z grillowaną ciabattą.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Sos jagodowy do deserów 151

zaś wolicie jednolite sosy po 2 minutach smażenia, należy przełożyć owoce do blendera, zmiksować i ponownie chwilę podsmażyć - jednak w tym przypadku owce stracą swój kolor.Odstawiamy do przestudzenia.Gotowym sosem polewamy lody, ciasta lub desery.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Naleśniki z wiśniami 187

odkrywamy przykrywkę gotujemy jeszcze parę minut. Usmażone naleśniki nadziewamy nadzieniem wiśniowym, zawijamy w kopertę i ponownie podsmażamy na roztopionym maśle z dodatkiem oleju. Układamy na talerzu, polewamy śmietaną i posypujemy cukrem.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Ciasto z nektarynkami 122

misce łączymy ze sobą obie mąki i proszek do pieczenia, które następnie wsypujemy do masy jajecznej i mieszamy.Nektarynki myjemy, obieramy, wydrążamy pestki, a następnie kroimy na cienkie plasterki które polewamy ekstraktem waniliowym.Przygotowane ciasto przelewamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta układamy odsączone nektarynki które następnie posypujemy kruszonką- miękkie masło rozgniatamy, dodajemy cukier i mąkę i zagniatamy

Słodkie Przyjemności
Kluski kładzione z serem i jagodami 287

wrzucamy po łyżeczce ciasta zapełniając cały garnek. Gotujemy do momentu wypłynięcia klusek i ponownego zagotowania się wody.Odcedzamy łyżką cedzakową albo sitkiem.Przekładamy na talerz, posypujemy białym serem, jagodami i polewamy śmietaną wymieszaną z cukrem.Podjemy na ciepło jak i na zimno.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Czekoladowe ciasto z wiśniami 185

dorzucamy wiśnie - mieszamy i przekładamy do prostokątnej dużej formy wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 30-35 minut.Ciasto posypujemy cukrem pudrem, albo polewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą.Smacznego

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania