gdyż czosnek zrobi się gorzki. W tym czasie w osobny garnku z osoloną wodą i reszta oliwy gotujemy al dente 2 rodzaje makaronu. Odcedzamy i ponownie wkładamy do garnka. Polewamy sosem z oliwy i czosnku i dokładnie mieszamy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i świeżo zmielony pieprz. Podajemy natychmiast. Smacznego
Ostra na Słodkominut na bardzo wolnym ogniu. Wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej. * Gdy masa będzie za żadna zwiększamy ilość mąki – zależy to od tego jak bardzo mokry jest ser. Polewamy zrumienioną na masełku bułką tartą. Smacznego
Ostra na Słodkokawałki. Olej z pomidorów rozgrzewamy na patelni , wrzucamy posiekany czosnek , chwilkę razem mieszamy. Dodajemy odsączoną fasolkę i pokrojone pomidory. Przesmażamy kilka minut. Podajemy gorące z ugotowanym mięsem. Całość polewamy olejem czosnkowym powstałym ze smażenia. Gotowe
Ostra na Słodkotermo obiegiem , później wyłączyłam ). Musimy obserwować ciasto i jeśli zacznie się przypiekać , wyłączmy termo obieg wcześniej. Po upieczeniu chwilę studzimy. Roztapiamy czekoladę dodając do niej 50 ml mleka. Polewamy ciasto i posypujemy prażonymi wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Smacznego
Ostra na Słodkocukrem wanilinowym i śmietanfixem , a następie delikatnie wyciągamy na zastygnięty krem pomarańczowy. Dokładnie i delikatnie rozsmarowujemy. Przykrywamy herbatnikami naprzemiennie , tak by tworzyły szachownicę. Dekorujemy cząstkami mandarynek przyklejonymi na polewę czekoladową. Wkładamy do lodówki na ok. 2-3 godziny. Smacznego
Ostra na Słodkojeszcze jedną warstwą kremu czekoladowego. Przykrywamy grubym biszkoptem , dociskamy. Całości pokrywamy z każdej strony resztą kremu czekoladowego i ostawiamy do lodówki najlepiej na całą noc – do przegryzienia. Dekorujemy polewą czekoladową. Smacznego
Ostra na Słodkopłatki migdałów. CAŁOŚĆ : Naczynie do zapiekania smarujemy olejem rzepakowym. Naleśniki smarujemy serowym farszem po całości. Zakładamy boki do środka i zwijamy w ruloniki. Układamy obok siebie w naczyniu. Całość polewamy sosem pomarańczowo – migdałowym. Dla zwiększenia aromatu obok układamy przekrojone ( sparzone wcześniej ) pomarańcze. Wkładamy do nagrzanego na 180 C piekarnika na ok. 30 – 40 minut. Podajemy gorące posypane cukrem
Ostra na Słodkopomocą szklanki wycinamy koła , a za pomocą kieliczka lub zakrętki dziurkę w środku. Wrzucamy na mocno rozgrzany tłuszcz i smażymy na rumiano. Odsączamy na papierowym ręczniku. Polewamy rozpuszczoną białą czekoladą i posypujemy dekoracją. Zajadamy! Smacznego
Ostra na Słodkososu i dusimy ok. 20 minut , co jakiś czas mieszając. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. CAŁOŚĆ: Nakładamy makaron , na to ryż , soczewicę zmieszaną z ciecierzycą i obficie polewamy gorącym sosem. Smacznego
Ostra na Słodkobardzo delikatnie mieszamy – tylko w jedną stronę! Wlewamy do foremki wysmarowanej masłem i obsypanej odrobiną bułki tartej. Pieczemy ok. 40 min / 180 C ( do suchego patyczka ). Studzimy , polewamy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem , zajadamy! Smacznego
Ostra na Słodkomieszamy. Smażymy średniej wielkości naleśniki. Odkładamy w ciepłe miejsce. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy pokrojone truskawki i cukier. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Przygotowanym musem nadziewamy naleśniki , zwijamy w roladki , polewamy roztopioną czekoladą. Zajadamy! Smacznego
Ostra na SłodkoPieczemy 60 min . w nagrzanym do 200C piekarniku. W trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika ( ale jeśli widzimy , że temperatura jest za wysoka zmniejszamy ją ). Studzimy w uchylonym. Polewamy roztopioną czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Ostra na Słodkoodstawiamy do lodówki ( najlepiej na noc ). DODATKOWO : Na patelni roztapiamy kostkę do pieczenia Kasię , wsypujemy orzechy i chwilę prażymy. Zasypujemy cukrem i na wolnym ogniu roztapiamy. Gorącym karmelem polewamy ciasto i kroimy na porcje póki ciepłe. Zajadamy! Smacznego! Inne niesamowicie smaczne przepis , nie tylko na Święta znajdziecie na http://www.mojeciasto.pl/ A dla tych z Was , którzy zamiast gramów wolą robic
Ostra na SłodkoCzekolada … brownie … polewy … pralinki … ajj , już na samą myśl niejednemu z nas cieknie ślinka! Dziś mam dla Was przepis , który z całą pewnością zachwyci wszystkich wielbicieli czekolady i czekoladowych wypieków . Ale nie tylko! Gwarantuję , że po dokładkę sięgną nawet Ci , którzy czekolady bez czekolady żyć mogą! Połączenie mięciutkich , delikatnych , czekoladowych babeczek brownie …. kruchych z zewnątrz
Ostra na Słodkowaniliowy – 80 g * jajko – 5 szt * masło – 100 g * cukier – 2 łyżki * laska wanilii – 1 szt * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * czekolada na polewę – 100 g * orzechy ziemne – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Masło roztapiamy , studzimy. Masę toffi podgrzewamy , a następnie wylewamy do miski. Dodajemy roztopione masło i dokładnie razem miksujemy. Oddzielamy białka
Ostra na Słodko