polewa - 11092 przepisów (strona:388/740)

Placek jaglany z borówkami 167

pieczemy przez 45 minut. Placek można jeszcze potrzymać 15 minut w ciepłym, ale wyłączonym piekarniku. Placek jaglany z borówkami można podawać lekko ciepły. Dobrze komponuje się z  jogurtową polewą .  Borówki amerykańskie zawierają dużo różnych mikro i makroelementów. Są źródłem witamin A, B, C, E i PP oraz magnezu, potasu, cynku, selenu, miedzi i wapnia. Regularne jedzenie borówek amerykańskich

My Chcemy Jeść
Sałatka z arbuzem i fetą 227

skóry,  usuwamy pestki i kroimy w kostkę.  Fetę siekamy w podobnej wielkości kostkę. Dodajemy całe oliwki i posiekaną miętę. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i polewamy oliwą. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Owoce z jogurtem greckim i miodem 183

banan 3 łyżki naturalnego jogurtu (typu greckiego) 1 łyżka płatków owsianych 1 łyżeczka miodu PRZYGOTOWANIE: Owce kroimy i przekładamy do miski. Dodajemy jogurt grecki. Wszystko posypujemy płatkami owsianymi i polewamy miodem. Smacznego

kulinarnyJa
Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą 147

miski. Masło rozpuszczamy na patelni. Wsypujemy tartą bułkę i podsmażamy ją przez 2 - 3 minuty, co chwilę mieszając. Bułka powinna się lekko zrumienić i zacząć burzyć na patelni. Zasmażką polewamy fasolkę. Smacznego

Smak mojego domu
Zebra 120

wysypać bułką tartą lub kaszą manną, następnie łyżką na zmianę kłaść ciasto do momentu całkowitego wykorzystania. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 40 minut, po upieczeniu można polać polewą czekoladową bądź posypać cukrem pudrem (ale muszę powiedzieć, że bez niczego na wierzchu równie dobrze smakuje

Motylkowa Kuchnia
Sakiewki z papieru ryżowego z nadzieniem mięsno - warzywnym 383

Przyprawy :  papryka wędzona pieprz czosnkowy  curry chińskie ( kardamon, kmin rzymski, gorczyca, kurkuma, kolendra, pieprz cayenne ) Mięso myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Na małe kawałki kroimy pierś kurczaka. Polewamy je sosem sojowym i dokładnie obtaczamy w nim mięso. Przyprawiamy pieprzem czosnkowym, papryką wędzoną i curry chińskim. Odstawiamy na bok. Po chwili przekładamy kawałki kurczaka na folię aluminiową na 1 poziom

Parowar Faceta
Sałatka z zielonych warzyw z tofu 284

pietruszki olej sos sojowy kilka plasterków świeżego imbiru ulubione przyprawy Wykonanie: cukinię kroimy w plasterki, posypujemy przyprawami i smażymy z obydwu stron na odrobinie oleju. Tofu kroimy w kostkę, polewamy sosem sojowym i przesmażamy na łyżeczce oleju kokosowego z imbirem. Pozostałe składniki kroimy i układamy na talerzu. Dodajemy cukinię (możecie dodatkowo ją rozdrobnić) i tofu. Sałatkę po wierzchu posypujemy sezamem

Taste Of My Day
Zapiekanka makaronowa z włoską nutką. Pomidor suszony, szpinak i magiczny składnik w glinianym naczyniu. 282

standardowej receptury . Następnie w naczyniu glinianym, wysmarowanym masłem układamy kolejno i na przemian: makaronu trochę, posypujemy mozzarellą, odrobiną żółtego sera i tak dopóki miejsce nam się nie skończy. Całość polewamy szpinakiem ze śmietaną oraz zasypujemy ostatnią, najbardziej solidną warstwą sera żółtego. Zapiekamy w temperaturze ok 180 stopni pod przykryciem przez ok 30-40 minut. Na koniec na chwilę odkrywamy naczynie

Kuchnia po mojemu
Pierś z kurczaka na ziemniakach z mixem sałat 216

papryka słodka  curry angloindyjskie ( kmin rzymski, kolendra, kozieradka, kurkuma, pieprz czarny, imbir, chili mielone, liść laurowy) Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy, następnie kroimy na kawałki. Polewamy je oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy każdy kawałek mięsa. Przyprawiamy pieprzem ziołowym, papryką słodką i curry angloindyjskim.   Odstawiamy mięso na bok. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plastry. Tymianek

Parowar Faceta
Nogi z kaczki z wiśniami i orzechami 203

grubości ok. 5mm usuwając przy tym gniazda nasienne. Oliwę, porto i sok z cytryny mieszamy ze sobą. Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą w odpowiednio dużej misce i polewamy sosem z oliwy, porto i soku z cytryny. Kaczkę podajemy na ciepło z sosem z duszenia oraz z sałatką o temperaturze pokojowej. Przez Krystian Zainspirowany przez Podróże kulinarne – Kuchnia francuska Zainspirowany

Kulinarna Pokusa
Placki ziemniaczane po Litewsku 359

smażyć zbyt grubych , gdyż mogą się w środku nie wypiec . Po zdjęciu z patelni warto położyć na papierowym ręczniku , nie będą wtedy tłuste . Na koniec układamy na talerzu i polewamy sosem..pychota Post Placki ziemniaczane po Litewsku pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania