mieszamy z sałatą, groszkiem i ogórkiem pokrojonym w kostkę. Śmietanę łączymy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatę mieszamy z podsmażonym kurczakiem i polewamy przygotowanym sosem. Sałatkę podajemy z chrupiącym pieczywem
Zainspirowana w kuchniWlewam do formy nasze ciasto i wrzucam do piekarnika. 6. Piekę przez 1 godzinę, w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. 7. Na koniec możemy zalać polewą czekoladową i dajemy do ostygnięcia
pichcisztosmaku Wykonanie: Warzywa myjecie pod bieżącą wodą, obieracie, kroicie na kawałki i układacie na dnie naczynia żaroodpornego lub ceramicznego. Kiełbasę układacie po środku, lekko ją wciskając między warzywa. Polewacie wszystko odrobiną oliwy z oliwek, posypujecie cząbrem, solicie, doprawiacie pieprzem i do pieca! Wstawiacie wszystko w temperatur 180 stopni na jakieś 30 minut. Możecie sprawdzić miękkość warzyw, gdy się zarumienią
GRUBY WAŁEKwszystko dokładnie mieszamy. Wstawiamy na chwilę do lodówki by masa lekko zgęstniała. Biszkopt rozwijamy i rozsmarowujemy na nim masę, a następnie znów zwijamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch rolady. Ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego
Symfonia smakowacebulę z czosnkiem i mrożony szpinak. Dusimy pod przykryciem. Gdy się zezłocą dosypujemy mąkę i robimy zasmażkę. Wszystko podlewamy bulionem, dodajemy sok z cytryny i przyprawiamy solą i pieprzem. Polewamy ugrillowaną rybę
VioletoweKucharzeniemielony Wykonanie: Sałatę lodową rwiemy na drobne kawałki, wkładamy do miski dodajemy roszponkę oraz pokrojone na 4 części pomidory koktajlowe, lekko posolić. Wszystkie składniki sosu mieszamy dokładnie w miseczce, polewamy po sałacie delikatnie ją mieszamy. Podajemy jako przystawkę do każdego rodzaju wędlin. Smacznego
kgwjanczewowrzątku 2 minuty krócej niż podaje przepis na opakowaniu (ja użyłam bardzo dużych, kolorowych świderków). W tym czasie piekarnik rozgrzewamy do 180°C (bez termoobiegu). Rybę solimy, pieprzymy i polewamy sokiem z cytryny. Wstawiamy do piekarnika na 10-12 minut (w zależności od grubości ryby). Po upieczeniu zdejmujemy skórę (jeśli jest), wyjmujemy ości i dzielimy na male części. W czasie
Poezja smakuzagotowujemy razem z mlekiem na wolnym ogniu, stale mieszając. Jeśli jest bardzo gęsta, można dodać 1 - 2 łyżki wody i jeszcze raz zagotować. Na górze ciasta robimy niteczki z polewy czekoladowej i ciasto odstawiamy w zimne miejsce, by wystygło. Ps. Z pozostałych żółtek możesz upiec Ciasteczka komercyjne . Tercet egzotyczny bierze udział w następujących akcjach
Smakowy Rajspróbować, czy mięso jest już miękkie. Jeśli tak, zdejmujemy z ognia. Do dość dużej misy wrzucamy pokrojoną lub potarganą sałatę, pokrojone w dość duże kawałki pomidory, czerwoną cebulę. Całość polewamy dipem czosnkowym, a na górę rzucamy kawałki kurczaka. Sałatki nie mieszamy, bo traci ona wówczas na wyglądzie :) Pozdrawiam i życzę wszystkiego smacznego
Smakowy Rajwodą i przesypujemy mąką. Wszystko dodajemy do ciasta, mieszamy i przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką blaszki keksówki. Pieczemy w temperaturze 180°C około 45 minut. Wystudzone ciasto polewamy lukrem, który przygotowujemy mieszając łyżeczką cukier puder z mlekiem. R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width
Smakowy Rajłyżka słonecznika sól Łyżkę słonecznika prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. Wszystkie warzywa myjemy i kroimy według własnego pomysłu, na talerz lub półmisek. Dodajemy oliwki i słonecznik. Całość polewamy oliwą i leciutko solimy. Kurczaka kroimy na cienkie kawałki i pieczemy na oliwie, gdy jest prawie gotowy posypujemy gyrosem i pieczemy jeszcze chwilę. Na koniec sałatkę posypujemy kawałkami kurczaka
Smakowy RajGotową masę wylewamy do średniej wielkości blaszki, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Ciasto wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180°C, około 50 minut. Wystudzone ciasto polewamy lukrem. Lukier: ok. ¾ szklanki cukru pudru ok.3 łyżki mleka Cukier puder wsypujemy do niewielkiej miseczki, wlewamy mleko i całość mieszamy łyżeczką, do czasu, gdy powstanie nam gładka masa. Zwykle robię
Smakowy Rajparówką, ale ja zastąpiłam je kiełbasą śląską. Polecam wypróbowanie przepisu :) Składniki: 2 kiełbaski śląskie keczup przyprawa Curry Kiełbaski grzejemy w wodzie. Po wyciągnięciu kroimy w plasterki, a następnie polewamy keczupem i prószymy przyprawą Curry. Curry wurszt można podawać z frytkami, chlebem lub innymi dodatkami. Ja zjadłam z chlebkiem upieczonym w tosterze R E K L A M A google
Smakowy Rajogórek Ser feta 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oleju Sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki sałatki kroimy do miski i delikatnie solimy i pieprzymy. Na koniec polewamy wyciśniętym sokiem z cytryny i olejem. I gotowe :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width
Smakowy Rajdodajemy migdały, jeszcze raz dobrze mieszamy, przekładamy grys do miseczek i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Maliny miksujemy z cukrem, by powstał przecier. Zimny deser przekładamy na talerzyk, po czym polewamy go sosem malinowym i przyozdabiamy płatkami migdałowymi i kolorowymi posypkami. *jeśli mamy migdały ze skórką, najlepiej zalać je wrzątkiem i zagotować, po czym zostawić na około 5 minut. Potem wystarczy
Smakowy Raj