polewa - 11092 przepisów (strona:527/740)

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i serem mozzarella 324

kładziemy paprykę i na samą górę ser mozzarella. Ser posypujemy ziołami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st.C około 8-10 minut.      Po wyjęciu z piekarnika polewamy sosem czosnkowym :-) Życzę smacznego

Anielska Kuchnia Ani
Lepienie pierogów uspokaja. Inne pierogi świąteczne. 154

bądź nożem. Jak piana z masła opadnie rozpoczyna się palenie masła, zwiększamy czujności i pilnujemy. Masło ma mieć piękny złoty kolor i orzechowy aromat wzbogacony zapachem przypraw. Takim masłem polewamy pierogi. PS Jak komuś mało świątecznych aromatów to można do pierogów dodać jogurt z cynamonem PS 2 Zdjęcia „takiese” bo Najcierpliwszy lampartuje się po Krakowie a ja się

ladykitchen
Murzynek z serem 1222

żółtko i pianę z białka - delikatnie mieszamy. Ser wykładamy kleksami na wierzch ciasta kakaowego . Pieczemy ok 45 - 50 min w 170 - 180 stopniach zależy od piekarnika.  Można polać polewą czekoladową

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Czarne tagliolini z mięsem mielonym i warzywami z parowaru 206

Zalewamy go wrzątkiem na 4 minuty przed końcem parowania pozostałych składników i pojemnik wkładamy na 2 poziom parowaru. Jak urządzenie da znać, że zakończyło prace, makaron odcedzamy na sitku, polewamy 2 łyżkami oliwy z oliwek i posypujemy 3 łyżkami przyprawy Fit Up do makaronów i mieszamy dobrze. Po czym nakładamy wszystkie składniki na talerz i posypujemy makaron startym parmezanem

Parowar Faceta
Sernik czekoladowy ze śliwkami 2592

piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec około godziny. Uchylić piekarnik i zostawić ciasto do przestudzenia a następnie wstawić do lodówki na kilka godzin/lub na całą noc. Można polać polewą czekoladową… Smacznego Post Sernik czekoladowy ze śliwkami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Rolada z perliczki 213

minut. Po tym czasie folię odwinąć, temperaturę zwiększyć do 180 st,C i piec jeszcze przynajmniej 15 min, do czasu, aż się perliczka lekko zarumieni. Kroić w plastry, polewać wytworzonym sosem i podawać np z ziemniakami. Smacznego

Stare Gary
Zapiekanka makaronowa czyli Lasagne ze szpinakiem i ricottą 163

warstwa: płat makaronu, szpinak, pomidory, sos beszamelowy. Ostatnia warstwa to płat makaronu, beszamel. Wyszło mi z tej porcji 6 warstw makaronu, z dosyć cienkimi warstwami szpinakowo - pomidorowymi. Wierzch zapiekanki polewamy resztą beszamelu, posypujemy parmezanem, rozkładamy równomiernie kostki masła i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na ok  45 - 50 minut. Smacznego

Stare Gary
Rostbef wołowy z czosnkiem, pieczony 136

góry, pod rusztem umieścić blachę lub naczynie w którym będą się gromadzić wyciekające soki. Takie umieszczenie mięsa powoduje,że podczas pieczenia nie trzeba go odwracać. Topiący się tłuszcz będzie polewał mięso, spływając z góry. Przez pierwsze pół godziny piec mięso w temperaturze 190 st. C aż się lekko zbrązowi. Obniżyć temperaturę do 105st.C. Pieczeń powinna piec się

Stare Gary
Warzywa długo duszone czyli prawie Briami - w wolnowarze 174

małe bakłażany - pokroić w kostkę ok 1,5 cm 1/4 szklanki bulionu - kurzy lub warzywny 1/4 szklanki drobno posiekanych świeżych liści pietruszki +  liście - do dekoracji Oliwa do polewania: 1/2 szklanki ekstra oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 6 ząbków czosnku -drobno posiekane 2 łyżeczki posiekanego świeżego oregano, lub 1 łyżeczka suchego 1/4 łyżeczki  płatków czerwonej papryki

Stare Gary
Pomidorki, mozzarella i bazylia - koreczki caprese 141

serowych sól, pieprz przygotowanie Opłukane i osuszone pomidorki dzielimy na pół. Na wykałaczki nabijamy kulkę sera, listek bazylii i  połówkę pomidorka. . Układamy na półmisku, solimy,posypujemy pieprzem,  polewamy oliwą i podajemy. Smacznego

Stare Gary
Pęczak w sosie śmietanowym z kurkami i pieczoną dynią 159

koniec dodać pokrojoną natkę, sok z cytryny i całość wymieszać. W tym samym czasie, jak zaczynamy robić sos, gotujemy pęczak w osolonej wodzie. Na kaszę kładziemy upieczoną dynię, polewamy sosem i się zajadamy :) Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Chrupiące paluszki rybne w słodkim sosie chili 172

użyjcie  bułki tartej- też fantastycznie będzie smakować! Jeżeli chodzi o sos chili, to jest to sos o słodko-pikantnym smaku, mój P. go uwielbia i jakby mógł, to polewałby tym sosem dosłownie wszystko :) Nie zapomnijcie podać paluszków z Waszą ulubioną surówką ;) Paluszki: * filet z dorsza- 200 g * jajko- 1 szt. * kasza manna- 3 łyżki (lub bułka tarta/płatki owsiane

Kraina Miodem Płynąca
Kisiel truskawkowy z waniliowym sosem angielskim 182

znalazłam przepis z dodatkiem kremówki i... już do 'starego' przepisu nie wrócę! :) Sos jest bardziej kremowy i gęściejszy niż na samym mleku, odpowiednio słodki, cudownie pachnący wanilią, idealny do polewania owoców, deserów czy ciast. I dzisiaj proponuję Wam połączenie tego wyśmienitego sosu z kisielem truskawkowym- domowej roboty, oczywiście :))) Mówię Wam, ten deser to raj dla podniebienia! :))) Przepis na pełne

Kraina Miodem Płynąca
Dyniowa krajanka 124

można pominąć) ułożyć warstwę herbatników, wylać masę dyniowa, przykryć kolejną warstwą herbatników. Wstawić do lodówki na minimum godzinę. Do małego rondla wlać mleko, dodać pokruszoną czekoladę i ją roztopić. Polewą czekoladową ozdobić herbatniki. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Seromak, czyli sernik z makiem 1832

spożywczym) Masę makowa można uzupełnić o 100-150g ulubionych bakalii. Seromak bardzo dobrze się kroi, przed podaniem można oprószyć go cukrem pudrem lub udekorować w ulubiony sposób, np. polewą czekoladową

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania