polewa - 11092 przepisów (strona:475/740)

Jogurtowe ciasto z jagodami i polewą z chia 207

zrobienia ciasta nie potrzeba ani wagi ani miarki bo wystarczy kubek od jogurtu który powinien mieć na taką ilość ciasta 200 g. Zapraszam na Jogurtowe ciasto z jagodami i polewą z chia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z serem feta 335

kroimy w kosteczkę. Sałatę przykładamy do miski dodajemy wszystkie składniki mieszamy. Przygotowujemy sos, do małej miseczki wkładamy wszystkie składniki dokładnie mieszając aby się dobrze wszystko połączyło. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę przed podaniem łącząc ze sobą wszystkie składniki.  Smacznego

kgwjanczewo
Kurczak pieczony z mango 183

solą, pieprzem, papryką mieloną oraz majerankiem. Marynatą dokładnie nacieram kurczaka. 3. Mięso układam w naczyniu żaroodpornym, przykrywam. Piekę 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia kilkakrotnie polewam mięso wytworzonym sosem, a 15 minut przed końcem pieczenia odkrywam naczynie, aby kurczak się zarumienił. Jeżeli nie macie głębokiego naczynia żaroodpornego, kurczaka możecie upiec na blaszce w foliowym rękawie

Tradycyjna kuchnia Kasi
4 proste przepisy na pstrąga z grilla 174

pieprz do smaku. W każdym pstrągi umieścić po jednej gałązce kolendry i kilka plasterków cytryny. Tak przygotowane pstrągi umieścić na grillu i grillować 8-10 minut z każdej strony. Polewać przygotowanym sosem maślanym w trakcie grillowania. Tak grillowane pstrągi podawać z posiekanymi pomidorami. 4 proste przepisy na pstrąga z grilla is a post from: naRuszcie.pl The post 4 proste przepisy

naRuszcie
Pieczone buraczki z sosem chrzanowym 159

Buraczki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez ok. 90 minut.    Zdejmujemy skórkę, kroimy w plasterki, słupki lub kostkę. Polewamy przygotowanym sosem chrzanowym: -śmietanę zagotowujemy -dodajemy chrzan -przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny, ewentualnie cukrem -mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie -stopniowo dolewamy do sosu, ciągle mieszając aż do uzyskania

Maminek kulinarny
897. Kto by powiedział?...że z fasoli! 186

fasoli? Chyba nikt :D Szczególnie gdyby ich spróbował :D I ciągle nie wierzę, w to jakimi cudownymi osobami jestem otoczona. W to, że mogę na nich zawsze polewać, nawet w pozornie błahych sprawach

More food, love and dreams
Pieczeń z szynki wieprzowej. 106

naczynia żaroodpornego, dodać liść laurowy, ziele angielskie i piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Czas pieczenia to około 1,5 godziny, co jakiś czas polewać mięso zalewą

O kuchni z uczuciem
Dorada z oliwą z oliwek i czosnkiem 107

przepis jaki i inne można znaleźć w lewym bocznym pasku! Dorada z oliwą i czosnkiem Gotowa dorada podana z opiekanymi ziemniaczkami. Podczas zjadania można sobie doradę polewać oliwą z oliwek. Smacznego Składniki:  2 dorady sól morska oraz pieprz   4 średniej wielkości ząbki czosnku   oliwa z oliwek   Przygotowanie: Dorady oczyszczamy, dokładnie płuczemy oczyszczamy ( pozbywamy się pozostałych łusek

Sprawdzone przepisy kulinarne
Jem zdrowo: sałatka na ciepło z jarmużu 255

cytryny i dusimy ok 3 minut. Przyprawiamy, dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i smażymy jeszcze ok 1 minuty. Sałatkę zdejmujemy z ognia układamu na talerzu posypujemy serem feta i polewamy malinowym dipem. Jeśli nie mamy gotowego możemy przyrządzić go sami: 1 łyżka soku malinowego, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżka octu balsamicznego, pieprz. function load(url, callback

CoolinarniePL
Bliny drożdżowe po Wileńsku 158

przykrywamy patelnię pokrywką. Czas smażenia jajek zależy oczywiście od tego jakie lubicie. Do tego dania pasują idealnie z lekko płynnym żółtkiem. Na talerz wykładamy jajka, kiełbaskę i skwarki, polewamy wytopionym tłuszczem. Dekorujemy na górze jajka dużym kleksem śmietany. Bliny zwijmy, przekrawamy na pół, i jemy maczając w śmietanie, zagryzając kiełbaską i jajkami. Kto raz zasmakuje ten nie uwolni się

Gosia gotuje
Pieczone szparagi z sosem czosnkowo- ziołowym 166

drobniutko pokrojone zioła i sok z cytryny. Doprawiamy solą, pieprzem i szczypta cukru. Szparagi wyjmujemy z piekarnika i delikatnie przekładamy na talerz bez sosu, który zgromadził się podczas pieczenia. Polewamy sosem czosnkowo-ziołowym, dekorujemy połówkami pomidorków i listkami pietruszki....podajemy. Smacznego. Przepis bierze udział w akcji

Gosia gotuje
Murzynek z wiśniami 128

wyłożonej papierem do wypieków). Wstawiamy do zimnego  piekarnika ustawionego na  180`C , pieczemy 45 minut. Ciasto po wyjęciu lekko przestudzamy i polewamy pozostałą w garnku masą czekoladową   i  pokruszonymi orzechami.   Smacznego

Gosia gotuje
Sola po grecku 132

Obtoczyć delikatnie mące, jajku a następie ponownie w mące. Dzięki takiej panierce, ryba się nie rozpadnie, a sama panierka wcale nie jest gruba. Do miski układamy warstwę upieczonej ryby, polewamy sosem.Tak postępujemy z kolejnymi warstwami, pamiętając, że na wierzchu powinien znaleźć się sos. Dekorujemy wg upodobań i schładzamy. Ryba idealnie smakuje następnego dnia, choć znam osoby, której jedzą

Gosia gotuje
Tarta orzechowa 207

Dzisiaj  coś dla wielbicieli wszelakich orzechów. Pyszna tarta  z masą orzechową, polewą czekoladową i solidną warstwą orzechów na wierzchu zaspokoi podnienibienie niejednego łasucha. Goraco polecam. Składniki na ciasto: 125 g masła 1 i 1/2 szklanki mąki  1/4 szklanki cukru  2 łyżki kwaśnej śmietany Masa orzechowa: 50 g masła 400 ml śmietanki 30%  3/4 szklanki cukru

Gosia gotuje
Crepes Suzzete w porto 194

Jeśli macie skłonności do piromanii to dzisiejszy przepis Wam się spodoba. Crepes suzette to naleśniki maczane w syropie z masła i pomarańczy, polewane alkoholem i podpalane. Żałuję, że nie udało mi się wpaść na pomysł jak je wtedy sfotografować. I tak miałam z nimi mnóstwo zabawy. Nie udało mi się jeszcze opanować sztuki podrzucania ich i obracania, ale wierzcie próbowałam

W kuchni wieczorem