kapusta puściła trochę soku i skrapiamy sokiem z cytryny. Siekamy koper, ogórka obieramy ze skórki i zcieramy na tarce warzywnej. Łączymy ogórka i koper z kapustą i polewamy wszystko olejem. Przed podaniem schładzamy w lodówce. Smacznego
na moim stole...łyżkę lub dwie-sos musi być dość gęsty, solimy i pieprzymy do smaku i znowu intensywnie mieszamy. Taki sos w słoiczku możemy przechowywać w lodówce przez kilka dni. Sałatkę polewamy nim bezpośrednio przed podaniem. Smacznego
na moim stole...sezonowych owoców z chrupiącą sałatą. Bardzo zdrowa, szybka i smaczna przekąska na upalne dni. Potrzebujemy tylko: mix sałat ( jedno opakowanie) maliny ocet balsamiczny (pomarańczowy) Sałatę łączymy z malinami i polewamy octem balsamicznym bezpośrednio na talerzu przed samym podaniem
noteskulinarnyfigaMoja propozycja, aby do części do której dodajemy kakao zrobić ją mniejszą, ponieważ smak kakao zbytnio dominuje i zabija smak pozostałych dodatków. Ciasto można ozdobić cukrem pudrem lub polewą
Ciastka - domowe słodkościcebule obrać i pokroić na połowy, następnie każdą połowę na 4 części (powstaną takie ćwiartki). Wszystkie warzywa przekładamy do miski. Dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku, oprószamy solą, dodajemy zioła prowansalskie, polewamy oliwą z oliwek i mieszamy całość. Najlepiej przygotować trochę wcześniej (ok.1h) i kilkakrotnie przemieszać przed grillowaniem. Warzywa przekładamy albo do korytka do grillowania warzyw albo wyłożyć na specjalną patelnię grillową
Smaczne ZdroweOdkładamy na oprószony blat kuchenny. 3. Wrzucamy na lekko osolony wrzątek z dodatkiem oleju, czas gotowania ok. 2 minut, wyciągamy łyżką cedzakową i układamy na talerzach, a następnie polewamy sosem pomidorowym. Podajemy na gorąco, aby mozzarella była ciągnąca. Nadzienie: 2 opakowania mozzarelli mini Dodatkowo: 1 rozmącone jajo do smarowania Sos pomidorowy: 4 średnie pomidory 2 ząbki czosnku
Apetyczna babeczkapokrojone pomidory oraz przecier pomidorowy, wszystko mieszamy i dusimy około 40 minut. Makaron (ja użyłam razowego tagliatelle) ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Makaron wykładamy na talerz i polewamy sosem (można posypaś tartym serem
magiczna kuchnia Kasismaży, aż kurczak stanie się szklisty. Dodajemy do sałatki. Pomidora i ogórka kroimy w dużą kostkę.Migdały podprażamy na suchej patelni. dodajemy do sałatki. Z podanych składników przygotowujemy sos. Polewamy nim sałatkę przed podaniem. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyborówek pozostać w całości. Skrobię ziemniaczaną rozrabiamy w minimalnej ilości wody. Tak przygotowaną wlewamy ostrożnie do naszych owoców, gotujemy jeszcze chwil ciągle mieszając. Zestawiamy z ognia do przestudzenia. Ryż polewamy malinowo-borówkowym sosem i podajemy. Smacznego
Słodkie okruszkiKuskus mieszamy z czarnymi oliwkami, kukurydzą i drobno pokrojonym, obranym ze skórki pomidorem oraz bundzem. Całość doprawiamy maggi, tabasco oraz pieprzem. Z papryk usuwamy środki, napełniamy je przygotowaną kaszą, polewamy każdą odrobiną oliwy z oliwek i zapiekamy w 180 C przez około 40 minut
Zainspirowana w kuchniminut do suchego patyczka. Po upieczeniu zostawić ok 15 minut w formie następnie wyjąć z formeki i pozostawić na kratce do wystudzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową
Monia miesza i gotujeśrodek nakładamy 2-3 wiśnie, posypujemy odrobiną cukru i sklejamy pierogi. W dużym garnku przygotowujemy osoloną wodę. Na gotującą wodę wkładamy pierogi i gotujemy do momentu aż wypłyną. Polewamy śmietanką z odrobiną cukru. Smacznego
Salonik smakówwierzch i wstawiamy do lodówki by masa stężała. Gdy masa będzie całkowicie zastygnięta galaretkę którą zostawiliśmy podgrzewamy(uważać by nie zagotowała się), studzimy. Owoce układamy na masie jogurtowej i polewamy galaretką. Na owocach powstanie cieniutka warstwa galaretki po to by połączyć owoce z masą. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin
magiczna kuchnia KasiSałaty płuczę i rozdrabniam. 3. Do sałaty dodaję wątróbkę, śliwki oraz orzeszki. Delikatnie łączę wszystkie składniki. 4. Olej mieszam z sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Przygotowanym dressingiem polewam sałatkę. Do przygotowania sałatki wykorzystałam Ślężański Olej Rzepakowy extra, który otrzymałam do testowania od firmy Ol'Vita. Olej ten jest tłoczony na zimno, powstaje ze specjalnie wyselekcjonowanych nasion
Tradycyjna kuchnia Kasiprzygotowanych pierogów wrzucamy na wrzątek, często mieszamy, wyciągamy po upływie 3 minut od momentu zagotowania. Okrasa. Cebulki kroimy w kostkę i smażymy na złoto. Ugotowane pierogi polewamy tłuszczykiem z prażoną cebulką. Tak przygotowane pierogi można mrozić. Ja przygotowuję je na tydzień lub nawet dwa przed świętami, porcjuję i wkładam do zamrażarki. Wyciągam rano i pozwalam
Rozpustne gotowanie