Bomba kaloryczna , ale jaka pyszna. Sernik z dużą ilością waniliowej chałwy w środku i z chałwowo-śmietanową polewą, która ciągnie się jak krówka i oszałamiająco smakuje. Inspirację znalazłam tutaj . Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytykształt za pomocą formy do czekoladek. Po wyjęciu z lodówki obtaczamy nasze trufle w różnych posypkach, ewentualnie rozpuszczamy tabliczkę czekolady w kąpieli wodnej (z dodatkiem łyżki oleju) i polewamy nią trufle
Domowa Cookierenka Agipatyczek. Przełożyć do pudełeczka i schować do zamrażalnika na ok. 1-1,5 godz. 2. Kiedy banany są już zmrożone (ale nie zamrożone na kamień) można przystąpić do przygotowania polewy: Czekoladę połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej. Dodać 1-2 łyżki oleju, aby była bardziej płynna. Przygotować w oddzielnych miseczkach posypki. 3. Wyjmować pojedynczo banany z zamrażalnika, szybko
Domowa Cookierenka Agikremem - najwięcej nałożyć na górze, aby po złożeniu chatki nie było dziury. Pozostałe wafle przykleić do boków chatki, przełożyć na talerz, na którym będzie serwowana i polać dowolną polewą. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą
Domowa Cookierenka Agimielonego twarogu ~stevia/cukier do smaku ~1/2 łyżeczki mielonej wanilii Wymieszać wszystkie składniki. Ciasto podzielić na dwie części. Na jedną wyłożyć nadzienie i przykryć drugą częścią. Można także polać całość polewą czekoladową: 2-3 kostki gorzkiej czekolady i odrobina mleka. Smacznego
breakfast of dreamspodania Zagotowujemy mleko, wsypujemy kaszę i gotujemy ok. 20-30 minut aż wchłonie cały płyn. Dodajemy startą marchew, proszek maca oraz opcjonalnie słodzimy. Przekładamy kaszę do miski i polewamy tahini. Smacznego! :) P.S. Na wieczorną lekturę polecam artykuły ze strony cojesc.net Czy wiesz już czym jest SKUTECZNA DIETA
breakfast of dreamsszkl.). Białko ubijamy z sokiem z cytryny na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą, jeśli jest bardzo gęsta dolewamy jeszcze mleka. Przelewamy ciasto do foremki żaroodpornej, wierzch polewamy masłem orzechowym i za pomocą wykałaczki robimy fantazyjne wzorki ;) Wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy ok. 30-40 minut (do suchego patyczka) w 180*C. Smacznego
breakfast of dreamsstopni i pieczemy naszą strucle przez ok. 45 minut- muszą być rumiane, a ciasto lekko odstawać od foremek. Jeszcze ciepłe wykładamy na stolnicę bądź kratkę do studzenia ciast i polewamy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem
chili & sugarmiodem. Odstawić do lodówki na ok. 1-1,5h. Po tym czasie włożyć mięso do piekarnika uprzednio rozgrzanego do 170* i piec ok. 20-25 minut. W między czasie polewać miodem, który będzie ściekał. Brokuła ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Kurczaka podawać z brokułem. Smacznego
chili & sugarPiernik przerósł moje najśmielsze oczekiwania! Był prze-prze-przepyszny! Ktokolwiek go spróbował bardzo go chwalił :) Bardzo aromatyczny, krucho-miękki, z domowymi powidłami (które pasują do niego jak ulał) i polewą czekoladową. Myślę, że na stałe zagości na liście Bożo-Narodzeniowych wypieków :) P.S. To 100 przepis na blogu!!! :) :) :) PIERNIK STAROPOLSKI ETAP II, III i IV blacha 20x25cm ~ dojrzałe ciasto na piernik
chili & sugarmotywacje do jego prowadzenia. Nie będę się już dłużej rozpisywać, dzięęęęękuję raz jeszcze i przechodzę do przepisu :) Mam nadzieję, że za rok napiszę podobny post! :) CIASTO MARCHEWKOWE Z SERKOWĄ POLEWĄ lekko zmodyfikowany przepis M. Steward // tortownica o śr. 18cm ~130g (szklanka) mąki pszennej ~60ml (1/4 szklanki) oleju (u mnie z orzechów laskowych - polecam użyć jakiegoś 'smakowego', gdyż nadaje ciekawy aromat
chili & sugarmasy! Przekładamy ciasto do keksówki i pieczemy ok. 40 minut w 180*C. Wyłączamy piernik, lekko uchylamy drzwiczki i pozostawiamy w nim piernik do ostudzenia. Można udekorować piernik dowolnie - polewą czekoladową, lukrem, cukrem pudrem... Smacznego! :) Przepis dodaję do akcji
chili & sugarżaroodpornego, które należy napełnić wrzącą wodą do połowy wysokości formy z sernikiem. Całość wkładamy ponownie do piekarnika i pieczemy 60 minut w 150*C. Po tym czasie wierzch smarujemy polewą śmietankową: ~1/2 szklanki śmietany 18% ~3 łyżki cukru pudru ~kakao do posypania (po upieczeniu) Śmietanę utrzeć z cukrem pudrem i rozsmarować na wierzchu masy serowej. Piec jeszcze przez 10 minut
chili & sugarbabkę i pieczemy ok. 40 minut w 180*C. ~50g cukru pudru ~szczypta zielonego barwnika w proszku (opcjonalnie) ~sok z cytryny do odpowiedniej konsystencji Wszystkie składniki mieszamy i polewamy lukrem babkę. Odstawiamy do zastygnięcia. Smacznego! :) Na durszlaku założyłam akcję BEZGLUTENOWA WIELKANOC, serdecznie zapraszam do inspirowania się tymi przepisami jak i do zgłaszania swoich
chili & sugarcałe naszym mięsem, na górę kładziemy plaster sera i zakrywamy je tą częścią pomidora, którą odcinaliśmy na początku. Układamy je ciasno obok siebie w naczyniu i od góry obficie polewamy tym sosem, który przygotowaliśmy z wydrążonej część pomidorów. I wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 40 minut. Gotowe i pyszne! :) Napiszę jeszcze (bo inaczej pewnie w łeb dostanę), że te pomidory
Marder&Marder Manufacture