Umytą paprykę kroimy w kostkę i posypujemy sałatkę. Na koniec dodajemy pół opakowania sera typu śródziemnomorskiego w kostkach Apetiny Snack Pack, wraz z oliwkami. Sałatkę tuż przed podaniem polewamy zalewą ziołowo-oliwkową z opakowania sera Apetiny i przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Próbujemy, wkładamy na 5-10 minut do lodówki. Podajemy schłodzoną. ... wspaniała zielona sałatka pełna smaku i aromatu
Słodkie okruszkiPrzesmażamy 2 minuty, miksujemy blenderem na gładką masę. Wyjmujemy do miseczki. W kubku miksujemy zioła, skórkę z limonki z oliwą z oliwek. Otrzymamy nadający charakteru potrawie sos tajsko-limonkowy! Polewamy danie zielonym sosem. Danie może być spożywane na gorąco lub na zimno jako chłodnik. Przepyszne! 30 minut i gotowe! To co próbujecie
SMYKWKUCHNIjest przeraźliwie słodki. Słodycz jest idealnie zbalansowana z innymi dodatkami. Należy tylko pamiętać, by wstrząsnąć porządnie butelką przed ponownym użyciem. Syrop można wykorzystać np. do kawy lub jako polewę do deserów. W jogurcie naturalnym także się dobrze sprawdził - próbowałam. Bardzo interesujący dodatek zwłaszcza na jesienną porę roku :) Przepis pochodzi z tej ( klik ) strony. Pumpkin Spice Sirup Składniki
My simple kitchenprzyprawy. Wkładamy pigwy i gotujemy tak długo, aż zmiękną. Formę do zapiekania smarujemy lekko masłem. Przekładamy do niej pigwy. Pozostały sok jeszcze gotujemy parę minut by odparował i polewamy nim owoce (wystarczą 3-4 łyżki). Pigwy posypujemy pozostałymi 50 g cukru i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy tak długo, aż się zezłocą (około 30 minut). Do pieczonych
My simple kitchenciemny czy najzwyklejszy pszenny) serek o naturalnym smaku gruszka krem toffi ( klik ) Z chleba przyrządzamy grzanki. Następnie smarujemy je serkiem i obkładamy plasterkami gruszek. Na koniec całość polewamy kremem toffi (uprzednio trochę podgrzanym). I zjadamy ze smakiem ;) Grzanki dodaję do akcji
My simple kitchenrozpuszczamy zawartość w tzw. kąpieli wodnej. Czekolada i mleko powinny się ze sobą idealnie połączyć. Gdy to nastąpi dodajemy wanilię. Napój przelewamy do szklanek. Na wierzch dajemy bitą śmietanę, polewamy sosem toffi i posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi. *Gotowa czekolada ma płynną konsystencję (nie jest z tych gęstych
My simple kitchenwarzywa nie będą lekko miękkie. W naczyniu żaroodpornym wykładamy na spód połowę pieczarek. Na to układamy podsmażone mięso i przykrywamy cebulą z papryką. Na wierzch kładziemy resztę pieczarek. Wierzch polewamy bulionem (około pół szklanki). Jeśli ktoś ma ochotę może w tym momencie posypać wierzch dania startym żółtym serem :) Mięsko wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekamy 45 minut
My simple kitchenzapiekamy, aż będą miękkie (około 15 - 20 minut). W międzyczasie rumienimy na patelni płatki migdałowe na złoty kolor. Ciepłe gruszki przed podaniem napełniamy bitą śmietaną, posypujemy płatkami i polewamy sosem
My simple kitchenciastka posmarować rozpuszczoną czekoladą. * według przepisu ciastka należy posmarować przed pieczeniem białkiem i posypać cukrem. Ja jednak zrezygnowałabym z cukru i po upieczeniu posmarowała je rozpuszczoną czekolada lub gotową polewą czekoladową. Moim zdaniem, czekolada świetnie się komponuje z tymi ciastkami. Uwielbiam zimowe zachody słońca, kiedy niebo nabiera kolorów pomarańczy, czerwieni, purpury i fioletu
My simple kitchenmusi poleżakować 24 godziny ale w międzyczasie przecież można zabrać się za inne smakołyki. Pierniczki wychodzą mięciutki i są gotowe do pałaszowania zaraz po upieczeniu. Oczywiście możecie je udekorować polewą i kolorowymi posypkami ale solo także smakują wybornie. No bo święta bez piernika to nie święta^^ Skorzystałam z przepisu znalezionego na tej stronie ( klik ) Składniki: 500 g mąki 1 jajko
My simple kitchenuznania w zależności od tego, czy ktoś lubi mniej lub bardziej gęsty sos). Następnie dodajemy chrzan oraz przyprawy a na końcu wlewamy sok z cytryny. Tak przygotowanym sosem polewamy gotowe pulpety. Piosenka smętna, zamulająca... ale piękna
My simple kitchendopiero skrobię ten przepis. (Dobo - wydłuż się do 48 godzin:P). Skorzystałam z tego przepisu ( klik ) jednak nie dodałam rodzynek bo M je nie lubi. Nie polałam też ciasta polewą bo... no cóż, nie zdążyłam :) Zniknęło w mgnieniu oka :) To pierwszy w tym sezonie wypiek z dynią ale na pewno nie ostatni :) Składniki: 1 i 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki
My simple kitchenprzykrywamy i odstawiamy na chwilę do ponownego wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto przed włożeniem do piekarnika smarujemy dokładnie rozmąconym jajkiem. Pieczemy około 20-25 minut. wystudzony makowiec polewamy lukrem przyrządzonym z cukru pudru, mleka i aromatu rumowego. Źródło: ( klik
My simple kitchenpomocą łyżki kładziemy niewielkie porcje ciasta na rozgrzaną patelnię. Gdy z jednej strony zaczną się tworzyć bąbelki, przewracamy placki na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę. Gotowe placuszki polewamy ciepłym sosem
My simple kitchenminut. Drożdżówki wyjmujemy, zwiększamy temperaturę piekarnika do 180° C. Drożdżówki smarujemy jajkiem rozkłóconym z łyżką mleka, wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Gotowe wykładamy na kratkę i polewamy lukrem, albo posypujemy cukrem pudrem. Drożdżówki z borówką amerykańską smakują, jak najprawdziwsze jagodzianki. Eksperyment z mrożoną borówką był bardzo udany. Zamrożone owoce nie wywarły żadnego wpływu na strukturę ciasta drożdżowego
mojewypiekiinietylko