polewa - 11092 przepisów (strona:361/740)

Pierś z kurczaka z pomidorkami z parowaru 220

oliwy z oliwek    Przyprawy :  pieprz cytrynowy imbir oregano bazylia  pieprz czarny    Pierś z kurczaka myjemy, odsączamy i oczyszczamy. Następnie kroimy na większe kawałki. Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy w niej mięso oraz przyprawiamy z obu stron imbirem, oregano, bazylią i pieprzem cytrynowym. Ziemniaka truflowego kroimy na plastry. Mięso przekładamy na folię aluminiową

Parowar Faceta
Zdrowy sernik z malinami 187

razem z cukrem i cukrem waniliowym dodajemy mąkę i mieszamy. Następnie do przygotowanej masy dodajemy ser i wszystko łączymy. Na upieczony wcześniej spód wylewamy masę serową i wyrównujemy. Wierzch polewamy sokiem malinowym z cząstkami owoców tworząc niekształtne zygzaki. Ciasto wstawiamy do rozgrzanego do 150`C piekarnika i pieczemy około 140 minut. Na dno piekarnika ustawiamy misę lub blachę wypełnioną wodą

Słodkie Przyjemności
Stek wołowy w sosie jeżynowym 167

przez około 4 minuty, aż jeżyny zaczną się rozpadać, a sos zgęstnieje. 4. Na talerze wykładamy puree, kładziemy po 1 steku, posypujemy solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Całość polewamy przygotowanym sosem. Podajemy z buraczkami lub brokułami. Smacznego! * Galaretka firmy Frugo. Można zastąpić jakąkolwiek galaretką o smaku "Owoce Lasu

My Culinary Art
Sałatka z grillowanym oscypkiem, figą i śliwką 159

zgęstnieje. 3. Patelnię grillową porządnie rozgrzewamy. Kładziemy oscypki i grillujemy z obu stron, aż staną się miękkie. 4. Na talerze wykładamy sałatę, karmelizowane owoce i oscypki. Całość polewamy sosem z patelni i skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek. Podajemy od razu. Smacznego

My Culinary Art
Sałatka z pieczoną marchewką i batatem, fetą i jajkiem w koszulce 136

Rukolę układamy na talerzu, fetę kroimy w kostkę, pomidorki koktajlowe na pół. Wszystko mieszamy ze sobą, dodajemy upieczone warzywa. Na końcu układamy na sałatce jajko w koszulce. Całość polewamy dressingiem. Smacznego, Klaudia. *Jajko w koszulce: w dużym garnku gotujemy osoloną wodę, dodajemy łyżkę octu i mieszamy tworząc wir. W sam środek wiru wlewamy jajko (najpierw jajko wbijamy do małej

Mango Papaja
Aromatyczny gulasz . 146

pieprz , szczypta chilli do smaku  Wykonanie : Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem.Czosnek przeciskamy przez praskę i nacieramy mięso. Następnie kroimy w grubą kostkę i nacieramy wszystkimi przyprawami. Polewamy oliwą i wstawiamy do lodówki na noc. Następnie mięso przekładamy do dużego rondla i smażymy na małym ogniu . Następnie obieramy , marchewkę , cebulę i pieczarki . Myjemy i kroimy : marchew w grubą

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta jeżynowa 140

tarty, posypuję kaszką manną, wykładam ciasto. Podpiekam przez ok. 10 minut w ok. 170'C (termoobieg).  Jeżyny wykładam na podpieczone ciasto. Jogurt miksuję z jajami i cukrem, polewam jeżyny. Zapiekam całość przez ok. 30 minut w 170'C. Tarta gotowa! Jest bardzo delikatna, wprost rozpływa się w ustach! SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Czekoladowe ciasto z gruszkami… 178

Październik to zdecydowanie jeden z moich ulubionych miesięcy, zwłaszcza, gdy zaczyna się dniem tak pięknym, jak wczorajszy – z mglistym … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Piernik Kasi 359

blachy wyłożonej papierem do pieczenia (wymiary: 36x24cm). Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 50-60 minut - do suchego patyczka. 5. Gotowy wystudzony piernik można polać polewą czekoladową, czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej, lukrem cytrynowym lub oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!!! Źródło: Ulubione ciasta Kasi

Kuchnia domowa Ani
Pstrąg łososiowy pieczony, z sosem śmietanowo – maślanym z rukolą 137

międzyczasie do garnka wlewamy śmietanę, podgrzewamy i dodajemy masło. Przyprawiamy solą i gotujemy od czasu do czasu mieszamy trzepaczką do momentu uzyskania lekko gęstej konsystencji. Pstrąga po upieczeniu polewamy sosem i posypujemy świeżą rukolą. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
BŁYSKAWICZNE, PYSZNE DROŻDŻÓWKI ORKISZOWE Z JABŁKIEM I CYNAMONEM 185

jedna blaszka się piecze mamy czas na przygotowanie następnej. Przestudzone drożdżówki delikatnie lukrujemy pudrem przygotowanym na bazie pudru trzcinowego (wszystkie składniki mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy) i polewamy delikatnie każdą drożdżówkę. Ja posypałam jeszcze te z cynamonem płatkami migdałów. Takie drożdżóweczki są pyszne także na drugi dzień, choć wiadomo -świeże są najlepsze... :-) Smacznego

Smaczne Zdrowe
Pieczone piersi z kurczaka z mozzarellą pod pomidorowa pierzynką 193

Świeżą bazylie siekamy i łączymy z sosem pomidorowym. 1/3 sosu rozprowadzamy po naczyniu żaroodpornym, wykładamy na nim kurczaka. Mozzarellę kroimy w plastry. Na każdą część kurczaka kładziemy ser i polewamy je pozostałym sosem. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 55-60 minut. Smacznego

ChilliJemy
Sałatka z ananasa i melona z sosem cynamonowym. 127

łyżki cynamonu pół łyżeczki świeżego, strategu imbiru WYKONANIE. Ananasa  kroimy w kostkę, to samo robimy z melonem. Mieszamy ze sobą w salaterce. Składniki na sos mieszamy ze sobą. Polewamy sałatkę mieszamy. Gotowe. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Pierśc z kurczaka w sosie paprykowo - śmietanowym 345

śmietany dodajemy przecier pomidorowy, zioła prowansalskie, gałkę muszkatołową i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i cukrem. Dodajemy do warzyw i mieszamy. Czekamy, aż zawrze. Pierś z kurczaka obsmażamy. Gotową polewamy sosem. Można podać z makaronem, ziemniakami lub wedle uznania. smacznego

tojestpyszne.blogspot.com
Słodko-ostre marchewki w parowarze 135

minut. Na 2 minuty przed końcem wrzucamy do nich rodzynki. Listki mięty czekoladowej myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem. Po wyłączeniu urządzenia przekładamy na talerz, miseczkę czy cokolwiek innego, polewamy sokiem z pomarańczy i dodajemy listki mięty. Czekam na Wasze komentarze, uwagi i pytania :) Pozdrawiam i smacznego. Adam

Parowar Faceta

Proponowane wyszukiwania