delikatnie ruszamy patelnią sprawdzając, czy omlet odkleił się już od dna patelni. Podpiekamy jeszcze chwilę i na połowę omleta układamy pomidora, pieczarki, i szpinak. Posypujemy świeżo mielonym pieprzem i polewamy odrobiną oliwy z oliwek. Zdejmujemy z ognia i zsuwamy delikatnie na talerz, ale tylko do połowy, wtedy szybkim ruchem patelni składamy omleta na pół. Całość posypujemy szczypiorkiem. Gotowe :) Smacznego
vegetanieczasie kiedy makaron się gotuje, kroimy pomidory, najlepiej nieregularnie. Cebulę kroimy w cieniutkie płatki. Wszystko mieszamy z jogurtem naturalnym, najlepiej typu greckiego. Dodajemy świeżo zmielony pieprz i odrobinę soli, polewamy dwoma łyżkami oliwy z oliwek. Makaron al dente przelewamy wodą, aby powstrzymać proces gotowania. Odstawiamy, a na dużej patelni na małym ogniu rozgrzewamy trzy łyżki oliwy z oliwek i wsypujemy
vegetaniepółplasterki, pomidory na ćwiartki a pieczarki w płatki. Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości i kroimy w małe słupki. Dodajemy do sałaty. Wszystko mieszamy i polewamy sosem oraz świeżo zmielonym pieprzem. Sos do sałatki : 3 łyżki oliwy z oliwek wlewamy do miseczki, dodajemy 1 łyżeczkę musztardy, ocet balsamiczny, pół łyżeczki koncentratu pomidorowego i łyżkę jogurtu naturalnego. Pieprz
vegetaniechili kiełki rzodkiewki Do miski sałatę rwiemy na drobne kawałki, pomidora kroimy w kostkę, a dymkę drobno siekamy. Dodajemy fasolę czerwoną według uznania i oliwki również. Wszystko mieszamy i polewamy sosem lub tylko oliwą z oliwek. Sos do sałatki: 3 łyżki oliwy z oliwek wlewamy do miseczki, dodajemy 1 łyżeczkę musztardy, ocet balsamiczny, pół łyżeczki koncentratu pomidorowego i łyżkę jogurtu
vegetanielimonki pieprz, sól Roszponkę płuczemy i odcinamy korzonki. Cebulę kroimy w cieniutkie płatki, selera i paprykę w kostkę. Wszystko mieszamy razem i dodajemy kukurydzę. Na koniec polewamy wszystko oliwą i wyciskamy cytrynę. Posypujemy wszystko pieprzem i odrobiną soli, mieszamy. Dla dekoracji posypujemy sezamem. Spróbujcie tych krokietów. Są naprawdę wyśmienite :) Dzieci je bardzo lubią. Smacznego
vegetanieoliwa z oliwek sól, pieprz Sałatę rwiemy na drobne kawałki, warzywa kroimy w kostkę, oliwki na 4 części. Dodajemy 2 łyżki fasoli. Wszystko mieszamy ze sobą i polewamy oliwą z oliwek. Doprawiamy pieprzem i solą. Gotowe :) Możecie do tego zrobić jeszcze klasyczny sos czosnkowy jako drugi dodatek. Danie wymaga nieco więcej pracy, możecie
vegetaniekroimy w kostkę, cebulę w płatki (możemy delikatnie zeszklić na oliwie, jeśli lubicie miękką cebulę). Mieszamy razem i dodajemy oliwki, kukurydzę, kiełki i pokrojony w drobną kostkę ser bałkański. Polewamy oliwą oraz doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Soli nie dodajemy, ponieważ ser bałkański jest słony. Możecie dodać drobno posiekaną papryczkę chili, jeśli lubicie ostrzejsze dania. My dla ozdoby utarliśmy na wierzch
vegetaniegotujemy aż będzie miękka, ale lekko krucha. W rondelku podgrzewamy olej ryżowy, wrzucamy pokrojoną drobno cebulę i smażymy na złoty kolor. Odstawiamy, lekko solimy, dodajemy przeciśnięty czosnek, mieszamy, polewamy odcedzoną fasolkę i mieszamy. Podajemy gorącą do kul ryżowych. Sos czosnkowo-pomidorowy przygotowujemy z jogurtu naturalnego. Dodajemy 2-3 ząbki czosnku, pieprz, łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Wszystko razem mieszamy i gotowe
vegetaniezdrowa a przy tym smaczna. Surówka : Szatkujemy kapustę pekińską, dodajemy kukurydzę konserwową ile chcecie :), kilka oliwek. Selera naciowego kroimy w drobną kostkę, pomidora również. Wszystko mieszamy ze sobą i polewamy oliwą z oliwek, i wyciśniętym sokiem z limonki. Na koniec doprawiamy pieprzem, odrobiną soli. Możecie dodać, jeśli lubicie, papryczkę chili, ale niekoniecznie. Danie gotowe :) Życzymy smacznego i jedzcie często selery
vegetanieczerwona kapusta pekińska pomidor zielona papryka oliwa z oliwek ocet balsamiczny Kapustę szatkujemy w drobne kawałki, pomidora kroimy w drobną kostkę, paprykę również. Wszystko mieszamy ze sobą i polewamy oliwą z oliwek. Dodajemy jeszcze odrobinę octu balsamicznego i doprawiamy pieprzem. Mieszamy i gotowe :) Życzymy smacznego
vegetanieprzy dodawaniu jogurtu z mąką. Jak już wszystko uda się super :) czekamy, aż się sos zagotuje. Wtedy próbujemy czy nie należy dodać pieprzu lub soli i gotowe :) Ugotowane pierogi polewamy sosem pomidorowym i posypujemy żółtym serem. Smacznego
vegetaniestołowe. Wszystko doprawiamy pieprzem i ziołami, nie solimy ponieważ passata zazwyczaj jest dosalana. Sos dusimy jeszcze ok. 3-4 min. i wyłączamy ogień. Do ugotowanego makaronu dodajemy sos i polewamy jeszcze oliwą z oliwek ok. 2 łyżki, teraz wszystko razem mieszamy. Gotowe :) Wspaniałe i smaczne danie, które przygotujecie w czasie nie dłuższym niż gotuje się makaron. Polecamy to danie ! Pozdrawiamy
vegetanietwarogowego ok. 25 dkg. jogurt naturalny konfitura z owoców leśnych (obecnie najlepsza w Lidlu) Makaron gotujemy al dente (ok. 3/4 opakowania), posypujemy twarogiem. Przygotowujemy jogurt z owocami leśnymi i polewamy makaron. Możemy dodatkowo posypać cukrem. Na pewno będzie taka potrzeba znając zamiłowanie dzieci do słodkiego. hihi Danie gotowe :) Życzymy smacznego
vegetaniepaprykę, cebulę i jalapeno kroimy w kostkę i dodajemy do pomidorów, doprawiamy pieprzem, solą i tymiankiem. Na koniec dodajemy nieco passaty, aby sos miał gęstszą konsystencję, polewamy oliwą z oliwek. Możemy zrobić wersję na ciepło i wtedy wszystko dusimy razem ok. 10 min. Życzymy smacznego
vegetaniejuż nie solimy ponieważ pomidory w puszkach z reguły są solonee, poza tym makaron również gotowaliśmy w osolonej wodzie. Na koniec sos wlewamy ugotowanego makaronu i wszystko razem mieszamy. Polewamy odrobiną oliwy z oliwek i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Danie jest gotowe :) Smacznego
vegetanie