kostkę a natkę pietruszki drobno siekamy. Do miski przekładamy podsmażone nóżki pieczarek, dodajemy pomidorki oraz wrzucamy plasterki oliwek, pokrojoną cebulę i ser feta. Sałatkę posypujemy posiekaną natkę pietruszki i polewamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem, całość delikatnie mieszamy. Sałatką wypełniamy kapelusze pieczarek
Smakowite Daniaparze. Do miski wlewamy jogurt, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy szczyptą soli oraz majerankiem lub bazylią, całość mieszamy. Ugotowanego brokuła przekładamy do formy do pieczenia lub naczynia żaroodpornego polewamy sosem czosnkowym i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem . Zapiekamy około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C
Smakowite Daniaposmarowanej tłuszczem i dokładnie rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C i pieczemy około 25- 30 minut. W kąpieli wodnej dokładnie rozpuszczamy pozostałą czekoladę . Lekko wystudzone ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą i dokładnie rozprowadzamy ją po wierzchu ciasta
Smakowite Daniakostkę. Do miski przekładamy majonez oraz jogurt i całość mieszamy. Na półmisku układamy różyczki ugotowanego brokuła, usmażoną pierś z kurczaka, dodajemy również ser feta i plasterki zielonego ogórka. Sałatkę polewamy sosem majonezowo - jogurtowym
Smakowite Daniaminut. Upieczony keks zostawiamy w formie do wystudzenia. Do miski wlewamy wrzątek dodajemy sok z cytryny i stopniowo wsypujemy cukier puder cały czas mieszając. Tak przygotowanym lukrem polewamy wystudzony keks, wierzch ciasta dekorujemy pozostałą skórką pomarańczową
Smakowite Daniacałość doprawiamy białym pieprzem i solą, dodajemy również łyżkę miodu oraz natkę pietruszki, wszystko dokładnie mieszamy. Na półmisku układamy liście mniszka, ćwiartki jajek oraz odsączone z syropu mandarynki. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem
Smakowite DaniaPrzez praskę do miski przeciskamy czosnek, lekko oprószamy solą i czarnym pieprzem, dodajemy przyprawę curry i majonez, wszystko dokładnie mieszamy. Natkę pietruszki niezbyt drobno siekamy, dodajemy do kapusty, surówkę polewamy sosem i dokładnie mieszamy
Smakowite Daniaminut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C. W tym czasie do miski wbijamy jajka, dodajemy śmietanę całość lekko solimy i dokładnie mieszamy. Po 20 minutach pieczenia zapiekankę polewamy przygotowanym sosem jajeczno- śmietanowym i pieczemy kolejne 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C
Smakowite Daniaogórki kiszone i rzodkiewkę, na końcu dodajemy mozzarellę. Do miski przeciskamy przez praskę ząbek czosnku dodajemy szczyptę soli, pieprz wlewamy oliwę z oliwek a także sok z cytryny. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem i dokładnie łączymy wszystkie składniki
Smakowite Daniawlewamy oliwę z oliwek, dodajemy wodę i musztardę, wsypujemy szczyptę czosnku granulowanego oraz ziół prowansalskich,wszystko dokładnie mieszamy. Do miski wrzucamy kalafior, brokuła oraz pomidory, sałatkę posypujemy koperkiem i polewamy sosem, wszystko mieszamy
Smakowite Daniaśmietanę kremówkę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Odsączone z syropu połówki brzoskwiń przekrawamy na mniejsze części, a truskawki wzdłuż na połówki. Na wystudzoną bezę nakładamy ubitą kremówkę i polewamy ją musem brzoskwiniowym. Bezę dekorujemy brzoskwiniami i truskawkami
Smakowite Daniadość dużą kostkę, z arbuza wycinamy łyżeczką okrągłego kształtu kawałki. Do miski wrzucamy opłukane czerwone i czarne porzeczki, dodajemy pokrojone nektarynki, maliny oraz kawałki arbuza, sałatkę delikatnie mieszamy, polewamy schłodzonym sosem miodowo- cytrynowym i oprószamy cukrem pudrem
Smakowite Daniaczosnek i sok z cytryny, sos doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i wszystko mieszamy. W głębokiej misce łączymy wszystkie składniki: pokrojone ziemniaki, brokuła, ogórki kiszone oraz posiekany koperek. Sałatkę polewamy sosem i wszystko bardzo delikatnie mieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy na pół godziny do lodówki żeby wszystkie składniki się przegryzły
Smakowite Daniaprzyprawy curry łyżeczka mielonej słodkiej papryki 3 łyżki oleju sól przepis Obrane i umyte ziemniaki kroimy w plastry a następnie w cienkie paski. Pokrojone ziemniaki przekładamy do dużej miski, polewamy olejem, posypujemy przyprawą curry raz słodką mieloną papryką, dokładnie mieszamy najlepiej dłonią tak aby każda frytka pokryła się warstwą oleju i przypraw. Na dużej blasze do pieczenia rozkładamy pojedynczą warstwę
Smakowite Daniadodajemy keczup, sos doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Na płaskim talerzu układamy sałatę, wystudzonego kurczaka, pomidorki oraz czerwoną cebulę na wierzchu sałatki kładziemy pokrojoną mozzarellę. Całość polewamy sosem jogurtowo- keczupowym
Smakowite Dania