kładziemy paprykę i na samą górę ser mozzarella. Ser posypujemy ziołami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st.C około 8-10 minut. Po wyjęciu z piekarnika polewamy sosem czosnkowym :-) Życzę smacznego
Anielska Kuchnia Anibądź nożem. Jak piana z masła opadnie rozpoczyna się palenie masła, zwiększamy czujności i pilnujemy. Masło ma mieć piękny złoty kolor i orzechowy aromat wzbogacony zapachem przypraw. Takim masłem polewamy pierogi. PS Jak komuś mało świątecznych aromatów to można do pierogów dodać jogurt z cynamonem PS 2 Zdjęcia „takiese” bo Najcierpliwszy lampartuje się po Krakowie a ja się
ladykitchenżółtko i pianę z białka - delikatnie mieszamy. Ser wykładamy kleksami na wierzch ciasta kakaowego . Pieczemy ok 45 - 50 min w 170 - 180 stopniach zależy od piekarnika. Można polać polewą czekoladową
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaZalewamy go wrzątkiem na 4 minuty przed końcem parowania pozostałych składników i pojemnik wkładamy na 2 poziom parowaru. Jak urządzenie da znać, że zakończyło prace, makaron odcedzamy na sitku, polewamy 2 łyżkami oliwy z oliwek i posypujemy 3 łyżkami przyprawy Fit Up do makaronów i mieszamy dobrze. Po czym nakładamy wszystkie składniki na talerz i posypujemy makaron startym parmezanem
Parowar Facetapiekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec około godziny. Uchylić piekarnik i zostawić ciasto do przestudzenia a następnie wstawić do lodówki na kilka godzin/lub na całą noc. Można polać polewą czekoladową… Smacznego Post Sernik czekoladowy ze śliwkami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plminut. Po tym czasie folię odwinąć, temperaturę zwiększyć do 180 st,C i piec jeszcze przynajmniej 15 min, do czasu, aż się perliczka lekko zarumieni. Kroić w plastry, polewać wytworzonym sosem i podawać np z ziemniakami. Smacznego
Stare Garywarstwa: płat makaronu, szpinak, pomidory, sos beszamelowy. Ostatnia warstwa to płat makaronu, beszamel. Wyszło mi z tej porcji 6 warstw makaronu, z dosyć cienkimi warstwami szpinakowo - pomidorowymi. Wierzch zapiekanki polewamy resztą beszamelu, posypujemy parmezanem, rozkładamy równomiernie kostki masła i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na ok 45 - 50 minut. Smacznego
Stare Garygóry, pod rusztem umieścić blachę lub naczynie w którym będą się gromadzić wyciekające soki. Takie umieszczenie mięsa powoduje,że podczas pieczenia nie trzeba go odwracać. Topiący się tłuszcz będzie polewał mięso, spływając z góry. Przez pierwsze pół godziny piec mięso w temperaturze 190 st. C aż się lekko zbrązowi. Obniżyć temperaturę do 105st.C. Pieczeń powinna piec się
Stare Garymałe bakłażany - pokroić w kostkę ok 1,5 cm 1/4 szklanki bulionu - kurzy lub warzywny 1/4 szklanki drobno posiekanych świeżych liści pietruszki + liście - do dekoracji Oliwa do polewania: 1/2 szklanki ekstra oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 6 ząbków czosnku -drobno posiekane 2 łyżeczki posiekanego świeżego oregano, lub 1 łyżeczka suchego 1/4 łyżeczki płatków czerwonej papryki
Stare Garyserowych sól, pieprz przygotowanie Opłukane i osuszone pomidorki dzielimy na pół. Na wykałaczki nabijamy kulkę sera, listek bazylii i połówkę pomidorka. . Układamy na półmisku, solimy,posypujemy pieprzem, polewamy oliwą i podajemy. Smacznego
Stare Garykoniec dodać pokrojoną natkę, sok z cytryny i całość wymieszać. W tym samym czasie, jak zaczynamy robić sos, gotujemy pęczak w osolonej wodzie. Na kaszę kładziemy upieczoną dynię, polewamy sosem i się zajadamy :) Smacznego
Kraina Miodem Płynącaużyjcie bułki tartej- też fantastycznie będzie smakować! Jeżeli chodzi o sos chili, to jest to sos o słodko-pikantnym smaku, mój P. go uwielbia i jakby mógł, to polewałby tym sosem dosłownie wszystko :) Nie zapomnijcie podać paluszków z Waszą ulubioną surówką ;) Paluszki: * filet z dorsza- 200 g * jajko- 1 szt. * kasza manna- 3 łyżki (lub bułka tarta/płatki owsiane
Kraina Miodem Płynącaznalazłam przepis z dodatkiem kremówki i... już do 'starego' przepisu nie wrócę! :) Sos jest bardziej kremowy i gęściejszy niż na samym mleku, odpowiednio słodki, cudownie pachnący wanilią, idealny do polewania owoców, deserów czy ciast. I dzisiaj proponuję Wam połączenie tego wyśmienitego sosu z kisielem truskawkowym- domowej roboty, oczywiście :))) Mówię Wam, ten deser to raj dla podniebienia! :))) Przepis na pełne
Kraina Miodem Płynącamożna pominąć) ułożyć warstwę herbatników, wylać masę dyniowa, przykryć kolejną warstwą herbatników. Wstawić do lodówki na minimum godzinę. Do małego rondla wlać mleko, dodać pokruszoną czekoladę i ją roztopić. Polewą czekoladową ozdobić herbatniki. Smacznego
Kraina Miodem Płynącaspożywczym) Masę makowa można uzupełnić o 100-150g ulubionych bakalii. Seromak bardzo dobrze się kroi, przed podaniem można oprószyć go cukrem pudrem lub udekorować w ulubiony sposób, np. polewą czekoladową
Smakołyki Bereniki