blendujemy a następnie przecieramy przez sito. Sos powinien być dosyć gęsty. Finał: na półmisku układamy rukolę, cebulę pokrojoną w piórka, plastry gęsi, kilka całych malin a następnie polewamy sosem malinowym. gęsie piersi z sosem malinowym
Bon Appetit Małgorzatydodatkiem oleju około 3 - 5 minut aż wypłyną na powierzchnię. Podajemy z pesto. Pesto: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą ucieramy w moździerzu albo w blenderze. Gnocchi polewamy pesto i posypujemy tartym parmezanem i ziarnami słonecznika jeśli chcemy
Bon Appetit Małgorzatyborówki miksujemy z syropem/sokiem z malin. Gotowe desery wykładamy na talerz (można je przez chwilę potrzymać od spodu w ciepłej wodzie i wyciągnąć jak babkę z piasku :) Deser polewamy sosem i dekorujemy owocami.mój pies
Bon Appetit Małgorzatyczysty sok buraczany bez dodatku octu i soli. Składniki na kruche ciasto:200 g mąki140 g zimnego masła70 g cukru 1 jajko + 1 żółtko Składniki na polewę:5 łyżek dżemu z jeżyn - (opcjonalnie malinowy)3 tabliczki czekolady białej150 ml śmietanki kremówki2 łyżki masła1 garść fiołków Kruche ciasto: Zagniatamy składniki na kruche ciasto, zawijamy w folie spożywczą
Bon Appetit Małgorzatypiekarnika rozgrzanego do 160 s. C. Pieczemy do 35 minut. Zostawiamy deserki w piekarniku aż do całkowitego wystygnięcia.Sos: jogurt miksujemy z jeżynami i z fiołkami. Gotowe deserki polewamy sosem i dekorujemy fiołkami.serniczki na jogurcie z fiołkami
Bon Appetit Małgorzatywody1 łyżeczka cukru1/2 łyżeczki soli1 zmiażdżony ząbek czosnkuszczypta suszonego oreganoszczypta suszonej bazylii1 łyżeczka ostrej musztardypieprz do smakuSposób przygotowania:Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Dressing schładzamy w lodówce, następnie polewamy sałatkę przygotowanym sosem, mieszamy i podajemy.Dressing jest naprawdę pyszny!Smacznego!Źródło: Dzikowiec od kuchni
Kuchnia domowa Anikostkę.4. Pora kroimy na talarki, delikatnie solimy i odstawiamy na 15 minut, by zmiękł. Potem odciskamy go z nadmiaru soku i dodajemy do pozostałych pokrojonych składników.5. Całość polewamy dressingiem i mieszamy. Odstawiamy na 30 minut, by smaki się przegryzły.Smacznego
Kuchnia domowa Anienergicznie mieszamy. Stopniowo wlewamy mleko cały czas mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.3. Surowe cannelloni napełniamy farszem mięsnym, układamy jednowarstwowo w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Całość polewamy sosem beszamelowym. Przykrywamy pokrywką i pieczemy przez 15 minut w 200 st. C. Następnie całość posypujemy tartym żółtym serem i zapiekamy już bez przykrycia przez 20-25 minut.Smacznego
Kuchnia domowa Aniłyżki śmietany 12%cukier do smakuocet do smakuSposób przygotowania:1. Liście sałaty myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki.2. W misce mieszamy śmietanę z cukrem i octem. Gotowym sosem polewamy sałatę, całość mieszamy i podajemy do drugiego dania.Smacznego
Kuchnia domowa Anisałatek (u mnie ziołowo-koperkowy)1 ząbek czosnkuSposób przygotowania:1. Mięso myjemy, suszymy, kroimy w paski. Posypujemy przyprawą do drobiu i obsmażamy na patelni.2. Kapustę pekińską kroimy w paski, polewamy ją gotowym sosem lub dressingiem, dodajemy odrobinę oliwy i zmiażdżony ząbek czosnku. Mieszamy.3. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni po 10-20 sekund z każdej strony. Nakładamy porcje kapusty
Kuchnia domowa Anitruskawek1 pomarańcza1 duża garść czerwonego winogrona1 banan1 jabłkoSposób przygotowania:1. Rozpuszczamy galaretki w 750 ml gorącej wody. Studzimy.2. Owoce myjemy, obieramy, wyciągamy szypułki itp. :)3. Keksówkę (u mnie żaroodporna) polewamy wodą i wykładamy folią spożywczą. Wkładamy owoce w dowolniej kolejności. Zalewamy zimną lub tężącą galaretką. Pozostawiamy do całkowitego stężenia.Smacznego
Kuchnia domowa Anigotujemy na bardzo wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki.2. W międzyczasie robimy sos, opłukane jagody rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt naturalny i cukier do smaku. Mieszamy.3. Porcjujemy ryż i polewamy owocowym sosem.Pyszności! Smacznego
Kuchnia domowa Anikostkę.3. Umyte pomidory kroimy w półplasterki.4. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni.5. Składniki sosu mieszamy (proporcje wedle smaku).6. Na półmisku układamy warstwami: brokuł, feta, pomidory, całość polewamy sosem i posypujemy słonecznikiem.Prosto, szybko i smacznie - czego chcieć więcej od letnich sałatek :)Smacznego
Kuchnia domowa Anigłowy).5. Warzywa i jajka układamy warstwowo: część pomidorów, jajka, feta, brokuły, kukurydza i czynność powtarzamy, aż do skończenia się składników.6. Mieszamy sos ze składników podanych powyżej, polewamy nim sałatkę.7. Całość schładzamy w lodówce przed podaniem.Smacznego
Kuchnia domowa Ani