oliwek. Etap drugi : dodajemy makaron ugotowany al dente, mieszamy z warzywami i posypujemy obficie bazylią, pieprzem i możemy też delikatnie skropić sosem sojowym. Etap trzeci : Po wymieszaniu składniki polewamy oliwą z oliwek, posypujemy tartym serem i na wierzch oregano. Na tym możemy skończyć, jednak my robimy jeszcze do tego sos jogurtowy wymieszany z surowym jajkiem i ziołami oraz 1/2 łyżeczki
vegetaniedowolne rodzaje sałat, pomidory koktajlowe, papryczka chili, kukurydza, dymka, kiełki rzodkiewki, oliwa z oliwek, pieprz, ocet balsamiczny. Sałaty rwiemy na mniejsze części i dodajemy resztę składników. Mieszamy wszystko, polewamy oliwą i odrobiną octu balsamicznego. Na koniec posypujemy pieprzem. Zamiast octu możemy użyć soku z limonki, jeśli nie przepadacie za octem. Pozdrawiamy i życzymy smacznego
vegetanieczas na żółty ser, tymianek i ostrą paprykę. Przyprawy dodajemy według uznania. Mieszając dusimy warzywa, aż ser się dobrze roztopi. Na koniec dodajemy sporo świeżo mielonego pieprzu i delikatnie polewamy oliwą z oliwek. Gotowe :) Podajemy na ciepło z ziemniakami pure i dodatkiem, który najlepiej lubicie. My polecamy kotlety z selera lub boczniaki a'la kotlet . Życzymy smacznego :) Pozdrawiamy
vegetanieśmietankę (weganie modą zamienić to na wodę lub śmietankę sojową), a następnie zagotować. Powstały sos przelewamy do odcedzonego makaronu i dobrze mieszamy, aby pokrył cały makaron. My zawsze dodatkowo polewamy całość delikatnie oliwą z oliwek. Nadaje to fajny dodatkowy smak i makaron nie klei się. Na koniec kroimy w małą kosteczkę buraczki i ser bałkański. Posypujemy porcje już na talerzu
vegetanieprzekładamy do miski, paprykę, cebulę i jalapeno kroimy w kostkę i dodajemy do pomidorów, doprawiamy pieprzem, solą i tymiankiem. Na koniec dodajemy passaty, aby sos miał gęstszą konsystencję, polewamy oliwą z oliwek, skrapiamy sokiem z limonki. Mieszamy i odstawiamy do lodówki. Jeśli zbyt mocno zgęstnieje przed podaniem możemy dolać nieco wody mineralnej. Możemy zrobić wersję na ciepło i wtedy wszystko
vegetaniemałą łyżeczkę musztardy, 1/2 łyżeczkę koncentratu pomidorowego, pieprz, bazylia, kilka kropel sosu sojowego i na koniec jedna kopiasta łyżeczka młodego jęczmienia mielonego. Wszystko dobrze wyrabiamy na jednolity sos i polewamy warzywa :) Sos jest pięknie zielony i super w smaku :) To wszystko :) Obiad gotowy ! Smacznego i gorące pozdrowienia
vegetanieWitamy :) Dzisiaj szybkie ciasteczka z ciasta francuskiego. Składniki: 1 ciasto francuskie wiśnie w syropie sezam migdały cukier Ciasto kroimy na kwadraty. Nakładamy na każdy jedną wisienkę, polewamy delikatnie sokiem z wiśni i posypujemy sezamem, migdałami i cukrem. Wkładamy do piekarnika i czekamy aż się upieką :) Na pewno Wam posmakują. Jeśli nie macie wiśni w syropie możecie użyć np. z kompotu
vegetaniecałość i doprawiamy lubczykiem, pieprzem, tymiankiem i czosnkiem niedźwiedzim. Paprykę kroimy na cztery części, wydrążamy gniazda nasienne i nadziewamy paprykowe krążki. Układamy papryczki w blaszce na papierze do pieczenia. Polewamy delikatnie oliwą z oliwek, układamy gałązki tymianku lub posypujemy tymiankiem i wstawiamy na ok. 25 min. do piekarnika nagrzanego do 180 C. Papryczki podajemy z ryżem basmati i słodkim tajskim
vegetanienajlepiej ryżowego i nakładamy łyżką niewielkie ilości ciasta tworząc placuszki. Smażymy z obu stron i podajemy na ciepło. Choć na zimno też są super :) Placuszki podajemy z cukrem pudrem, polewamy sosem czekoladowym lub karmelowym. Możemy dodać bitej śmietany. Generalnie możemy podawać do nich naprawdę wiele kombinacji słodkich sosów. Świetnie smakują np. z jogurtowym sosem owocowym. Wymyślajcie wiele wersji, a najciekawszymi
vegetaniemiksować. Dodajemy obrany czosnek, suszone pomidory, papryczkę chili, cząber, pieprz i sos sojowy. Marchewka i pietruszka zapewne już wystygła, więc również dodajemy ją do reszty składników. Na sam koniec polewamy wszystko oliwą z oliwek ok. 4 łyżki. Miksujemy na gładką masę i gotowe. Smacznego :) A tak powinno to wyglądać. Prawda, że pysznie :P Miłego dnia
vegetaniebardzo ważne!) na dobrze rozgrzany olej i smażymy około 2 minuty . Usmażone kalmary odsączamy na papierowym ręczniku, posypujemy posiekaną kolendrą i polewamy obficie sokiem z limonki . A teraz najlepsze: zajadamy się, mocząc każdy kawałek w czosnkowym majonezie lub sosie aïoli . Mmm, pycha
Food Squareoleju. Równocześnie gotujemy makaron al dente. Zalewę z tuńczyka, przecier pomidorowy, jogurt i przyprawy łączymy tworząc sos. Następnie do podsmażonych warzyw dokładamy tuńczyka, makaron, fasole i polewamy sosem, wszystko mieszamy. Trzymamy na ogniu jeszcze około 10 minut. Smacznego
Symfonia smakowasiebie nie zachodziły. Po minucie delikatnie przechylamy nasze naczynie i zlewamy z niego wodę. Pierogi, w zależności od zawartego w nich farszu, okraszamy podsmażoną cebulką, skwarkami, czy tez polewamy stopionym masłem lub śmietanką
Kulinarnie z Polką na Kresachskładam w trójkąt. Kiedy wszystkie naleśniki są gotowe na patelni rozgrzewam masło z dwoma łyżkami przygotowanego syropu pomarańczowego i obsmażam gotowe naleśniki z obydwu stron. Odsmażone naleśniki polewam ciepłym syropem z kawałkami pomarańczy. Smacznego
Magiczna kuchnia Dariioleju lnianego SEMCO Wykonanie: Na talerz wykładamy rukolę, na niej układamy połówki pomidorków, krążki cebuli, kruszymy na to fetę, posypujemy ziarnami. Przyprawy mieszamy ze sobą, oprószamy sałatkę, polewamy olejem Do przygotowania sałatki użyłam mieszanki ziarenek i przypraw ZIOŁOWO MI! z ZIARENKOWA Do przygotowania sałatki uzyłam oleju lnianego SEMCO . Jest to olej roślinny o najwyższej
Z Majeczką w kuchni