polewa - 11092 przepisów (strona:364/740)

Owocowa sałatka końca lata 79

łyżki syropu klonowego + 2 łyżki soku z limonki Owoce kroję: banany w plastry, śliwki na ćwiartki a truskawki na pół. Wszystkie umieszczam na talerzu. Składniki dressingu mieszam i polewam nim sałatkę. Prosto i smacznie, Klaudia

Mango Papaja
Pyszna Pita z Brązowymi Pieczarkami 204

kurczaka przekładamy na talerz Rukolę oraz szpinak myjemy Na pitę kładziemy pieczarki, mięso, ser żółty Całość wkładamy do piekarnika na 5-7 minut na 180 stopni  Po wyjęciu polewamy ulubionym sosem, ja proponuje sos słodko kwaśny gdyż podkreśla smak kurczaka i pieczarek Pitę kładę na rukoli i szpinaku SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Polędwiczka pieczona w mleku 170

mleko nie przykryje całego schabu).Piec bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez 1 godzinę. Podczas pieczenia od czasu do czasu polewać mięso mlekiem z naczynia.Po upieczeniu otworzyć piekarnik i trzymać w nim mięso, aż do całkowitego wystudzenia.Wystudzone mięso wyjąć z mleka, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 12 godzin

Moje domowe kucharzenie
Pieczona dynia z białym winem 128

rumiany kolor - powinna być miękka w środku, ale plastry nie powinny się rozpadać. Smażymy dynię partiami. Gotowe plastry układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Posypujemy cukrem, pieprzem, solą i papryką. Polewamy winem. Pieczemy ok 20-30 minut w 190 stopniach. Podaję z serem feta lub tłustym twarogiem

AZgotuj!
Orzechowiec z szyszką 201

znów herbatniki. Łącznie mamy 4 warstwy herbatników, 2 warstwy kremu i 1 warstwę szyszki. Całość schłodzić dokładnie w lodówce. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub polać ulubioną polewą

Cakes By Kejt
Pijane śliwki w czekoladzie 127

rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać masło i mleko i mieszać do całkowitego połączenia Każdą śliwkę nabić na patyczek do szaszłyków i zanurzać w czekoladzie, ustawiać pionowo do zastygnięcia polewy. Patyczki ze śliwkami można wbijać w...... gąbkę do kąpieli

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Lekka sałatka z komosą ryżową 185

plasterki. Kukurydzę odsączam z zalewy. 2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki delikatnie ze sobą mieszam.  3. Oliwę z oliwek mieszam z sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Przygotowanym sosem polewam sałatkę.  Do przygotowania sałatki wykorzystałam Quinoa- komosę ryżową, którą otrzymałam do testowania od firmy  MAKAR . Komosa ryżowa to roślina o niezwykłych właściwościach odżywczych, zawiera w sobie pełnowartościowe białko

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik Bounty 3242

wypadek lepiej uszczelnić ją w miejscu łączenia się góry ze spodem kilkoma warstwami folii aluminiowej.  5. Po upieczeniu sernik zostawić w uchylonym piekarniku. Gdy będzie lekko ciepły przygotować polewę: śmietankę doprowadzić do wrzenia, wsypać połamaną na kawałeczki czekoladę, wymieszać aż będzie całkiem gładka. Rozsmarować dokładnie na wierzchu ciasta. Udekorować wiórkami kokosowymi

Kto ugości moich gości?
Najprostsze "hamburgery" - burgeros boczniakos 151

się przygrzała (można też włożyć do tostera). Spodnią część bułki w miejscu przekrojenia smarujemy musztardą, kładziemy sałatę, na nią dajemy odrobinę majonezu, układamy boczniaki, pomidora, ogórki, cebulę, górę polewamy keczupem i przykrywamy bułką. Zjadamy szybko oblizując palce z cieknącego majonezu i keczupu ;) Powiem szczerze, (no dobra, napiszę) robiłam hamburgery z przeróżnymi kotletami (nawet kupnymi) ale ten z boczniakiem

Co na wege obiad?
Figi pieczone z serem i szynką szwarcwaldzką 177

rozchylamy figę jak kwiatka i do środka wkładamy kawałek sera ( nie za duży) . Plasterek szynki przekrawamy na pół wzdłuż i obwijamy nim figę. Ustawiamy w naczyniu żaroodpornym. Ustawione figi polewamy z góry miodem i oliwą wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika na 15 minut. Podajemy gorące.  Genialne !      Figi pieczone z serem i szynką szwarcwaldzką

Kuchnia na wzgórzu
Prosta sałatka z pomidorów z cebulką i ziołami 102

skórki. Kroję w plastry. Cebulkę kroję w piórka. Na przemian układam na talerzu warstwę pomidorów i warstwę cebulki. Zioła i czosnek drobno siekam. Składniki dressingu dokładnie mieszam i polewam nim sałatkę. Podaję od razu z ulubionym pieczywem. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Hot dog cebulowo ogórkowy 179

cebula majonez ogórek keczup  Bułkę naciąć wzdłuż ,ale nie do końca, podgrzać w mikrofali albo piekarniku, posmarować majonezem, układamy cieniutkie talarki cebulki i ogórka,, układamy gorącą parówkę, polewamy keczupem i majonezem

Camilla w kuchni
Budyń z kaszy jaglanej 166

miękka, wręcz rozgotowana. Całość blenderem miksujemy na gładką masę. Brzoskwinie obieramy ze skórki, usuwamy pestkę kroimy w drobną kostkę. W pucharkach układamy na przemian budyń jaglany, brzoskwinie, budyń całość polewamy sokiem z malinami posypujemy borówką. Smacznego

kgwjanczewo
Pstrąg pieczony w pergaminie z jarmużem 210

plasterków cytryny. Na wierzch kładziemy również kilka połówek plasterków cytryny, solimy oraz pieprzymy. Do masła które nam zostało dodajemy kilka kropel soku z cytryny oraz mielone chilli. Takim masełkiem polewamy naszego pstrąga i jarmuż. Pergamin z rybą zawijamy mocno przy łbie oraz ogonie. Tak przygotowanego pstrąga wkładamy do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na 10 min, a następnie obniżamy temperaturę

Jedzeniomania
Brokuły z sosem śmietanowo – serowym 123

śmietanę. Porządnie mieszamy trzepaczką. Następnie dodajemy masło i serek topiony. Całość gotujemy, mieszamy, doprawiamy białym pieprzem. Gotujemy tyle czasu aż sos nabierze odpowiedniej konsystencji ( będzie lekko gęsty ). Ugotowany brokuł polewamy przygotowanym sosem. Pycha. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania