osolonej wodzie. Studzimy. Oliwki przekrawamy na pół. Pieczarki kroimy w plasterki a jajka, ogórki i pomidory w kostkę. Ketchup mieszamy z majonezem. Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą. Polewamy sosem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Źródło: "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji"- z moimi zmianami
Pobite gary BarbaryWarzywa podsmażamy na oliwie do czasu aż staną się miękkie. Mieszamy pierożki, warzywa i pokrojone w paseczki suszone pomidory. Mieszamy składniki sosu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sosem polewamy sałatkę. Odstawiamy w chłodne miejsce
Pobite gary BarbaryDodajemy cynamon. Wsypujemy wiórka kokosowe Dodajemy rodzynki i żurawinę. Wsypujemy błonnik kakaowy . Włączamy robot i przez około 3-5 minut miksujemy na najmniejszych obrotach. Po upieczeniu polewamy czekoladą
Różowa kuchniawymiarach 25 cm x 35 cm i pieczemy w 180 C przez około 1 godzinę. Drugą połowę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem 2 łyżek śmietany. Przestudzone ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy posiekaną żurawiną
Zainspirowana w kuchnigrube kromki. Maczamy z każdej ze stron w mleku, następnie w roztrzepanym jajku. Smażymy na gorącej patelni na maśle. Tak aby chałka się nie przypaliła! Powinna być złota ;-) Polewamy dżemem. Jemy póki gorące! Palce lizać! To kto robi? Dajcie znać! ;-))) Pięknego Dnia! Buuuziaki! Zapraszam na Instagrama TU i Facebooka
SMYKWKUCHNIOliwa z oliwek Wykonanie: Pomidory kroimy w większą kostkę. Czosnek i oliwki kroimy w cienkie plasterki. Cebulę siekamy w drobna kostkę. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę. Doprawiamy solą i polewamy oliwą ( około 2 łyżki ). Całość mieszamy. I gotowe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki Ewyposiekanej pory Przygotowanie: Dwie duże marchewki lub 3 mniejsze obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Do startej marchewki dodajemy 3 łyżki kiełków rzodkiewki oraz posiekaną porę. Surówkę polewamy sokiem z cytryny, dodajemy 2 łyżeczki oleju ostropestowego i miód, wszystko razem mieszamy. Tak przygotowaną surówkę dobrze jest odstawić na 15-20 minut w celu przegryzienia smaków. Podajemy do obiadu
Słodkie okruszkispore kawałki. Ser kroimy w cienkie plasterki, a szynkę w paski. Na talerz wykładamy rukolę, na niej układamy melona, ser i szynkę. Całość posypujemy słonecznikiem, świeżozmielonym pieprzem i polewamy kremem balsamicznym. Smacznego
DefinicjaSmakubiałego - szklanka wody - 5 miarek mleka modyfikowanego - garść czerwonej porzeczki Ryż gotuję w wodzie ok. 20 min., odczekuję parę minut i wsypuję mleko modyfikowane. Energicznie mieszam, następnie blenderuję i polewam również zblenderowaną porzeczką - i gotowe! Lekko kwaskowata porzeczka wspaniale komponuje się z delikatnym w smaku ryżem. Można oczywiście dodać do ryżu cukier (ok. 2 łyżeczki) lub też zgotować
Wielopokoleniowobutelką wina. Do cukru wsypujemy rodzynki, orzechy i cynamon. Masło roztapiamy, a białka ubijamy. Do naczynia żaroodpornego kładziemy po kolei: nasiąkniętą winem mace, posypujemy ją cukrem z bakaliami, polewamy trzema łyżkami masła i ubitymi białkami. Robimy dwie takie warstwy, tak by na wierzchu było białko. Pieczemy ok. 20 minut aż białko zetnie się i zarumieni. Jeśli w trakcie pieczenie maca
Karczma Honoriettyczasie gotowania ravioli mamy chwilę by przyrządzić polewajkę. Do rondelka nalewamy oliwy, dodajemy pesto w zależności od upodobań oraz wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Doprowadzamy do wrzenia i polewamy pierożki
Karczma Honoriettysosem śliwkowym: w rondelku rozgrzewamy oliwę, dodajemy śliwki i smażymy chwilę. Zasypujemy cukrem i doprowadzamy do wżenia. Blenedujemy na jednolitą masę i dodajemy 2-3 łyżki śmietanki. Zagotowujemy i polewamy gotowe Batatajki. Posypujemy posypką czekoladową
Karczma Honoriettypestkami - dla twardzieli drwali polecam zostawić ogonek gruszkowy). Słonecznik łuskany prażymy na suchej patelni, aż zacznie strzelać nam w oko i się zarumieni. Ciepłym ziarnem obsypujemy naszą kompozycję i polewamy finezyjnie sosem balsamicznym. Ah! Byłabym zapomniała - Carpacio z ośmiorniczek, produkt, kupny i nie wymagający dodatkowego zaangażowania z naszej strony, a jako, że w oleju roślinnym, to całość polecam wychlupać
Karczma Honoriettykusiło. Ostatni etap jest najłatwiejszy, aczkolwiek też wymaga odrobiny cierpliwości. A mianowicie, podgrzewamy kremówkę, aż zabulgoce i wrzucamy do niej kostki czekolady. Mieszamy do rozpuszczenia. Polewamy ciasto i dekorujemy wiórkami. I teraz najsmutniejsza chwila, albowiem znów musimy schować do lodówki, na jakieś 2-3 godzinki
Karczma Honoriettysobie wcześniej rozpuścić masło w mikrofalce, lub rondelku. I ubijamy dalej, aż sos stanie się puszysty i gęsty. Zdejmujemy z kąpieli. Wykładamy nasze szparagi i rybkę na talerz i polewamy sosem. Smakowitości
Karczma Honorietty