polewa - 11092 przepisów (strona:481/740)

Owocowa kasza jaglana z karkówką z parowaru 184

łyżki oliwy z oliwek   Przyprawy :  majeranek  tymianek  pieprz czarny  cząber papryka wędzona  Karkówkę myjemy, odsączamy nadmiar wody i przekładamy do głębokiego naczynia. Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy. Przyprawiamy z obu stron majerankiem, tymiankiem, pieprzem czarnym, cząbrem i papryką wędzoną. Po czym zawijamy mięso w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki

Parowar Faceta
Nóżki kurczaka w Coca Coli 389

rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z tłuszczem. 2. Składniki na sos umieszczamy w rondelku, podgrzewamy kilka minut do rozpuszczenia cukru. Polewamy kurczaka i wkładamy do piekarnika na 40 minut rozgrzanego do 210 stopni Celsjusza; w między czasie obracamy 1-2 razy. 3. Sos przelewamy do rondelka (kurczaka wkładamy jeszcze na chwilę

My Culinary Art
Ryba na parze z płatkami papryki i nutą cytrusową 162

pieprzu przygotowujemy marynatę. Rybę marynujemy przez kilka godzin (im dłużej tym lepiej przejdzie aromatem ziół i przypraw). W garnku zagotowujemy wodę. Na sitko do gotowania na parze wykładamy rybę polewamy marynatą. Gotujemy na parze przez 20 minut. Serwujemy w towarzystwie pomidorowej salsy i ziemniaków/frytek

Pyry na Gaz
Na kanapkę: ajvar, mozarella i sałata z avocado 238

opcji „grill”. Słowem, robicie z nich grzanki. Sałatę myjecie, rwiecie na kawałki. Avocado myjecie, kroicie na pół, wyjmujecie pestkę i łyżką wyskrobujecie wnętrze. Dodajecie do sałaty, polewacie oliwą, doprawiacie solą i pieprzem. Możecie też chlapnąć essenzą balsamicą na talerzu. My lubimy. Niektórzy mówią, że to zbrodnia. Jajko gotujecie na twardo i dodajecie do sałaty. Wszystko razem układacie

GRUBY WAŁEK
Sernik kokosowo-czekoladowy z jagodami / 3 urodziny bloga 146

piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Schłodzone mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek. Dodajemy cukier puder oraz zmiksowane na gładko jagody. Miksujemy 5 minut na największych obrotach. Kremem polewamy ciasto i całość wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp

Mienta blog
Surówka z kapusty pekińskiej, cukinii i pomarańczy (121 kcal) 155

kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce. Cukinię kroimy w cienkie paski. Warzywa i owoce dodajemy do kapusty. Miód, oliwę, ocet i sok z cytryny mieszamy razem i dressingiem polewamy surówkę. Doprawiamy ją do smaku i dokładnie mieszamy

e-PrzepisyKulinarne
Baba Wielkanocna z bakaliami 219

wilgotna a nie sucha! Po upieczeniu wyciągnąć i trzymac w formie jeszcze 10 minut, następnie odwrócić i „wysypać”babę. Przestudzić na kilkakrotnie złożonej ścireczce kuchennej lub na kratce. Przygotować polewę. Roztopić 2 łyżki masła, dodać 2 łyżki kakao, i 2 łyżki cukru oraz łyżkę wody. Roztopić. Polać posypaną wcześniej cukrem pudrem babę i posypać płatkami migdałów- uprażyć na patelni wcześniej

Z Kuchni Do Kuchni
Spaghetti z klopsikami 218

ziemniaczaną (najlepiej trochę rozcieńczoną zimną wodą, aby uniknąć grudek). Doprawiamy do smaku papryką, bazylią, solą i pieprzem. Następnie całość miksujemy za pomocą blendera.  Na talerze nakładamy ugotowany makaron, polewamy gorącym sosem i dodajemy klopsiki. Klopsiki można również podgrzać razem z sosem pomidorowym w jednym rondlu. Smacznego

bistro mama
Sałatka z białego melona z sosem z syropu brzoskwiniowego i grzankami z gorgonzolą. 132

dwie kanapki (mini panini); środek nadziewamy serem żółtym i gorgonzolą, na górę również dajemy kleks z gorgonzoli. Zapiekamy w opiekaczu. Na kiełki rzodkiewki wykładamy melona i nasze mini panini; polewamy wszystko sosem

BaRepas
Kurczak pieczony z nutą cytrynową i czosnkiem 243

trochę w niektórych miejscach się mocno przypiec, ale to nic. Mięso w środku będzie dzięki temu soczyste i upieczone Porcjujemy nożycami do mięsa Zjadamy :) A sosu nie wylewamy, bo polewamy nim ziemniaki :) Smacznego! :) W myśl akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Caprese czyli mozzarella z pomidorami 161

wykroiliśmy szypułkę z pomidora, układając na talerzu polecam tę "nieregularną" część plastra pomidora schować pod plaster mozzarelli. KROK 2 Po ułożeniu wszystkich plastrów delikatnie solimy i pieprzymy, po czym polewamy oliwą z oliwek. KROK 3 Obrywamy listki bazylii od łodygi i układamy między plastry pomidora i bazylii. Jeśli posiadamy doniczkową bazylię polecam zacząć obrywać listki od spodu. Roślina tak obrywana

smacznieinatemat
Sałata z łososiem 161

czystego, suchego słoika wlewamy oliwę, olej, sok z cytryny, po czym solimy i przyprawiamy suszonymi ziołami prowansalskimi. Zakręcamy wieko słoika i energicznie mieszamy. KROK 3 Przygotowanym sosem, równomiernie polewamy sałatę. Wędzonego łososia delikatnie rękoma rwiemy i kładziemy na wcześniej przygotowane talerze z sałatą, dodatkami i sosem. SMACZNEGO

smacznieinatemat
Naleśniki ze szpinakiem 175

Przygotowanie sałatki pod naleśniki: 1) sałatę rwiemy na małe kawałki wprost na talerz na który będzie podany naleśnik, następnie koimy pomidora i ogórka w kostkę i kładziemy na sałatę, polewamy oliwą z oliwek 2) na środku sałatki lejemy sos beszamelowy KROK 6 W okół sosu układamy pokrojone naleśniki "farszem do góry" SMACZNEGO

smacznieinatemat
Sałatka owocowa 112

obrać i pokroić w kostkę równej wielkości, skropić sokiem z połowy cytryny, wymieszać... przygotować "sos": cukier trzcinowy wymieszać z alkoholem i dodać pozostały sok z cytryny, wymieszać... sałatkę owocową polewać sosem po nałożeniu poszczególnej porcji na talerz. SMACZNEGO

smacznieinatemat
Duszone ziemniaki z roladą w sosie serowym 192

wykałaczki, a do wywaru dolewamy śmietankę z serem. Sos zagotowujemy energicznie mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do sosu dodajemy roladki. Uduszony czosnek i ziemniaki podajemy z roladą, polewamy sosem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Całość ozdabiamy świeżym tymiankiem. Smacznego

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania