wykładamy na talerz. Gruszkę kroimy w plasterki, winogrona przekrajamy na pół, a brzoskwinie i ser pleśniowy w kwadraty. Owoce i ser wykładamy na rukolę, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i polewamy sosem vinegret (przepis ---> TUTAJ ). Smacznego
ChilliJemynaczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Na górę wykładam łyżeczkę masłą i wkładam pod przykryciem na 40 minut do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Po tym czasie odkrywam wieczko, mięso polewam sosem własnym i wkładam ponownie do piekarnika na kolejne 20 -30 minut. Marchewkę obieram, myję i kroję w kosteczkę. Wrzucam do małego garnka wraz z odsączonym groszkiem. Zalewam wodą, aby przykryła
ChilliJemymiędzyczasie do miseczki wlewamy śmietankę i wyciskamy do niej przeciśnięty przez praskę obrany czosnek. Dodajemy do niego cukier, sól oraz pieprz do smaku. Kurczaka wykładamy na warzywa i polewamy sosem czosnkowym. Doprawiamy bazylią. Mieszamy i gotowe :) Pychota
ChilliJemyobieramy i kroimy w piórka. Lekko solimy. Ogórka nie obieramy, kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa razem z rukola przekładamy do miseczki i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz polewamy oliwą wymieszana z suszonym chilli. Jeszcze raz delikatnie łączymy składniki. Obieramy jajka i dokładamy do sałatki. Bardzo fajnie smakuje z dodatkiem bruschetty :) Smacznego
ChilliJemyrozgrzanego do 170 stopni piekarnika na góra 5-7 minut. W tym czasie do miseczki wlewamy ocet, miód i oliwę. Wszystkie składniki łączymy i doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sałatkę. Gotową bruschettę wykładamy na sałatkę i posypujemy świeżo zmielonym chilli. Smacznego
ChilliJemyposypujemy lekko solą, pieprzem oraz papryką i grillujemy z każdej strony. Ser żółty trzemy na tarce do miseczki. Umyta natkę pietruszki drobno siekamy. Makaron układamy w średnio głębokich talerzach. Polewamy go sosem, na który wykładamy kurczaka. Posypujemy żółtym serem oraz pietruszką. Smacznego
ChilliJemyosuszamy szpinak. Szczypiorek drobno siekamy i lekko solimy. Pomidorki i oliwki kroimy na pół i wraz ze szczypiorkiem i szpinakiem dodajemy do mięsa. Dusimy przez ok 3 minuty. Polewamy sokiem z limonki i mieszamy. Gotowe! Pycha
ChilliJemykukurydzy cebula 15dag żółtego sera 15dag polędwicy chudej 3 łyżki smietany 18% sól, pieprz bazylia Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie z odrobina oleju. Odcedzamy i polewamy wodą. Pozostawiamy do ostygnięcia. Warzywa myjemy. Paprykę kroimy w drobne kawałki, a ogórek z pomidorem i cebulą w drobna kosteczkę. Wrzucamy do miseczki i łaczymy z odcedzona kukurydzą. Polędwice
ChilliJemysuszona bazylia pieprz łyżeczka oliwy Przygotowanie: Mozzarellę oraz pomidory kroimy w plastry i na przemian układamy na talerzu. posypujemy listkami świeżej umytej bazylii, bazylią suszoną oraz świeżo zmielonym pieprzem. Polewamy dobrą oliwą i konsumujemy. Niebo w gębie
ChilliJemyskładniki. Produkty w misce łaczymy wbijając jajka i wlewając jogurt naturalny. Po wymieszaniu łyżką dosypujemy mąkę oraz przyprawy do smaku. Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron do zarumienienia. Polewamy jogurtem i posypujemy pozostałym szczypiorkiem. Smacznego
ChilliJemystopni piekarnika na około 30 minut ( do zarumienienia). Na talerz wykładamy sałatę. Pokrojone w plasterki pomidory i rzodkiewkę oraz dymkę. W kubeczku rozrabiamy oliwę, sól, pieprz oraz bazylię. Polewamy tym sałatę i posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem. Roladę kroimy w grube plastry i wykładamy na sałatę. Smacznego
ChilliJemytarce o grubych oczkach. Szczypior oraz rzodkiewkę myjemy i osuszamy. Szczypiorek drobno siekamy i delikatnie solimy. Rzodkiewki przedzielamy na pół i kroimy w plastry. Warzywa dodajemy do kalarepy i polewamy oliwą. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego
ChilliJemykroimy w kostkę. Podobnie postępujemy z arbuzem. Wszystkie owoce wykładamy na talerzyki. Listki mięty odrywamy, myjemy i osuszamy. Jogurt wlewamy do wysokiego pojemnika z miętą i miodem. Blendujemy i polewamy owoce. Smacznego
ChilliJemypodsmażamy z pokrojonym drobno selerem i dorzucamy do garnka., gotujemy jeszcze przez chwilę. Jeśli wolimy sosy bardziej zawiesiste można okrasić go zasmażką. Na placek nakładamy sporą ilość mięsa i polewamy obficie sosem. Nic nie stoi na przeszkodzie, by posypać całość posiekaną (lub, jak ja z lenistwa nawet nie..) natką pietruszki. Można również podawać z dodatkami na oddzielnym talerzu; mnie najlepiej
Kuchenna Kontrrewolucyaśrodku były soczyste, ale nie surowe. Na sos czosnek lepiej sprasować, będzie gładszy. Przeciśnięty mieszamy z trzema łyżkami majonezu, trzema jogurtu oraz szczyptą soli i posiekanym koperkiem. Polewamy nim gorące kotleciki i zjadamy ze smakiem! Po tym daniu jeszcze bardziej nie rozumiem ludzi nie jedzących cebuli i czosnku
Kuchenna Kontrrewolucya