polewa - 11092 przepisów (strona:394/740)

Sałatka z roszponką i twarogiem 130

Pestki dyni i orzechy prażymy na suchej patelni. Do szklanki wlewamy miód, musztardę i olej, dokładnie mieszamy. Jeżeli dressing jest zbyt gęsty, wlewamy odrobinę wody. Sałatę posypujemy pokruszonym twarogiem, polewamy sosem.  Posypujemy pestkami dyni i orzechami

Atlas Smaków
Kokosowy pudding z tapioki z jagodami 102

tego czy wolimy zjeść ją na ciepło czy na zimno przekładamy do pucharków i spożywamy od razu lub wkładamy do lodówki na noc. Dekorujemy świeżymi jagodami i polewamy syropem klonowym jeśli lubimy bardzo słodkie dania. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Surówka z sałaty z jogurtem 158

ziół prowansalskich sól pieprz Wszystkie składniki dokładnie wymieszać Liście sałaty umyć, osuszyć i porwać na  mniejsze kawałki. Paprykę pokroić w paseczki. Jajka drobno posiekać. Na sałacie układamy paprykę polewamy sosem i posypujemy jajkiem. Surówka z sałaty z jogurtem

O kuchni z uczuciem
Torciki marcepanowe z kremem chałwowym 144

środka do torcików.   Krem: Śmietanę kremówkę podgrzewamy i zdejmujemy z ognia. Dodajemy od razu połamaną czekoladę i mieszamy aż się rozpuści. Ubijamy i dodajemy masło. Częścią kremu polewamy torciki, resztę odstawiamy na co najmniej 2 godz. do lodówki (u nas stał całą noc). Krem nakładamy do szrycy i zdobimy torciki, na wierzchu układamy owoce.     SMACZNEGO

Lili w kuchni
Gruszka z syropu z czekoladowymi lodami 109

roztopiona czekolada do dekoracji listki mięty do dekoracji starta czekolada do posypania   Przygotowanie: Gruszki wyjmujemy z syropu i odcedzamy na sitku. Układamy na talerzu polewamy roztopioną czekoladą. Łyżką do lodów nabiermy gałką lodów układamy obok, posypujemy startą czekoladą i kładziemy miętę.  Teraz już tylko jemy, jemy i jemy.   SMACZNEGO

Lili w kuchni
Błękitna chmurka z jagodami 284

jagód 0,5 l śmietany kremówki 36 % 2 kieliszki syropu Blue Curacao kilka listków mięty do ozdoby   Przygotowanie:   Kremówkę ubijamy na sztywno. Nakładamy jedną warstwę ubitej śmietany polewamy delikatnie Blue Curacao i nakładamy jagody. Czynność tą powtarzamy kilkakrotnie. Samą górę zdobimy jagodami i listkami mięty.      SMACZNEGO

Lili w kuchni
Deser malinowy 167

serka mascarpone 2 kieliszki syropu Grenadina kilka listków mięty do ozdoby   Przygotowanie:   Kremówkę wraz z serkiem mascarpone ubijamy na sztywno. Nakładamy jedną warstwę ubitej masy polewamy delikatnie syropem Grenadina i nakładamy maliny. Czynność tą powtarzamy. Samą górę zdobimy maliną i listkami mięty.      SMACZNEGO

Lili w kuchni
Pałki z kurczaka pieczone w towarzystwie brokuła i czerwonej porzeczki 167

kurczaka sól morska pieprz do smaku 50 ml oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE : Pałki z kurczaka myjemy, wkładamy do miski, oprószamy solą, pieprzem, papryką, majerankiem i przyprawą do kurczaka. Całość polewamy olejem.  Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki  (można przygotować mięso i zostawić w lodówce na noc). Pałki z kurczaka układamy w naczyniu do pieczenia, między

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Maxi King 153

masę krówkową rozprowadzamy drugą część masy mlecznej, a na nią warstwę herbatników. Orzechy pokroić i podprażyć.  Czekoladę roztapiamy w rondelku z mlekiem, kiedy się rozpuści dodajemy orzechy i polewamy wierzch ciasta. Ciasto najlepiej smakuje  następnego dnia

The Sweet Damsel
Pyszna i łatwa babka 167

ładnie się połączą. Ciasto wylać do formy wysmarowanej  masłem i obsypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku do 180*C przez ok. godzinę. Można polać lukrem lub dowolną polewą

The Sweet Damsel
Pyszny deser z serkiem mascarpone, biszkoptami i malinami 161

wanilinowym w innej miseczce. Następnie dodawać ubitą pianę do masy z żółtek i serka i mieszać delikatnie. Zaparzyć owocową herbatę (u mnie malinowa). Biszkopty ułożyć na płaskim talerzu i polewać je delikatnie herbatą, ale trzeba uważać, żeby nie przesadzić, ponieważ będą się rozpadać. Wsypujemy maliny do szklanki i ugniatamy je widelcem. Do szklanki lub pucharka ułożyć na dnie: biszkopty, serek

The Sweet Damsel
Kurczak pieczony 204

kurczaka w naczyniu żaroodpornym. Wlać do naczynia  ¾ szklanki wody. Włożyć kurczaka do piekarnika nagrzanego do ok. 190*C i piec przez ok. 1,5 h. Co 15 minut polewać kurczaka sosem, który zbierze się na dnie i zmiesza z wodą. Po upieczeniu, zostawić kurczaka w uchylonym piekarniku  na ok. 10 – 15 minut

The Sweet Damsel
Muffinki z białą czekoladą i owocami 128

wierzch kładziemy drugą kostkę białej czekolady i owoce. Wychodzi ok 12-13 muffin. Pieczemy około  15 - 20  minut w 180 stopniach.   Po upieczeniu studzimy muffinki i polewamy je gorzką czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej (wystarczy rozpuścić kilka kostek

The Sweet Damsel

Proponowane wyszukiwania