obtaczać w posypce biszkoptowej. Na górę nakładać owoce - ja użyłam jagód w cukrze. Dostałam kilka słoiczków od mojej ukochanej babci :) Część ciasteczek udekorowałam po brzegach polewą czekoladową, a na części tylko nałożyłam więcej jagód. Ciasteczka wstawiamy do lodówki. Najbardziej smakują na drugi dzień, kiedy biszkopt zmięknie pod wpływem masy :) Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennasię grudki. Garnek stawiamy na średnim ogniu i mieszamy cały czas aż do zagotowania. Doprawiamy przyprawami - według własnych upodobań. Ugotowane pory układamy w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Polewamy sosem beszamelowym: . ..i posypujemy utartym żółtym serem. Ważne, żeby to był ser, a nie coś seropodobnego, bo nie zrumieni się, a utworzy mało apetyczną paćkę ;) Wstawiamy do piecyka nagrzanego
Codzienna kuchnia niecodziennablaszce. Początkowo wstawiamy ją odkrytą do piecyka nagrzanego do temperatury około 200 stopni. Po około pół godzinie temperaturę zmniejszamy do około 160-170 stopni. Kaczkę często obracamy i polewamy sosem powstałym przy pieczeniu, żeby nie była sucha. Na około 15 minut przed końcem pieczenia zwiększamy temperaturę do 200 stopni. Przypiecze ona skórkę :) Cały czas pieczenia średniej kaczki
Codzienna kuchnia niecodziennalekkim zrumienieniu ze wszystkich stron, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i lekko przesmażamy. Następnie podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości. Powstałym z duszenia sosem polewamy mięso. Nie ma potrzeby zagęszczania go niczym. Takie cuda gotuje moja ukochana babcia Zuzanna :) Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennażeby ciasto postało przynajmniej do następnego dnia to do śmietany należy dodać śmietanfixa. Ciasto przekroić, nasączyć obie części ponczem i przełożyć bitą śmietaną. Górę polać ulubioną polewą czekoladową i udekorować kleksem śmietany. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennajest do smaku miody, wyczuwalna jest jednak charakterystyczna, delikatna goryczka. Wielbiciele syropu klonowego powinni spróbować melasy - na pewno okaże się równie smaczna :) Ja używam jej najczęściej do polewania naleśników czy racuchów. Nie trzeba wtedy przekładać ich żadnym nadzieniem, gdyż melasa w zupełności wystarcza. Składniki: 3 szklanki mleka , 4 jajka , 4-5 łyżek masła , szczypta soli , 1 łyżka cukru
Codzienna kuchnia niecodziennaBardzo zasmakowały mi wiśnie z kardamonem z Anielskich Przysmaków . Dodawałam je już do naleśników z brzoskwiniami , a teraz postanowiłam użyć do sernika zamiast tradycyjnej polewy. Wyszło naprawdę smacznie :) Tak smacznie, że żałowałam, że słoiczek jest już pusty ;) Składniki: 0,5 kg twarogu półtłustego , 6 jajek , 1/2 kostki masła , 1 łyżka mąki ziemniaczanej , 1 łyżka mąki pszennej
Codzienna kuchnia niecodziennastół lub sylwestrową zabawę. Małe, słodkie przekąski, w sam raz dla łasuchów, którzy nie wyobrażają sobie przecież życia bez słodkości ;) Zamiast posypywać te babeczki cukrem pudrem lub oblewać polewą, połóżmy na nich łyżeczkę powideł. Gwarantuję, że to połączenie smaków zachwyci. Tak jak zachwyciło moich gości, którzy pochłonęli je w iście ekspresowym tempie. Dobrze, że udało mi się
Codzienna kuchnia niecodziennaminut. Kiedy ciasto będzie upieczone, wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozwolić ciastu przestygnąć. Po wyjęciu z piekarnika można ciasto udekorować polewą czekoladową, ja jednak posypałam delikatnie cukrem pudrem. Smacznego! Ciasto wykonałam z pomocą produktów otrzymanych od firmy VOG , która jest producentem marki Kresto i BakMit . Polecam te produkty
Codzienna kuchnia niecodziennapieczeniu makaroników. Piekarnika nagrzać do temperatury 160 stopni, wstawić ciasteczka i piec około 12-14 minut. Z papieru zdejmować po lekkim przestudzeniu. Część ciasteczek lekko oblałam polewą czekoladową i obsypałam płatkami migdałowymi. Resztę schrupaliśmy bez dodatków. wyszły pyszne, słodkie i bardzo migdałowe :) Mielone migdały BackMit otrzymałam od firmy VOG . Obawiałam się. że ich jakość może
Codzienna kuchnia niecodziennakroimy na plastry, cebulę na cienkie krążki. W kubeczku łączymy ketchup z majonezem. Bułki przekrawamy na dwie połowy. Kładziemy pomidora, ogórka i cebulę. Na to wszystko kładziemy kurczaka i polewamy sosem majonezowo-ketchupowym. Następnie wszystko przykrywamy drugą połową bułki. Życzę smacznego
Anielska Kuchnia Anidokładnie miksujemy. Przekładamy na blachę (u nas tortownica) i pieczemy ok 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 C. Gotowe ciasto możemy posypać kakao czy cynamonem, niektórzy preferują polewę. Smacznego :) Przypominamy o trwającym konkursie TUTAJ! P.S.WeAreCrazy
WeAreCrazyblat ciasta smarujemy 1/3 konfitury, następnie nakładamy 1/3 kremu grysikowego. Powtarzamy czynność jeszcze dwa razy. Przykrywamy ostatnim blatem ciasta. Czekoladę rozpuszczamy z odrobiną mleka na małej mocy palnika. Gotową polewamy ciasto. The post Najlepszy Piernik appeared first on Made
Made By Mom And Sonkonsystencji ziemniaków), tak by były trochę bardziej zbite niż tradycyjne puree. Całość mieszamy z 1/2 przygotowanego sera. 4. Do naczynia żaroodpornego wykładamy przygotowane mięso a na wierzch ziemniaki. Polewamy kilkoma łyżkami mleka i posypujemy pozostałym żółtym serem. 5. Pieczemy przez 25 minut w 200 stopniach
Szefowa kuchnismażę na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Dobrze, żeby naleśniki były cienkie. Ser ucieramy z kakao i czekoladą, smarujemy naleśniki, na środku każdego układamy po kilka plasterków banana. Zwijamy. Polewamy roztopioną czekoladą. Przy okazji Mikołajkowego śniadania dodam też post o Blogowych Mikołajkach. Ja paczkę robiłam dla Basi. Zapraszam na Jej bloga . Do mnie Mikołaj przyszedł z pomocą Patrycji . Dziękuję Święty
Magiczne Życie Marty