suszonej bazyliikilka kropel mioduWYKONANIEPomidory kroimy w grube talarki, ser mozzarella również. układamy na półmisku przekładając pomidory serem.Robimy sos z oleju octu i miodu, dodajemy pokrojone lub suszone liście bazylii. Polewamy pomidory i ser. GotoweSMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwyMożna dodać też cebulę,Sól, pieprz.Jak przygotować?Pomidory,cebulę,oliwki oraz mozzarellę kroimy w plasterki i układamy na talerzu według naszego upodobania. Dodatkowo układamy na talerzu świeżą bazylię i polewamy oliwa z oliwek. Na koniec doprawiamy sola i pieprzem.Niby taki prosty przepis, ale tak często o nim zapominamy! :) 3. Sałatka z łososiem - przepis możecie znaleźć tutajSałatka z łososiem4.Tortille
Chocolate Stop Temptingmięso osiągnie temperaturę 71 stopni. Wyjąć szynkowar z wody odstawić do ostudzenia na około 10 godzin (na noc). Szynkowar wstawić na chwilę do wrzątku, lub polewać odwrócony do góry dnem wrzątkiem a następnie wyjąć wędlinę
Sto kolorów kuchniczęść przygotowania. W rondelku umieszczamy sok wyciśnięty z 2 pomarańczy, sok doprowadzamy do wrzenia, następnie gotujemy na małym ogniu, do zredukowania, syrop musi zgęstnieć i przestygnąć. Deser polewamy syropem z pomarańczy i dekorujemy cząstkami pomarańczy. Smacznego!The post Pomarańczowa panna cotta z syropem pomarańczowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMożna przygotować dzień wcześniej.Marynata do indykaIndyka wyjmujemy z marynaty, lekko z obu stron obsmażmy na oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Na każdy kawałek kładziemy suszone pomidory ze słoika. Polewamy marynatą pomidorów. pieczemy ok 30 min w 180 stopniach.Podajemy np. z ryżem, do każdego kawałka indyka podajemy ananasem lub brzoskwinią.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli
W kuchennym oknie Ewyciasta białek dodając porcjami cukier puder. Jak będzie sztywna wykładamy pianę na gorący ser. Pieczemy jeszcze około 15 minut, aż się zarumieni. Gotowe, przestygnięte ciasto polecam polać czekoladową polewą
Piekę, bo lubięsól do smaku,pieprz czarny grubo mielony do smaku,3 łyżki ananasa pokrojonego w kostkę,szczypta papryk łagodnej czerwonej w proszku,olej rzepakowy. Przygotowanie:Jarmuż dokładnie płuczemy, osuszamy i polewamy 1 łyżką oleju. Dodajemy soli, papryki i rękoma mieszamy.Jarmuż posypujemy startym serem i przekładamy blachę do pieczenia wyłożoną na papierem do wypieków. Wkładamy
Moniki Smakołykitrafił również arbuz. Smakowita sprawa mówię Wam!Grillowany arbuz w miodzie 8 trójkącików arbuzałyżka miodułyżka soku z cytrynyserek śmietankowy do podaniaSok z cytryny podgrzewamy z miodem i tymże sosikiem polewamy arbuza z obu stron.Arbuza grillujemy z każdej strony
Dzieje kuchennej Wiewióryłyżeczki miodu, a kiedy zacznie wrzeć, wrzucam gruszki.Karmelizuję je z obu stron, po czym zdejmuję z patelni.Napełniam gruszki farszem, dekoruję bitą śmietaną, ozdabiam migdałami,skórką i polewam sosem z miodu i wina.SMACZNEGO!Pozdrawiam,Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkimałym ogniu, ciągle mieszając. Dodajemy masło i rozpuszczamy, mieszając. Budyń rozrabiamy w ½ szklanki mleka i wlewamy do masy kokosowej. Mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy.Na biszkopt wykładamy masę kokosową polewamy rozpuszczoną czekoladą.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewywłoskich 3 łyżkiSól himalajska, pieprz świeżo zmielonyPrzygotowanie:1/ Myjemy jarmuż, przekładamy do miski, przekrojone na 4 części pomidorki układamy na jarmużu. Na tarce na dużych oczkach ścieramy ser cheddar.2/ Polewamy olejem, solimy i dodajemy pieprzu3/ Mieszamy i jemy!. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnamiękkiej bądź roztopionej białej czekoladyPrzygotowanie:1/ Upłynniony olej, wiórki, pestki słonecznika oraz czekoladę miksujemy w pojemniku od blendera aż do uzyskania jednolitej konsystencji 2/ Kroimy ulubione owoce i polewamy sosem.3/ SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaprzekładamy do miski, dodajemy starty korzeń pietruszki, pokrojoną w pióra cebulę czerwoną i pokruszone orzechy włoskie. Łyżkę cytryny i 4 łyżki oliwy mieszamy z solą, pieprzem i ksylitolem. Polewamy tym składniki z miski i mieszmy.3/ Gdy cukinia jest już gotowa dajemy na każdy talarek mały plaster sera dziugas i listek bazyli i chwilę czekamy aż ser się rozpuści
Kuchnia PROzdrowotna