dzisiejszym poście przedstawiam przepis na super szybki i prosty jabłecznik z kaszy jaglanej, dobry motyw na deser, przekąskę czy też śniadanie, można śmiało podać z konfiturą, jogurtem lub polewą własnego pomysłu;) Składniki: 2 kg jabłek 200 gram kaszy jaglanej 3 łyżki cukru brązowego cynamon Przygotowanie: Jabłka ścieram na tarce o dużych oczkach, następnie do startych jabłek wsypuje kaszę, cukier, cynamon
Pause Gotowanie!patelnię, wlewamy odrobinę oleju i gdy się nagrzeje wkładamy roladki. Smażymy z każdej strony po 2 minuty, aż nabiorą złotego koloru. Roladki przekładamy prosto z patelni na nagrzaną blachę. Polewamy tłuszczem z patelni i pieczemy ok. 10-12 minut (w zależności od wielkości piersi). Można na każdej roladce ułożyć garść świeżego tymianku. Wyciągamy roladki z pieca i okrywamy folią aluminiową
Moja Delicjabędzie gorący wkładaj filety z dorsza skórą do dołu. Smaż 2-3 minuty bez ruszania ryby na patelni, a po pierwszej minucie dodaj łyżkę masła i gdy się roztopi, polewaj nim filety od góry. Gdy ryba będzie usmażona w 2/3 a skóra będzie chrupiąca i złota, odwróć delikatnie filety na drugą stronę i polewając kolejną roztopioną łyżką masła – smaż
Moja Delicjapowinien być czysty, ale lekko wilgotny. Wyciągnąć ciasto z pieca. Odczekać z 10 minut a następnie wyjąć z formy i studzić na kratce. Można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. The post Ciasto cynamonowe z domowym musem jabłkowym appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjacudo. Jeśli nigdy w życiu nie próbowaliście Lemon Curd, naprawdę nie czekajcie i spróbujcie! Krem jest orzeźwiający, więc świetny na lato. Można go używać jako dodatek do lodów, jako polewę do ciast i serników lub wykorzystać do zrobienia Cytrynowego Tiramisu . Składniki: 85 g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 1 szklanka cukru (ok. 225 g) 2 żółtka 2 jaja (używam
Moja DelicjaSkładniki ciasta: 250 g masła 220 g miodu (płynnego) 4 jaja 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g zmielonych orzechów laskowych Składniki polewy: 100 g dobrej jakości gorzkiej czekolady (70 % kakao) 1 łyżeczki masła 200 ml śmietanki kremówki 36 % Garść uprażonych orzechów laskowych do dekoracji Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 160°C (grzałka
Moja DelicjaGotowe danie podawać z ugotowanymi ziemniakami, które mieszamy przed wyłożeniem na talerze z kilkoma łyżkami sosu z pieczeni oraz z chrupiącą sałatą z dresingiem słodko-ostrym . Sosem z pieczeni polewać kawałki mięsa wyłożone na talerz. ( Pamiętać należy o zdjęciu sznurka z każdej części kurczaka ) The post Frango na púcara – Prosty kurczak jednogarnkowy po portugalsku appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjakurczaka i smażymy na patelni na złoty kolor. Paprykę kroimy w paski, oliwki na pół. Ostudzoną pierś z kurczaka kroimy w paski lub kostkę. Wszystkie składniki łączymy i polewamy sosem (mieszamy ze sobą jogurt, musztardę i przyprawy). Całość mieszamy. Całość ma: 753 kcal w tym: białko 63,2 g, tłuszcze 31,1 g, węglowodany 75,9 g, błonnik
e-PrzepisyKulinarneKruchy spód, wyjątkowo delikatna, aksamitna masa serowa z dodatkiem pokruszonych słodkich cukierków krówek, całość spowita smakowitą krówkową polewą i posypana przyrumienionymi migdałami... Sernik krówkowy to gratka dla każdego kto tak jak ja lubi krówki :) i choć mogłoby się wydawać, że pewnie ciasto jest bardzo słodkie, zapewniam, że wcale takie nie jest. Słodycz krówek doskonale miesza się z masą serową dając
maniapieczeniaminuty z każdej strony na średnim ogniu. W tym czasie mieszamy jogurt kokosowo-migdałowy z jogurtem naturalnym. Mango kroimy w kostkę, maliny myjemy. Usmażone placuszki przekładamy na talerz, polewamy jogurtem i posypujemy owocami i granolą. Gotowe
Mango Papajamieszamy. Wytworzony w pieczeniu sos z polędwiczki dodajemy do sosu żurawinowo - cebulowego i gotujemy aż zgęstnieje, około 6 minut. Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem. Mięso kroimy na plastry, polewamy sosem. Smacznego
Symfonia smakowaTartaletki na kruchym cieście z rozpływającym się karmelem, solonymi orzechami ziemnymi oraz polewą z gorzkiej czekolady. Porcja na 10 tartaletek o średnicy 9 cm. Kruche ciasto: szklanka mąki pszennej + do podsypywania ciasta przy wałkowaniu 100 g masła 1/4 szklanki cukru pudru 1 jajko Masa karmelowa: 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka miodu 40 ml wody 40 g masła 1/4 szklanki śmietany
Bulliochleb do momentu odchodzenia ciasta od dłoni. Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na ok 30min. Po tym czasie przekładamy ciasto do formy robiąc w cieśnie dziurki widelcem na wierzch polewamy odrobiną oliwy i do smaku posypujemy solą lub makiem. Pieczemy w 180 stopniach ja w moim piekarniku piekłam 50min, ale on nie jest wysokiej jakości więc w lepszych po takim
Tanio szybko zdrowokostkę ser, paprykę i ogórka. Przygotowanie sosu: Szalotki i obrane ze skórki ogórki ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki i łączymy z pozostałymi składnikami. Sos odstawiamy do lodówki. Przed podaniem polewamy warzywa sosem. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp
dom-agi.plmyjemy, kroimy na kawałki preferowanej wielkości. 3. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry. 4. Przygotowujemy zalewę mieszając ze sobą wszystkie składniki. 5. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso, które polewamy kilkoma łyżkami zalewy. Następnie wykładamy cebulę i pieczarki. Całość zalewamy pozostałą zalewą. Naczynie stawiamy na blaszce z piekarnika. 6. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kawałki. Dodajemy 2 łyżki oleju
Szefowa kuchni