duży kubek jogurtu naturalnego, 1 opakowanie cukru waniliowego WYKONANIE: Makaron gotujemy. Połowę (obranych) truskawek miksujemy razem z jogurtem i cukrem waniliowym. Drugą połowę kroimy w plasterki. Gorący makaron polewamy sosem truskawkowym i mieszamy z truskawkami Na wierzch kładziemy połówki lub całe truskawki dla dekoracji dania SMACZNEGO
Kuchnia Beatymłodej smacznej fasolki i sposób na pyszną mizerię. Aby bułka tarta była chrupiąca smażymy ją na patelni najpierw bez dodatku tłuszczu, aż do oczekiwanego zrumienienia. Masło dodajemy chwilę przed polewaniem fasolki i chwilę smażymy na ostrym ogniu. Zaś, żeby zrobić pyszną mizerię z ogórków, pamiętajmy aby je pokroić na cienkie plastry posypać solą- zostawić na 1-2godz. odlać wodę
Kuchnia Beatypółksiężyce), smażyć z resztą posiekanej cebuli (około 15 min.) , następnie dodać zmiksowane grzyby, dolać śmietankę gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu, makaron kładziemy na talerzu i polewamy sosem
Kuchnia Beatypolędwiczki kroimy na plastry gr. 1 cm, zgniatamy ręką, a następnie kroimy w cienkie paski, smażymy na maśle z przyprawami (około 5 min. z każdej strony), następnie flambirujemy mięso ( polewamy alkoholem i podpalamy- uwaga na włosy), muszę przyznać, że robiłam to po raz pierwszy, ale to prawda- ten proces wydobywa niesamowity smak mięsa-polecam, mięso przekładamy do rondla
Kuchnia Beatywypełniła wszystkie przestrzenie. Składamy i lepimy pierogi. Możemy zrobić ładne warkoczyki, jak na dzyndzałkach. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy do ich wypłynięcia. Podajemy z okrasą z cebulki lub polewamy rozpuszczonym masełkiem z ziołami i czosnkiem. Smacznego! :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
Sajkofanka smakulodówki na minimum 45 minut by się schłodziło. Dekoracja (można pominąć) W tym czasie w kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę. Na papier do pieczenia wysypuję cukier trzcinowy (gruboziarnisty). Rozpuszczoną czekoladą polewam cukier w wymyślonych przeze mnie kształtach (u mnie serduszka), następnie całość wstawiam do zamrażalnika na kilka minut. Ostatni szlif... Z lodówki wyciągam deser, posypuje startą czekoladą, dekoruję truskawką i dekoracją
Mango Papajaukładamy na półmisku. Pomidorki suszone, paprykę i kozi ser kroimy w paski i układamy na jarmużu. Układamy grillowaną dynię oraz kurczaka. Posypujemy tartą marchewką. Następnie sałatkę polewamy sosem
Bon Appetit Małgorzatydeserów u mnie mango Ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Na dno miseczek nalej kroplę sosu do deserów I na kroplę włóż jedną śliwkę. Zalej budyniem. Zrób zygzaki z polewy czekoladowej. Dzieci ją uwielbiają! Posyp jagodami goji i owocami morwy . Deser gotowy! Odstaw do wystygnięcia! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniSposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 20 min, ilość porcji: 4 Najpierw musimy obrać warzywa ze skórki (selera, jabłko, gruszkę). Z limonki wyciskamy sok. Obrane warzywa ścieramy na tarce. Potem polewamy je sokiem z limonki, dodajemy szczyptę soli i cukru. Na koniec wszystko dobrze mieszamy, sałatka gotowa :). ***** First, we have to peel vegetables with skin (celery, apple, pear). We squeeze juice
Projekty ze smakiemformie do pieczenia skórą do góry i wstawiamy do zimnego piekarnika. Włączamy temperaturę na 150 stopni. Kiedy piekarnik ją osiągnie pieczemy kaczkę przez 2,5 godziny. Co 50 minut polewamy udka tłuszczem. Jeśli po tym czasie skóra nie jest zrumieniona to podnosimy temperaturę do 190 stopni i pieczemy jeszcze 15 minut. U mnie nie było to konieczne. Gotowe
W kuchni wieczoremogień i bez przykrywki dusimy do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiamy solą pieprzem, chili oraz cukrem. Makron gotujemy w 2,5 litrach osolonej według czasu podanego na opakowaniu, odcedzamy, polewamy sosem, posypujemy parmezanem i natką pietruszki. Smacznego
Symfonia smakowaciepłe miejsce na 1 godzinę. Powinny podwoić objętość. Wyrośnięte ciastka smażymy w tłuszczu rozgrzanym do 175 st.C z obu stron, do złotobrązowego koloru. Odsączamy na ręczniku papierowym a następnie polewamy gęstym lukrem, u mnie wymieszanym e skórka pomarańczową z cykaty. Weekend minął w zawrotnym tempie. Szczególnie sobota była intensywna! Razem z Brownie z orzechami i wiśniami odwiedziliśmy Wujka Olka
Dzieje kuchennej Wiewiórysmaki przeszły. Na talerz układamy szpinak baby. Na to pokrojony w kostkę pomidor i fetę również pokrojoną w kosteczkę. Na samą górę naszą usmażoną pierś z kurczaka (gorącą). Wszystko polewamy sosem w takiej ilości jaką lubimy. Ja lubię dość dużo tego sosu
Amatorka kuchennapomidorowy, mieszamy. Do smaku solimy i pieprzymy, gdy sos jest zbyt kwaśny dodajemy szczyptę cukru, ale nie jest to konieczne. Pod koniec dodajemy suszoną bazylię. Na talerz kładziemy makaron, polewamy sosem i posypujemy startym żółtym serem
Amatorka kuchenna