wypadek lepiej uszczelnić ją w miejscu łączenia się góry ze spodem kilkoma warstwami folii aluminiowej. 5. Po upieczeniu sernik zostawić w uchylonym piekarniku. Gdy będzie lekko ciepły przygotować polewę: śmietankę doprowadzić do wrzenia, wsypać połamaną na kawałeczki czekoladę, wymieszać aż będzie całkiem gładka. Rozsmarować dokładnie na wierzchu ciasta. Udekorować wiórkami kokosowymi
Kto ugości moich gości?się przygrzała (można też włożyć do tostera). Spodnią część bułki w miejscu przekrojenia smarujemy musztardą, kładziemy sałatę, na nią dajemy odrobinę majonezu, układamy boczniaki, pomidora, ogórki, cebulę, górę polewamy keczupem i przykrywamy bułką. Zjadamy szybko oblizując palce z cieknącego majonezu i keczupu ;) Powiem szczerze, (no dobra, napiszę) robiłam hamburgery z przeróżnymi kotletami (nawet kupnymi) ale ten z boczniakiem
Co na wege obiad?rozchylamy figę jak kwiatka i do środka wkładamy kawałek sera ( nie za duży) . Plasterek szynki przekrawamy na pół wzdłuż i obwijamy nim figę. Ustawiamy w naczyniu żaroodpornym. Ustawione figi polewamy z góry miodem i oliwą wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika na 15 minut. Podajemy gorące. Genialne ! Figi pieczone z serem i szynką szwarcwaldzką
Kuchnia na wzgórzuskórki. Kroję w plastry. Cebulkę kroję w piórka. Na przemian układam na talerzu warstwę pomidorów i warstwę cebulki. Zioła i czosnek drobno siekam. Składniki dressingu dokładnie mieszam i polewam nim sałatkę. Podaję od razu z ulubionym pieczywem. Smacznego, Klaudia
Mango Papajacebula majonez ogórek keczup Bułkę naciąć wzdłuż ,ale nie do końca, podgrzać w mikrofali albo piekarniku, posmarować majonezem, układamy cieniutkie talarki cebulki i ogórka,, układamy gorącą parówkę, polewamy keczupem i majonezem
Camilla w kuchnimiękka, wręcz rozgotowana. Całość blenderem miksujemy na gładką masę. Brzoskwinie obieramy ze skórki, usuwamy pestkę kroimy w drobną kostkę. W pucharkach układamy na przemian budyń jaglany, brzoskwinie, budyń całość polewamy sokiem z malinami posypujemy borówką. Smacznego
kgwjanczewoplasterków cytryny. Na wierzch kładziemy również kilka połówek plasterków cytryny, solimy oraz pieprzymy. Do masła które nam zostało dodajemy kilka kropel soku z cytryny oraz mielone chilli. Takim masełkiem polewamy naszego pstrąga i jarmuż. Pergamin z rybą zawijamy mocno przy łbie oraz ogonie. Tak przygotowanego pstrąga wkładamy do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na 10 min, a następnie obniżamy temperaturę
Jedzeniomaniaśmietanę. Porządnie mieszamy trzepaczką. Następnie dodajemy masło i serek topiony. Całość gotujemy, mieszamy, doprawiamy białym pieprzem. Gotujemy tyle czasu aż sos nabierze odpowiedniej konsystencji ( będzie lekko gęsty ). Ugotowany brokuł polewamy przygotowanym sosem. Pycha. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewynigdy nie gotuje ich na czas, gdy wrzucicie pierogi do wrzątku pamiętajcie, że na pewno będą gotowe kiedy spuchną jak poduszeczki, trwa to około 5-6 min. Gotowe pierogi polewamy śmietanka wymieszaną z resztą cukru i po sypiemy jagodami. Smacznego
Kuba Gotujeczosnek i liście laurowe. Tak przygotowany schab wstawiamy do zimnego piekarnika bez przykrycia na 30 min. i 150 stopni z termoobiegiem, po tym czasie obracamy mięso do góry nogami, polewamy powstającym sosem i pieczemy kolejne 30 min. Po upływie tego czasu przykrywamy nasze mięso folią aluminiową i zostawiamy w piecu na co najmniej 1 godzinę w temperaturze 120 stopni
Kuba Gotujeczekoladowym,babcinym lub maminym. Którego najważniejszym składnikiem jest szczypta miłości, garść troski i dużo cierpliwości (do domowników wciąż polujących na wyżarcie surowej masy lub wyjedzenie upieczonego ale nie oblanego polewą) Składniki: 4jajka 200gram masła 1 i 3/4 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1/3 szklanka wody szczypta soli łyżeczka ekstraktu waniliowego
Fiolka w kuchnidrobną kosteczkę, a kolendrę dobrze siekamy. Dodajemy do owoców i mieszamy. Wyciskamy sok z całej limonki do mieszanki owocowej i na koniec posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Na koniec polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek. Odstawiamy niech się smaki dobrze przemieszają. Teraz ser halloumi kroimy w plastry ok. 1 cm i przesmażamy na złoty kolor na oliwie z oliwek
vegetaniedzieci nie widzą marchewki i cebuli). Kto nie ma, blenduje "żyrafą" w garnku. Już na talerzach posypujemy krem natką pietruszki (Drzewo), kilkoma łyżkami amarantusowego poppingu (Ogień) i na koniec polewamy lekko mleczkiem kokosowym (Ziemia), uzyskując rozgrzewającą i harmonizującą zupę na obiad czy kolację w zimny dzień. Dziś jedliśmy zagryzając gorącymi tostami ale można zrobić też grzanki i dodać bezpośrednio
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEpojawią się, a następnie przekładamy na drugą stronę. Zabieramy się za sos. W małym garnku wrzucamy umyte borówki, wodę i cukier. Gotujemy na małym ogniu aż uzyskamy konsystencję sosu. Polewamy nasze pancakes'y i jemy. Smacznego
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoWyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie podsypujemy stolnicę mąką i rozwałkowujemy ciasto. Ciasto układamy na kamieniu podsypanym mąką. Pomidory miksujemy blenderem i polewamy nimi ciasto. Układamy pokrojoną w piórka cebulkę, plasterki kiełbaski i kostkę czerwonej papryki. Przykrywamy startym serem i posypujemy oregano. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 190 stopniach. Po wyciągnięciu
Aga w kuchni