polewa - 11092 przepisów (strona:399/740)

Pizza na cienkim cieście z rucolą i szynka szwarcwaldzką 104

szynkę - dodajemy świeży pieprz i sól. Ja dodatkowo podaje tą pizzę z oliwą z czosnkiem i chilli, którą sama robię. Największym grzechem przy jedzeniu tej pizzy jest polewanie jej ketchupem lub innym sosem - polecam tą pizzę tylko z oliwami smakowymi ! Życzę Wam,  Wszystkiego... SMACZNEGO

dlaSmaQ
Pierś z kurczaka marynowana w sosie sojowym, czyli nasze danie a'la chińskie 173

całym sosem z marynowania, a na ostatnie 5 minut wrzucamy ugotowany wcześniej makaron (albo to samo robimy na zwykłej patelni). Podajemy posypany pozostawionymi orzechami i w razie czego polewamy odrobiną sosu sojowego. Multicooker ma jednak tę przewagę, że niczego nie musimy mieszać, pilnować itp. Tylko pamiętać żeby dodawać kolejne składniki. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail

Marder&Marder Manufacture
Kąski z kurczaka pod brokułami 358

osolonej wodzie około 5 minut. Ser Feta kroimy w kosteczkę. Składniki na sos dokładnie łączymy. Na półmisku układamy warstwami podsmażony filet z kurczaka następnie kawałki brokuła oraz ser feta polewamy sosem, posypujemy prażonym słonecznikiem Danie przygotowała Alicja  Smacznego

kgwjanczewo
Deser truskawkowo bananowy z serkiem i pestkami dyni 172

przekładamy do pucharków. Orzechy laskowe wkładamy do woreczka i tłuczkiem rozbijamy  na mniejsze kawałki. Przekładamy na patelnie , dodajemy pestki dyni i słonecznik. Prażymy parę minut do za złocenia , polewamy miodem płynnym i posypujemy szczyptą cynamonu i trzcinowym cukrem . Po paru minutach już mamy gotowe , możemy przekładać do pucharków z owocami. Miksujemy serki z jogurtem greckim i  miodem , wkładamy

Różowa kuchnia
Drożdżówki z makiem 198

nakładamy na siebie). Wychodzi 10 bułek. Bułeczki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia . Smarujemy rozbełtanym żółtkiem z cukrem . Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy lukrem :)    Masa makowa wykonanie: Gotuję wodę 200 ml i wsypuje suchy mak do wrzątku mieszam koło 10 minut . Zostawić do ostygnięcia. Po ostudzeniu maku wkładamy go do blendera

Różowa kuchnia
Pyszny szejk orzeźwiający z truskawkami 181

obieramy z szypułek . Dodajemy do  soji i miksujemy , aż wszystkie owoce nam się zmielą  . Dodajemy lody śmietankowe i nadal miksujemy. Przelewamy do wyższych szklaneczek . Polewamy sosem trzcinowym , dałam go dosyć dużo bo lubię słodkie szejki :) Całość wyszła rewelacyjnie .  Alpro Soya bez Cukru   jest Lekkostrawny ze względu na brak laktozy i glutenu

Różowa kuchnia
Gofry z błonnikiem kakaowym i soi waniliowej 131

minut ( każda gofrownic inaczej piecze więc trzeba sprawdzać ).   Dodatki: Śmietanę ubijamy z 3 łyżkami ksylitolu i wyciskamy na gofry ( używam rękawa cukierniczego). Dekorujemy owocami z syropu  Polewamy karmelem ( cukier+ woda 3-5 minut z patelni lekko ciepły )       Piekły ze mną: Danusia  Bernadetta Bożenka Kasia

Różowa kuchnia
Sałatka z fasolką szparagową. 311

fasolkę kroimy na około 2 cm. kawałki,  filet kroimy w wąskie paski, smażymy z ulubionymi przyprawami, jajka kroimy w ósemki, sałatkę układamy warstwami:warzywa, fasolka, filet-jajka-rzodkiewki, polewamy gęstym sosem czosnkowym i gotowe

Kuchnia Beaty
Gorący kurczak z ziemniakami na sałacie. 199

smażymy na złoty kolor, sałatę rwiemy na kawałki, ogórki kroimy na półkrążki, łączymy z sosem winegret, rozkładamy na talerzu, na wierzch rozkładamy pomidor, następnie kładziemy ziemniaki z kurczakiem i polewamy danie sosem czosnkowym, posypujemy szczypiorkiem i gotowe

Kuchnia Beaty
Jagnięcina w maślance z prażoną kaszą 195

oliwę z oliwek. Doprawiamy odrobiną soli i dokładnie mieszamy. 4. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą dokładnie. 5. Na półmisek wykładamy sałatkę z kaszy, na to mięso, całość polewamy jogurtowym sosem. Smacznego

My Culinary Art
Grillowany łosoś, brązowy ryż i ruccola z podpiekanymi pomidorkami 150

skrapiamy go sokiem z cytryny. Pomidory układamy na ruccoli i również traktujemy porządną ilością soku z cytryny oraz odrobiną oliwy z oliwek (tu przyda się atomizer).  Na koniec polewamy jeszcze łososia sosem i ta da, gotowe! :) Przepis bierze udział w akcji

Spektrum Smaku
Lekka panna cotta z nutą wanilii 116

przed słodzikiem/cukrem. Pozostałe truskawki kroimy w grube plasterki i układamy na talerzu. Kiedy deser jest już odpowiednio schłodzony wyjmu-jemy go z foremek, układamy na truskawkach i polewamy sosem :) Ta da! PS. Do przygotowania deseru użyłam silikonowej formy do muffinek firmy IKEA (32x22cm/średnica babeczki 58mm) I rzeczona Panna z Kotem

Spektrum Smaku
Waniliowe placuszki z truskawkami 186

trzepaczka to brzydkie słowo :)) do jajek lub mikserem. Ciasto nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię teflonową i smażymy bez użycia tłuszczu. Jogurt mieszamy z ziarenkami wanilii lub cukrem waniliowym i polewamy nim placki. Truskawki kroimy w plasterki i dowolnie instalujemy na talerzu :) Smacznego! Rada:  Placuszki z jednej strony, na początku smażymy ok. 10-15 sekund - po przewróceniu wystarczy im dosłownie

Spektrum Smaku
Łosoś i eksplozja koloru! 180

jest gotowe dosłownie w kilka minut. :) Pomidorki kroimy na ćwiartki, układamy na dywaniku z roszponki i oliwek. Obok zapraszamy łososia, brokuły i ryż. Aby ryż nie był suchy, polewam go przed podaniem łyżeczką oliwy, w której mieszkają suszone pomidory :) to dodaje odrobinę pikanterii i piękny aromat. Gotowe, szybkie danie dla aktywnych :) Smacznego

Spektrum Smaku
Sałatka Cezar 158

wody, rwiemy na mniejsze kawałki i rozkładamy na talerzu. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, następnie mięso i grzankami. Na koniec posypujemy startym serem (ja użyłam żółtego). Przed podaniem polewamy sosem

magiczna kuchnia Kasi