mieszając i podgrzewając. Dodajemy następnie wędzoną paprykę, bazylię, paprykę ostrą, koncentrat i cytrynę i energicznie mieszamy. 2/ Ściągamy z palnika, doprawiamy solą i cukrem. Pozostawiamy chwilę do ostygnięcia i polewamy kurczaka. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaWafelki kroję w kosteczkę i przekładam na dno pucharków. Następnie nakładam naprzemiennie porcję kremu i gęstego musu jagodowego. Tak postępuję, aż do wyczerpania składników. 4. Wierzch deseru polewam pozostałym ajerkoniakiem i posypuję jagodami
Tradycyjna kuchnia Kasizbyt gęsty, bo np. dusiliśmy go na zbyt dużym ogniu - możemy do niego dodać niewielką ilość wody). Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wykładamy na talerze, polewamy przygotowanym sosem, a całość posypujemy parmezanem. Moje posty
Słodka Stronaciasta i połączyć. Masę przełożyć na skórkę pomarańczową i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piec 25-30 minut. Wystudzone ciasto pokroić na paski i oblać polewą czekoladową. Ciasto wygląda niepozornie, ale w smaku jest rewelacyjne :) Co powiecie na to ciasto z patelni
Codzienna kuchnia niecodziennaSpołem szczypta soli, pieprzu i ziół prowansalskich, bądź ziół przeznaczonych typowo do sałatek Krem balsamiczny, u mnie od Primo Gusto Jogurt naturalny mieszamy z majonezem i przyprawami. Polewamy nim sałatę i ogórka. Następnie posypujemy posiekanymi pistacjami. Kolejnym etapem jest nałożenie krewetek i polanie całości zygzakiem kremu balsamicznego. Skomentuj
MamaOskarkaChleb kroimy w kostkę, dodajemy 1 łyżkę oleju, sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Podsmażamy na małym ogniu do momentu aż grzanki zrobią się chrupiące. 5. Na talerzach układamy sałatę. Polewamy ją obficie sosem, następnie układamy pomidory, ogórki, paprykę, filety, cebulę
Szefowa kuchniEkspresowe, kruche ciasteczka ! Można je wykonać również w wersji z polewą czekoladową. Składniki: 20 dag masła, 3 jajka, 20 dag cukru, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1 łyżka proszku do pieczenia, 40 dag mąki, skórka z cytryny lub sok z cytryny, aromat cytrynowy (kilka kropel), 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub laskowych, papier do pieczenia. Wykonanie: Masło utrzeć na krem
Tradycyjna KuchniaPrzygotowane pierogi wrzucam na gotującą się, osoloną wodę. Gotuję 5 minut. Pierogi odcedzam i wykładam na talerze. 4. Masło przekładam do rondelka i podrumieniam. Podrumienionym masełkiem polewam pierogi. Gotowe pierożki posypuję cukrem i podaję
Tradycyjna kuchnia Kasiodparowujemy połowę, po czym dodajemy śmietankę i gałązkę tymianku. Gotujemy jeszcze 3 minuty, aż sos odrobinę zgęstnieje. Wyławiamy gałązkę tymianku, doprawiamy solą i pieprzem. 5. Na talerze wykładamy roladki, polewamy je ciepłym sosem śmietanowym. Podajemy np. z puree ziemniaczanym i sałatą. Smacznego
My Culinary Artdobrze zaklejamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie przez kilka minut, licząc od czasu wypłynięcia na powierzchnię. Wyciągamy za pomocą łyżki cedzakowej i przekładamy do miski. Masło topimy i polewamy nim ugotowane i odsączone z wody pierogi. Możemy podać również ze śmietaną. Smacznego
bistro mamaJeśli pesto jest zbyt gęste dodajemy odrobinę wody. Na talerzu układamy umyte liście sałaty masłowej oraz szparagi zawinięte w szynkę parmeńską. Układamy pokrojone na połówki jajka oraz ricottę. Całość polewamy pesto
Mango Papajawodnej i łączymy ze śmietanką. Z truskawek usuwamy szypułki, myjemy, osuszamy i kroimy na talarki. Gotową, gorącą masę wykładamy na upieczone ciasto, równo rozsmarowujemy. Na kremie układamy truskawki. Całość polewamy delikatnymi strużkami roztopionej czekolady
Domowy Smak Jedzenianacieramy oliwą i grillujemy chwilę na rozgrzanej patelni. Doprawiamy je solą. Na każdej kromce układamy kiełki, odsączone z oliwy filety z tuńczyka oraz szparagi. Całość ozdabiamy posiekanymi ziołami i polewamy sosem. Smacznego :) Artykuł Kanapki z tuńczykiem, szparagami i pikantnym sosem pomarańczowo-pomidorowym pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogwylewamy oliwę i rozprowadzamy ją równomiernie. Zapobiegnie to przyklejaniu się łososia do dna naczynia. Łososia myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na 2 kawałki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Rybę polewamy cytryną, solimy i pieprzymy. Czosnek przeciskamy przez praskę i równomiernie rozprowadzamy na łososiu. Następnie dodajemy posiekany koperek, bazylię i zioła prowansalskie. Rozprowadzamy zioła na łososiu. Przykrywamy naczynie pokrywką. Tak przygotowaną
Smak mojego domupatelnie włoskich ( ja kupiłam w biedronce) puszka groszku cebula ok 3 łyżek curry 2 - 3 łyżki oliwy ulubione przyprawy do kurczaka Kurczaka myjemy kroimy w krótkie paseczki, przyprawiamy, polewamy oliwą i dostawiamy do lodówki. Wodę na ryż zagotowujemy solimy i dodajemy 2 łyżki curry, gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Cebulę i pora kroimy w piórka. Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy
Cukier&Puder