polewa - 11092 przepisów (strona:378/740)

Arbuz, mięta i feta z dressingiem miodowo - limonkowym 191

arbuza pozbawiamy pestek i kroimy w niedużą kostkę. Fetę kroimy w kostkę nieco mniejszą niż arbuza i delikatnie mieszamy. Wszystkie składniki dressingu łączymy ze sobą. Całość posypujemy miętą, polewamy dressingiem i oprószamy świeżozmielonym pieprzem. Smacznego

DefinicjaSmaku
Schab pieczony w niskiej temperaturze 158

łyżką ostrej papryki. Schab umieszczamy w naczyniu żaroodpornym (lub na blaszce). Pieczemy bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 100º C przez 1,5 godziny. Mięsa niczym nie polewamy, a w czasie pieczenia – nie obracamy. Piekarnik wyłączamy i pozostawiamy w nim mięso do wystudzenia. Najlepiej upiec schab wieczorem i pozostawić na noc zamknięte w piekarniku. Wystudzone wyjmujemy z siatki i przekładamy

mojewypiekiinietylko
Czosnek marynowany z ziołami 144

zimną wodą. Wsypujemy do słoiczków, dodajemy papryczki chili i zioła. Wodę, ocet, cukier i sól mieszamy i w rondelku doprowadzamy do wrzenia. Gorącą zalewę wlewamy do czosnku, Na wierzch polewamy około 1 łyżeczki oliwy z oliwek. Słoiki dobrze zakręcamy i odstawiamy dnem do góry. Po wystygnięciu przekręcamy z powrotem. Czosnek po upływie 2 tygodni jest gotowy

Qchnia po prostu
Pierogi z kwaszoną kapustą i grzybami leśnymi firmy Orzech 160

zagotowujemy wodę , wrzucamy partiami pierogi . Gotujemy na małym ogniu około  3/ 4 minut od wypłynięcia. Pierogi przekładamy na durszlak i przelewamy zimną wodą . Pierożki przekładamy do miski i polewamy roztopionym masłem z podsmażoną cebulką Smacznego :) Zapraszam do wypróbowania przepysznych produktów firmy  Orzech

Sama słodycz i szczypta chili
Schab w piwie (po gdańsku) 155

jajku i tartej bułce, smażymy na głębokim oleju. W garnuszku podgrzewamy śmietanę, dodajemy 1 łyżkę estragonu. Doprawiamy solą i pieprzem. Sos zagęszczamy łyżką mąki rozpuszczoną w wodzie. Podgrzaną śmietaną polewamy każdy z kotletów

Pobite gary Barbary
Sałatka z łososiem i sosem miodowo-musztardowym 329

kroimy w cienkie paski. Wyciskamy sok z dwóch cytryn. Dodajemy do niego miód, musztardę i oliwę z oliwek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki sałatki mieszamy i polewamy przygotowanym sosem. Inspiracja: http://www.tesco.pl/smaczna-strona/salata-z-wedzonym-lososiem-pomidorkami-koktajlowymi-i-sosem-miodowo-cytrynowym/

Pobite gary Barbary
Sałatka z suszonymi pomidorami i sezamem 195

półtalarki a cebulę w piórka. Odsączamy kukurydzę. Ser trzemy na tarce. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Warzywa mieszamy. Posypujemy koperkiem i sezamem. Składniki sosu mieszamy razem. Sałatkę polewamy sosem krótko przed podaniem

Pobite gary Barbary
Sałatka z pierożkami i gorgonzolą 117

Pomidory kroimy w dużą kostkę a gorgonzolę w drobniutką. Oliwki przekrawamy na pół. Natkę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w jednym naczyniu. Składniki sosu mieszamy w małej miseczce. Sałatkę polewamy sosem na krótko przed podaniem

Pobite gary Barbary
Racuszki z kabanosem i chilli 132

masy i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę za pomocą łyżki kładziemy na rozgrzany olej formując racuszki. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Składniki sosu mieszamy i polewamy nim jeszcze ciepłe placuszki. Posypujemy posiekaną natką pietruszki

Pobite gary Barbary
Zapiekanka z mielonym i cukinią 171

grubych oczkach. Cukinię mieszamy z papryką i wykładamy na warstwę mięsa. W osobnym naczyniu mieszamy śmietanę i jajka. Dodajemy wystudzony bulion. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masą polewamy zapiekankę. Mozarellę ścieramy na tarce. Posypujemy nią wierzch zapiekanki. Całość posypujemy oregano i tymiankiem. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni

Pobite gary Barbary
Ketchupowe żeberka z brzoskwinią 187

talarki, podsmażamy na tłuszczu pozostałym od żeberek do czasu aż zmięknie. Wykładamy na żeberka. Brzoskwinie kroimy w kostkę. Dodajemy do żeberek. Ketchup mieszamy z zalewą pozostałą od brzoskwiń. Żeberka polewamy powstałym sosem. Posypujemy tymiankiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Pieczemy ok. 1,5 godziny

Pobite gary Barbary
Sałatka "Zielono mi" 157

kroimy w podłużne paski, kukurydzę odsączamy. Oliwki przekrawamy na pół. Ogórek myjemy i kroimy w półplasterki. Szczypiorek drobno siekamy. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Wszystkie składniki sałatki mieszamy. Polewamy sosem tuż przed podaniem na stół. Źródło: "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji"- z moimi zmianami

Pobite gary Barbary
Kurczak w porach z ananasem 151

kroimy w kostkę.  Ketchup mieszamy z majonezem. Dodajemy sok z ananasa. Na dnie naczynia żaroodpornego wykładamy połowę pora. Kładziemy na to mięso. Przykrywamy resztą pora wymieszaną z ananasem. Polewamy sosem. Pieczemy pod przykryciem ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni

Pobite gary Barbary
Sałatka z kalafiorem i oliwkami 140

osolonej wodzie. Studzimy.  Oliwki przekrawamy na pół. Pieczarki kroimy w plasterki a jajka, ogórki i pomidory w kostkę. Ketchup mieszamy z majonezem. Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą. Polewamy sosem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Źródło: "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji"- z moimi zmianami

Pobite gary Barbary
Jesienna sałatka z pierożkami 197

Warzywa podsmażamy na oliwie do czasu aż staną się miękkie. Mieszamy pierożki, warzywa i pokrojone w paseczki suszone pomidory. Mieszamy składniki sosu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sosem polewamy sałatkę. Odstawiamy w chłodne miejsce

Pobite gary Barbary

Proponowane wyszukiwania