polewa - 11092 przepisów (strona:502/740)

Szare kluchy z boczkiem 153

wody za każdym razem maczając łyżeczkę we wodzie. Gotujemy ok. 5 minut, następnie odcedzone kluchy i hartujemy w zimnej wodzie. Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy i polewamy kluski. Smacznego

kgwjanczewo
Pierogi ruskie z wędzonym serem 265

ponownego zagotowania, zmniejszamy ogień do średniego i gotujemy do czasu wypłynięcia na powierzchnię. Po wypłynięciu gotujemy pierogi  je jeszcze przez około 2 minut.  Pierogi wykładamy łyżką cedzakową, polewamy tłuszczem lub jak ktoś lubi smażoną cebulką z boczkiem. Smacznego

kgwjanczewo
Muffinki tiramisu 152

końcu przepis znaleziony u Wiktorii Jóźwik . Przepis poniższy jest wiernym odwzorowaniem, za wyjątkiem ilości, bo ja zrobiłam 12 małych muffinek, a nie 8 dużych. A na koniec zamiast polewy z nutellii, wykorzystałam potartą czekoladę. Link do oryginalnego przepisu. PRZEPIS: SKŁADNIKI NA CIASTO: 2 jajka 110 g masła 100 g cukru 110 g mąki pszennej łyżka kakao 2 łyżki kawy rozpuszczalnej

Passions hobbies life
Tarta brokułowa z kurczakiem 1966

trochę sera zostawić na posypanie tarty), doprawić solą i pieprzem, dobrze rozmieszać. Tarta: Na gotowy kruchy spód wyłożyć równomiernie różyczki brokuła i kurczak. Polać równomiernie gotową masą (ja polewałam łyżką). Górę tarty posypać serem. Piec w 180°C przez 30-35 minut na środkowym poziomie piekarnika (aż masa zgęstnieje). Zdjęcia zrobione w trakcie robienia tarty. Składniki ciasta gotowe do ugniatania

Passions hobbies life
Łaciate ciasto 168

ciasta wylać do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostałe ciasto połączyć z kakao, wylać na wierzch. Piec około 1 godziny w temp. 180 stopni. Upieczone ciasto oblać polewą lub lukrem

Praktyczna pl
Sałatka Cezar ze szpinakiem i rukolą 387

kostkę, podsmażamy kilka minut na patelni polewając oliwą czosnkową.  Zieloną mieszankę rozdzielamy na 2 talerze, układamy kawałki kurczaka i połówki pomidorków. Posypujemy startym żółtym serem i grzankami.  Polewamy dressingiem. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka orzeźwiająca bez tłuszczu DELUXE 253

granata i części limonki wyciskamy sok, zostawiamy parę kulek granata. Do soku dodajemy ksylitol (ewentualnie cukier) tak by równoważył kwaśność. Mieszamy soki wraz z kulkami granata i polewamy tym sałatkę. 3/ SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Pulpeciki w sosie słodko-kwaśnym 190

podczas podgrzewania cukier się rozpuści. Gdy sos zacznie  się gotować, wkładamy pulpeciki i podgrzewamy kilka minut obracając je w sosie na wszystkie strony. Wyciągamy pulpety układamy na talerzu polewamy sosem i od razu podajemy. Źródło przepisu: książka "Smak łowi Makłowicz przez cztery pory roku", opis i zdjęcie własne

O kuchni z uczuciem
Szparagi z jajkiem 82

rozpuszczamy masło i wsypujemy bułkę tartą. Rumienimy (moja uwaga obserwować, aby nie przypalić). Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kosteczkę. Wyciągamy szparagi i posypujemy je jajkiem i polewamy bułką. Można podawać jako dodatek do obiadu

O kuchni z uczuciem
Schab z cebulą 100

łyżką delikatnie polej je z wierzchu.Przykryj i wstaw do piekarnika. Cebulę pokrój w piórka i po 20 min dodaj ją do mięsa. Dolej wodę i od czasu do czasu polewaj sosem mięso. Piec około 1h do miękkości mięsa

O kuchni z uczuciem
Pierś z kurczaka w sosie z suszonych pomidorów. 118

patelnię pokrywą i dusić na wolnym ogniu około 5 min. Wyjąć mięso na talerz. Do sosu na patelni dodać natkę pietruszki, sól, pieprz i gotować do zgęstnienia. Gorącym sosem polewamy pierś z kurczaka. Możemy podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami

O kuchni z uczuciem
Camembert z gruszkami z parowaru 172

minut. Po 10 minutach krople wody, która się pojawi na powierzchni sera, możemy zgarnąć silikonową łopatką kuchenną, jak również wykorzystać ją do przełożenia sera na talerz. Każdą cząstkę gruszki polewamy pół łyżeczką miodu, posypujemy cynamonem i również układamy na talerzu. Teraz pozostało tylko nałożyć żurawinę i można się zajadać :) Zachęcam do dzielenia się ze mną waszymi komentarzami, spostrzeżeniami czy uwagami

Parowar Faceta
Karolinki, czyli mini drożdżówki z migdałowym nadzieniem 188

następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec przez około 20 minut aż lekko zarumienią się. Można je polukrować lub polać polewą czekoladową. Są pyszne do szklanki mleka czy kakao

Codzienna kuchnia niecodzienna
GRILLOWANY ANANAS Z SYROPEM KLONOWYM 142

łupinie, położyć ćwiartki ananasa na rozgrzanym grillu, łupiną do dołu. Grillować przez 15 minut na MEDIUM lub aż miąższ będzie rozgrzany wewnątrz. W małej misce wymieszać pozostałe składniki i polewać nimi ananasa co 5 minut. Grand Marnier to likier owocowy pochodzenia francuskiego o zawartości alkoholu 38-40%. GRILLOWANY ANANAS Z SYROPEM KLONOWYM is a post from: naRuszcie.pl The post GRILLOWANY

naRuszcie
Grzanki francuskie w jajku z gorgonzolą i salsą paprykową. 159

kawałki gorgonzoli i zapiekamy pod grillem na ruszcie w temperaturze 180 stopni przez 5 minut. Sos. Kilka obranych płatów papryki siekamy i łączymy z jogurtem naturalnym, pieprzem i parmezanem. Polewamy nim liście sałaty i grzanki. Szybko, pysznie i na temat

BaRepas

Proponowane wyszukiwania