łyżki. Druga warstwa to owoce, które są pokrojone na mniejsze kawałki (oczywiście borówek, granatu nie kroimy). Kolejny raz na wierzch dajemy masę ok 2 łyżki. Dekorujemy owocami, wiórkami i polewamy miodem lub syropem klonowym. Deser wstawiamy na min. godzinę do lodówki. Deser jest gotowy do jedzenia. Smacznego. Uwagi: mleczko kokosowe może mieć w sobie znaczną część wody, wtedy
Apetyt na Zielonesparzonego jajka i ubijamy na piankę (teraz możecie dodać ksylitol lub inny słodzik). Banana blendujemy wraz z mlekiem na jednolitą masę. Piankę przekładamy do szklaneczek i na wierzch polewamy musem z banana. Smacznego
Be Fit Be Strongoliwek na średnim ogniu, pamiętając o zasadzie: 1 łyżka = 1 placuszek . W międzyczasie możemy przygotować sos. Mieszamy składniki do uzyskania gładkiej struktury. Po usmażeniu układamy na talerzu i polewamy sosem. U mnie z wiórkami kokosowymi i chipsami bananowymi. Smacznego
Be Fit Be Strongprażymy na suchej patelni. Następnie posypujemy nimi sałatkę. Na wierzch sałatki układamy fetę pokrojoną w kostkę. Jogurt naturalny mieszamy z ziołami prowansalskimi, przyprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem sałatkę polewamy sosem . Smacznego
Passion of Cookingmiski, ogórka obieramy i kroimy na cząstki. Dodajemy truskawki. Sezam prażymy na suchej patelni, aż lekko się zrumieni.Gdy ostygnie dodajemy go do sałatki i wszystko delikatnie mieszamy. Gotową sałatkę polewamy pomarańczowym sosem balsamicznym bezpośrednio na talerzu
noteskulinarnyfigacienkie paski i dodać do bobu. W szklance połączyć ocet z musztardą a następnie z oliwą, cały czas energicznie mieszając. Pod koniec dodać miód i zmiażdżony czosnek. Sałatkę polewamy sosem i delikatnie mieszamy
Qchnia po prostuwierzch układamy na przemian herbatniki które moczymy w wodzie z dodatkiem cytryny oraz spirytusu tworząc szachownicę. lukier Białka łączymy dokładnie rozcierając z cukrem pudrem oraz sokiem z cytryny. Lukrem polewamy wierzch ciasta. Ciasto najlepiej serwować gościom jak również domownikom na drugi dzień. Ciasto wykonała Elżbieta Smacznego
kgwjanczewourosło, a następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy około 35 minut, aż się zarumieni. 3. Z cukru pudru i wody ucieramy lekko lejący lukier i polewamy wystudzone ciasto
Apetyczna babeczkabyć odpowiednio gęsty. Marchewkę i fasolkę szparagową myjemy i gotujemy na parze 12 minut. Doprawiamy solą jeśli istnieje taka konieczność. Gotowe puree podajemy z ugotowanymi warzywami oraz mięsem. Całość polewamy sosem i dekorujemy posiekanym koperkiem
Mango Papajawlać piwo, dodać jałowiec i pokrojoną w pióra cebulę. Piec 20 - 30 minut w temperaturze 180 stopni C, jeśli chcemy by była bardzo zapieczona to dłużej. W czasie pieczenia polewać od czasu do czasu wlanym piwem
Kuchcik gotujebardzo słodkie desery możesz dodać syropu Masę odstawić na około pól godziny, by płatki wchłonęły trochę wilgoci. Formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych Świetnie smakują też kule w polewie czekoladowej - trzeba rozpuścić czekoladę (u mnie 70%) w kąpieli wodnej. Kulki nakładać na patyczek szaszłykowy i maczać w czekoladzie, zdjąć z patyczka i odstawić do przestygnięcia Kulki najlepiej smakują schłodzone
pyszne zdrowościpieprz ziołowy i ponownie miksujemy do uzyskania musu. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. Na talerzach robimy sporego kleksa z musu śmietanowo-pietruszkowego i kładziemy makaron. Polewamy go delikatnie " do środka" musem. Dodajemy aromatyczną polędwicę z łososia i... kilka listków pietruszki do dekoracji... Smacznego! Danie gotowe
Z Kuchni Do KuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Truskawkowy pocałunek to lekkie, delikatne i pyyyszne ciasto z truskawkami. Przepis pochodzi z bloga Ani , zmieniłam w
Marta GotujeMangal; mso-font-kerning:1.5pt; mso-fareast-language:ZH-CN; mso-bidi-language:HI;} Dziś u mnie na obiad naleśniki na słodko z dżemem jabłkowym, bitą śmietaną i polewą czekoladową. Właściwie równie dobrze mogłyby być na deser :) Można zrobić wersję wytrawną – zamiast cukru waniliowego dodać ulubionych przypraw Nie ma u mnie zasady, że pierwszy naleśnik się nie udaje. Raczej
apetytnapieczeniełyżeczka mąki ziemniaczanej W rondelku zagotuj jagody, z wodą, wanilią i cukrem. Gotuj 2- 3 minuty, dodaj rozpuszczoną w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną. Gotuj jeszcze 2 minuty. Kluseczki polewaj od razu gorącym sosem jagodowym. Ozdób listkami melisy. Życzę smacznego! Buzie będą na pewno fioletowe i bardzo, bardzo zadowolone! ;-)))) Pięknego Dnia Życzę
SMYKWKUCHNI