polewa - 11092 przepisów (strona:374/740)

Racuchy drożdżowe z truskawkami 156

następnie smażyć je obrócone na małym ogniu. Smażenie: Racuchy nakładamy łyżką na gorący tłuszcz, smażymy na małym ogniu na zloty kolor z każdej strony. Posypujemy cukrem pudrem lub polewamy sosem truskawkowym.  Upieczone racuchy odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z kurczakiem i orzeszkami ziemnymi 377

kroimy w talarki. Dodajemy pestki słonecznika oraz sezamu. Mieszamy z wystudzonym kurczakiem, orzeszkami i pestkami dyni oraz z oliwą z oliwek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Każdy talerz polewamy ok 2 łyżkami octu balsamicznego pomarańczowego, na wierzch nakładamy sałatkę. Smacznego

Kuchnia w czekoladzie
Burger wołowy z ryżem brązowym 131

Pieczywo przecinamy na dwie części, jedną smarujemy masełkiem czosnkowym i razem z pozostałymi delikatnie nagrzewamy w piekarniku (ok 5 minut w 200st). Następnie układamy dodatki, dodajemy ugrillowane burgery i polewamy sosami.  Smacznego! Ps. U mnie dziś powtórka, tak Mężowi posmakowały

Kuchnia w czekoladzie
Gołąbki Teściowej (gotowane)- etapy przygotowania 139

rulon. 3. Duży garnek wykładamy na spodzie paskami słoniny oraz mniejszymi liśćmi kapusty. Podlewamy ok szklanką zimnej wody. Na tak przygotowany spód układamy ciasno obok siebie gołąbki. Każdą warstwę polewamy odrobiną przyprawy w płynie (maga) i układamy kolejną. (Pozostawiamy ok 6cm od góry) Ostatnią warstwę gołąbków zalewamy wodą i przykrywamy pozostałymi liśćmi kapusty. Od momentu zagotowania gotujemy ok 40 minut

Kuchnia w czekoladzie
Jagodzianki drożdżowe z mrożonych owoców 188

nagrzanego do 180 st C piekarnika na ok 25 minut.  3. W czasie pieczenia przygotowujemy lukier mieszając ze sobą przegotowaną wodę, cukier puder oraz sok z cytryny. Gotowym polewamy jeszcze ciepłe drożdżówki

Kuchnia w czekoladzie
Chlebki naan a'la kebab 261

majonezem, posiekanym drobno czosnkiem, magą i pieprzem. Przekrojone bułki z jednej strony smarujemy sosem kebab, z drugiej sosem czosnkowym, nakładamy sałatę, pomidora, ogórka oraz mięso drobiowe. Raz jeszcze polewamy sosem czosnkowym. Podajemy na ciepło

Kuchnia w czekoladzie
Pieczony kurczak z masłem czosnkowym 175

myjemy i oczyszczamy. Obrane warzywa umieszczamy w środku kurczaka. Przygotowanym wcześniej masłem czosnkowym nacieramy piersi z kurczaka pod skórą . Resztkę masła rozprowadzamy równomiernie po całym kurczaku i dokładnie wmasowujemy. Polewamy kurczaka oliwą z oliwek. Kurczaka pieczemy w naczynia żaroodpornym, do którego wlewamy 250 ml wody. Kurczak powinien się piec od 1,5h do 2h . Ja co 30 min zaglądam

Kolejny blog o gotowaniu
Sałatka z mozzarellą ze słonecznikiem, sezamem i siemieniem lnianym 181

pomidor - oliwa z oliwek - suszona bazylia - sól himalajska - siemię lniane - sezam - słonecznik łuskany Kresto dodatki: - bagietka Przygotowanie: Pomidora kroję w plastry. Układam w miseczce. Na niego nakładam odsączoną mozzarellę. Polewam oliwą z oliwek, posypuję słonecznikiem, sezamem i siemieniem lnianym. Na koniec dodaję bazylię i solę. Podaję ze świeżą bagietką

Kuchnia co dnia
19 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW Z JABŁKAMI 211

się do nowego okna z recepturą. 1. Rolada biszkoptowa z jabłkami 2. Tort Kilimandżaro 3.  Korzenny kompot z jabłek 4. Racuszki z jabłkami 5. Ciasto jabłkowo-orzechowe z polewą 6. Pieczeń po zbójecku  7. Biszkopt z masą jabłkową i owsianą posypką 8. Twardszy dżem jabłkowy (idealny do wypieków) 9. Korzenny tort jabłkowo-orzechowy   10. Ciasto "Bukiet róż

Przepisy Aleksandry
spaghetti ragu 170

minut, aby pozostał al dente ugotowany makaron przelewamy na sitku letnią wodą kiedy sos będzie już gotowy doprawiamy go jeszcze świeżymi ziołami - bazylią i oregano makaron wykładamy na talerz, polewamy gorącym sosem oraz dodajemy dodajemy parmezan i świeżo zmielony pieprz

zobacz ich smak
Sałatka ze szpinakiem, gruszką, śliwkami i jajkiem! 187

zdjęciu.  Na maśle i oliwie z oliwek smażymy śliwki. Pod koniec jak się już rozpruszą dodajemy migdały. smażymy jeszcze 1 minutkę. Podlewamy octem włoskim morelowym. I polewamy gorącym sosem sałatkę.  Podajemy od razu! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Sałatka z rukolą i mozzarellą z miodowym vinegre 124

pół plastry. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Lekko solimy i dodajemy do warzyw. Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w plastry, dodajemy do sałatki i posypujemy ziarnami. Całość polewamy domowym vinegretem. Pycha

ChilliJemy
Deser jogurtowy z galaretkami i owocami 194

przekładamy do żaroodpornej formy (u mnie kwadratowej) lub tortownicy o średnicy 24 cm. Na wierzchu deseru układamy owoce delikatnie wciskając je w masę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią owoce. Formę wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała. Wyjmujemy deser z lodówki i kroimy. Smacznego! The post Deser jogurtowy z galaretkami i owocami appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki z kurczaka z tofu, pieczarkami i natką pietruszki zawijane w szynce szwarcwaldzkiej. 283

Przekładamy roladki na blaszkę (np. brytfanna Hendi )  lub do naczynia żaroodpornego, owijamy folią i wkładamy do lodówki na godzinę.  Piekarnik ( opiekacz 390 Hendi ) rozgrzewamy do 200ºC. Roladki polewamy rozpuszczonym masłem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy przez ok. 30 minut.  Smacznego

Symfonia smakowa
Domowy makaron z natką pietruszki i masłem cytrynowym 170

dente. Sos: Cytrynę sparzamy, suszymy, kroimy na plasterki, a następnie na ćwiartki. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy cytrynę i chwilkę podgrzewamy, żeby masło nabrało cytrynowego smaku. Makaron polewamy masłem cytrynowym, posypujemy świeżo startym serem i pieprzem. Rada: Sos przygotowujemy podczas gotowania makaronu.  Do przygotowania domowego makaronu najlepiej użyć specjalnych maszynek :) http://www.hendi.pl/sprzet_kuchenny/maszynki_do_makaronu.html http://www.hendi.pl/konkurs.html

Moniki Smakołyki