pieczemy przez 45 minut. Placek można jeszcze potrzymać 15 minut w ciepłym, ale wyłączonym piekarniku. Placek jaglany z borówkami można podawać lekko ciepły. Dobrze komponuje się z jogurtową polewą . Borówki amerykańskie zawierają dużo różnych mikro i makroelementów. Są źródłem witamin A, B, C, E i PP oraz magnezu, potasu, cynku, selenu, miedzi i wapnia. Regularne jedzenie borówek amerykańskich
My Chcemy Jeśćskóry, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Fetę siekamy w podobnej wielkości kostkę. Dodajemy całe oliwki i posiekaną miętę. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i polewamy oliwą. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjebanan 3 łyżki naturalnego jogurtu (typu greckiego) 1 łyżka płatków owsianych 1 łyżeczka miodu PRZYGOTOWANIE: Owce kroimy i przekładamy do miski. Dodajemy jogurt grecki. Wszystko posypujemy płatkami owsianymi i polewamy miodem. Smacznego
kulinarnyJamiski. Masło rozpuszczamy na patelni. Wsypujemy tartą bułkę i podsmażamy ją przez 2 - 3 minuty, co chwilę mieszając. Bułka powinna się lekko zrumienić i zacząć burzyć na patelni. Zasmażką polewamy fasolkę. Smacznego
Smak mojego domuwysypać bułką tartą lub kaszą manną, następnie łyżką na zmianę kłaść ciasto do momentu całkowitego wykorzystania. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 40 minut, po upieczeniu można polać polewą czekoladową bądź posypać cukrem pudrem (ale muszę powiedzieć, że bez niczego na wierzchu równie dobrze smakuje
Motylkowa KuchniaPrzyprawy : papryka wędzona pieprz czosnkowy curry chińskie ( kardamon, kmin rzymski, gorczyca, kurkuma, kolendra, pieprz cayenne ) Mięso myjemy, osuszamy i oczyszczamy. Na małe kawałki kroimy pierś kurczaka. Polewamy je sosem sojowym i dokładnie obtaczamy w nim mięso. Przyprawiamy pieprzem czosnkowym, papryką wędzoną i curry chińskim. Odstawiamy na bok. Po chwili przekładamy kawałki kurczaka na folię aluminiową na 1 poziom
Parowar Facetapietruszki olej sos sojowy kilka plasterków świeżego imbiru ulubione przyprawy Wykonanie: cukinię kroimy w plasterki, posypujemy przyprawami i smażymy z obydwu stron na odrobinie oleju. Tofu kroimy w kostkę, polewamy sosem sojowym i przesmażamy na łyżeczce oleju kokosowego z imbirem. Pozostałe składniki kroimy i układamy na talerzu. Dodajemy cukinię (możecie dodatkowo ją rozdrobnić) i tofu. Sałatkę po wierzchu posypujemy sezamem
Taste Of My Daystandardowej receptury . Następnie w naczyniu glinianym, wysmarowanym masłem układamy kolejno i na przemian: makaronu trochę, posypujemy mozzarellą, odrobiną żółtego sera i tak dopóki miejsce nam się nie skończy. Całość polewamy szpinakiem ze śmietaną oraz zasypujemy ostatnią, najbardziej solidną warstwą sera żółtego. Zapiekamy w temperaturze ok 180 stopni pod przykryciem przez ok 30-40 minut. Na koniec na chwilę odkrywamy naczynie
Kuchnia po mojemupapryka słodka curry angloindyjskie ( kmin rzymski, kolendra, kozieradka, kurkuma, pieprz czarny, imbir, chili mielone, liść laurowy) Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy, następnie kroimy na kawałki. Polewamy je oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy każdy kawałek mięsa. Przyprawiamy pieprzem ziołowym, papryką słodką i curry angloindyjskim. Odstawiamy mięso na bok. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plastry. Tymianek
Parowar Facetagrubości ok. 5mm usuwając przy tym gniazda nasienne. Oliwę, porto i sok z cytryny mieszamy ze sobą. Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą w odpowiednio dużej misce i polewamy sosem z oliwy, porto i soku z cytryny. Kaczkę podajemy na ciepło z sosem z duszenia oraz z sałatką o temperaturze pokojowej. Przez Krystian Zainspirowany przez Podróże kulinarne – Kuchnia francuska Zainspirowany
Kulinarna Pokusasmażyć zbyt grubych , gdyż mogą się w środku nie wypiec . Po zdjęciu z patelni warto położyć na papierowym ręczniku , nie będą wtedy tłuste . Na koniec układamy na talerzu i polewamy sosem..pychota Post Placki ziemniaczane po Litewsku pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży