Stres niesamowity, 1:1 bez zmian, jedna i druga drużyna powolutku przemieszcza się po murawie. Zróbmy coś ze sobą bo zwariujemy. Decyzja - przygotujmy pierwszą potrawę na naszego bloga.Podział ról jasny: Brasileiro jako mistrz kuchni gotuje, instruuje i dyktuje. Polonesa czyli ja robi zdjęcia, grzecznie notuje i dostąpi zaszczytu pokrojenia warzyw. Na debiut wybieramy Moqueca de peixe com camarão, danie z stanu Bahia w północnej części Brazylii, z którego pochodzi Brasileiro. Moqueca de peixe... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...Brasileiro gotuje, Polonesa notuje... poznaj sekrety brazylijskiej kuchnii...