bułką tartą. Kulki wkładamy do wrzącej, osolonej wody z odrobiną oleju. Gdy wypłyną na powierzchnię, zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut pod przykryciem. Wyjmujemy, polewamy masłem z bułką tartą i delektujemy się smakiem. Smacznego
Maminek kulinarnywodę, solimy, dodajemy odrobinę oleju i wkładamy porcjami nasze pyzy. Gotujemy 7 minut na niewielkim ogniu od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię. Zbieramy łyżką cedzakową. Polewamy skwarkami i podajemy z surówką lub zalewamy rosołem. W każdym wydaniu smakują rewelacyjnie. Smacznego
Maminek kulinarnypapier nakładamy porcje masy ziemniaczanej, formując dość duże placki. Wstawiamy do piekarnika na ok. 25 minut. Na talerzu układamy dekorację. Układamy upieczone bliny, polewamy sosem czosnkowym i delektujemy się niesamowitym smakiem. Smacznego
Maminek kulinarnynagrzanego do temperatury 160 st. C na 20 minut. Wyjmujemy z piekarnika, posypujemy żółty serem i wstawiamy do piekarnika na kolejne 5 minut. Zapiekanka gotowa. Polewamy sosem pomidorowym lub ketchupem i delektujemy się smakiem. Smacznego
Maminek kulinarnyWarzywa kroimy w plasterki lub półplasterki. Liście sałaty moczymy w zimnej wodzie ok. 10 minut, osuszamy i kroimy. Nakładamy na talerz porcje pokrojonych warzyw, polewamy sosem i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnygalaretkę (zgodnie z instrukcją na opakowaniu) i odstawiamy do wystygnięcia. Ostudzony biszkopt wyjmujemy z foremki i rozsmarowujemy na jego powierzchni budyń. Na warstwie budyniu układamy truskawki. Na koniec całość polewamy galaretką. Galaretka powinna być dość gęsta, żeby nie spłynęła z ciasta. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki
Smakowity Blog Kulinarnyjest banalnie proste. Zaczynamy od przygotowania sosu. Kroimy i układamy składniki na półmisku warstwami (dowolnymi) kończąc układanie na filecikach anchois na wierzchu sałatki. Całość obficie i dokładnie polewamy sosem winegret. Sałatkę podajemy po 15 minutowym schłodzeniu w lodówce
Smakowity Blog Kulinarnyczasie ciasto ponownie wyrabiamy i wałkujemy, następnie wykładamy na blaszkę (wyłożoną pergaminem lub wysmarowaną oliwą). Na cieście układamy gruszkę pokrojoną w plastry, orzechy włoskie, ser i delikatnie polewamy miodem i posypujemy grubo mielonym pieprzem. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 220 stopni, aż brzegi pizzy będą złociste. Podajemy z listkami świeżej mięty
Smakowity Blog Kulinarnyminut, po czym znowu sprawdzamy mięso. Wyjmujemy kurczaka z patelni, a pozostały na patelni płyn doprowadzamy do wrzenia, wlewamy śmietanę i starannie mieszamy, doprawiamy pieprzem do smaku. Polewamy sosem kurczaka i posypujemy świeżym estragonem. Podajemy z fasolką szparagową lub ziemniakami
Smakowity Blog Kulinarnysekund po każdej ze stron lub w kuchence mikrofalowej (650W) 10-15 sekund. Na środku tortilli rozkładamy sałatę, paprykę i ogórka- pokrojone w słupki, kawałki kurczaka. Polewamy sosem chilli i zwijamy
Smakowity Blog Kulinarnykawałki i rozpuszczamy w podgrzanym mleku. Dodajemy cukier waniliowy i rum, mieszamy. Aby uzyskać pożądaną konsystencję, mieszaninę możemy według uznania rozcieńczyć wodą. Układamy po dwa naleśniki na talerzu i polewamy sosem czekoladowym. Pozostałą część sosu możemy podać oddzielnie
Smakowity Blog Kulinarnyminutach dodajemy starte sery. Przyprawiamy białym pieprzem i solą. Ugotowany makaron mieszamy z boczkiem i cebulą, przekładamy do naczynia do zapiekania (do jednego dużego lub kilku mniejszych), polewamy sosem serowym i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 15 minut
Smakowity Blog Kulinarnypiórka i wrzucamy do boczku i kiełbasy. Smażymy kilka minut. Na dno naczynia do zapiekania wykładamy połowę ziemniaków. Następnie kiełbasę z boczkiem i cebulą i kolejną warstwę ziemniaków. Zapiekankę polewamy śmietaną przyprawioną solą, pieprzem i gałką. Ser kroimy w drobną kostkę i posypujemy nim zapiekankę. Zapiekamy 20 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie wyjmujemy zapiekankę
Smakowity Blog Kulinarnywarstwą. Smażymy około 1 i 1/2 minuty z jednej strony, przewracamy na drugą stronę i smażymy przez minutę. Powtarzamy aż wykorzystamy całe ciasto. Na naleśniki nakładamy serek waniliowy, zawijamy, polewamy rozpuszczoną czekoladą, posypujemy cukrem pudrem i uprażonymi płatkami migdałów
Smakowity Blog Kulinarnyłyżeczki musztardy, 1 łyżeczkę miodu, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny i 2 łyżeczki ziaren różowego pieprzu. Mieszamy i chwilę podgotowujemy. Przed podaniem polędwiczki kroimy w 2 centymetrowe plastry i polewamy sosem. Jako dodatek proponuję ziemniaczany gratin i gotowaną fasolkę szparagową
Smakowity Blog Kulinarny