Parówczane spaghetti

Parówczane spaghetti

Składniki: -ok 100 g makaronu spaghetti -3 parówki -łyżeczka koncentratu pomidorowego -plasterek lub trochę startego żółtego sera -sól, pieprz Przygotowanie: Parówki kroimy w kawałki o grubości około 2 cm a następnie wbijamy w nie suchy makaron. Uważamy żeby nie wbijać go zbyt blisko kraja bo wtedy skórka może pęknąć i makaron wypadnie. Nie wbijamy zbyt gęsto. Wrzucamy parówki z makaronem do wrzącej osolonej wody i gotujemy aż makaron będzie al dente. Przy odcedzaniu zostawiamy w garnku troszkę wody i dodajemy do...

Czytaj dalej na blogu Tanie przepisy studenckie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję