polewa - 11092 przepisów (strona:359/740)

Sernik - Malina 364

postanowiłam poszukać kolejnego przepisu z użyciem malin. No i trafiłam w 10-tkę! Sernik - Malina, to wyśmienite połączenie delikatnego i mięciutkiego jak puch sernika z warstwą śmietanowo-malinową, i polewą z białej czekolady, która świetnie dopełnia całości. Spód: 200 g kruchych ciastek 2 łyżki masła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu 500 g mascarpone skórka starta z 1 cytryny

Świat Ciasta
PAVLOVA Z SOSEM WIŚNIOWYM 172

łączymy razem gdy śmietana jest prawie ubita. Wiśnie bez pestek wrzucamy do rondelka,wlewamy alkohol, miksujemy, wrzucamy goździki i gotujemy aby zredukować sos. Na wystudzoną bezę kładziemy krem i polewamy wystudzonym sosem, ubieramy owocami

harrisa
Łatwe ciasto limonkowe 119

pieczenia. Piekę około 50 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). Przestudzone ciasto wyjmuję z formy. 3. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Rozpuszczoną czekoladą polewam ciasto. Wierzch posypuję kolorowymi perełkami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Deser z jabłek z suszonymi owocami 187

myjemy i kroimy w ćwiartki, a następnie w plastry. Kawałki jabłek przyprawiamy cynamonem i przyprawą do dań słodkich. Przekładamy je do pojemnika na ryż, dodajemy suszone morele i żurawinę. Polewamy wszystko sokiem z połowy pomarańczy. Pojemnik wkładamy na pierwszy poziom parowaru, zalewamy urządzenie wrzątkiem i włączamy na 8 minut. Po wyłączeniu, przekładamy owoce na talerz.  Czekam na wasze komentarze

Parowar Faceta
Ravioli ze szpinakiem i kozim serem na jajku z sosem cytrynowym 165

wystarczy łyżką delikatnie zgarnąć białko do środka, na żółtko. Jajko gotujemy około 3 minuty i wyjmujemy je łyżką cedzakową, Jajko przekładamy na talerz, na nie nakładamy ravioli i całość polewamy sosem cytrynowo –śmietanowo -serowym. Przed podaniem żółtko przebijamy, żeby się rozlało. Posypujemy pieprzem i tymiankiem. Smacznego :) Rada: Kolejność  przygotowania dania: Sos przygotowujemy w momencie gotowania się wody na jajka

Moniki Smakołyki
Kluski leniwe – słodki obiad nie tylko dla leniuchów 10413

żeby nie przykleiły się do dna i gotujemy do wypłynięcia. Odcedzamy łyżką cedzakową, rozkładamy na talerze. Powtarzamy operację z każdą pozostałą częścią ciasta. Na rozpuszczonym maśle rumienimy tartą bułkę, polewamy nią gotowe leniwe kluski i posypujemy cukrem. To porcja dla dwóch głodnych dorosłych osób. SKŁADNIKI 500g dobrego, tłustego lub półtłustego twarogu 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej

Karo in the Kitchen
Pralinki z dyni w pomarańczowym pudrze. 178

Czekoladę wraz ze śmietanką topimy w mikrofali lub w kąpieli wodnej. Zimną masę wyjmujemy z lodówki, formujemy okrągłe pralinki, nabijamy na wykałaczkę i za jej pomocą zanurzamy czekoladkę w polewie i ostrożnie umieszczamy na kratce lub kawałku pergaminu (foli aluminiowej bądź spożywczej), gdy czekolada już zastygnie przekładamy pralinki do  pudru pomarańczowego  i dokładnie je obtaczamy. Gotowe czekoladki dobrze

Rozpustne gotowanie
Makaron z dynią, mięsem mielonym i szpinakiem 175

bulionu. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. słodką papryką i oregano. Całość  gotujemy na małym ogniu jeszcze ok. 5 minut. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Polewamy gorącym sosem. Ilość porcji: 4 Koszt wykonania:  ok. 18 zł Czas wykonania: 45 min. Źródło: przepis własny Przepis dodaję do akcji

Pobite gary Barbary
Pufki (knedle serowe) ze śliwkami - najlepsze 167

czasie roztapiamy masło na patelni i dodajemy do niego bułkę tartą. Smażymy tak kilka minut aż zbrązowieje. Po 12 minutach wyciągamy delikatnie pufki łyżką cedzakową gdyż są bardzo miękkie. Polewamy masłem z bułką i posypujemy cukrem. Pufki (knedle serowe) ze śliwkami - najlepsze Mniam :) Pufki (knedle serowe) ze śliwkami - najlepsze

Pyza i Surówka
Sałatka "Caprese" z figami, mozzarellą i granatem 123

mixu sałat zagęszczony ocet balsamiczny   Figę i ser kroję w plastry. Na talerzu układam rukolę a na niej na przemian ser i figę. Całość posypuję granatem i polewam zagęszczonym octem balsamicznym.   Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Marchewkowo-orzechowe! Łap ten dzień! 138

tortownicy (22cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 1 godzinę, w piekarniku nagrzanym do 150 stopni (u mnie 160 st.). Na zimne ciasto wylewamy polewę i ozdabiamy w dowolny sposób. - See more at: http://www.bistromama.pl/2012/09/ciasto-marchewkowo-imbirowe.html#sthash.qhwkPOwz.dpuf Składniki: 200 g mąki  2 jajka 170 g brązowego cukru 150 ml oleju roślinnego 200 g drobno startej marchewki 150 g posiekanych orzechów

bistro mama
Piankowy sernik 325

Delikatny, wilgotny i puszysty serniczek z polewą czekoladową. Po prostu rozpływa się w ustach. Pieczony w kąpieli wodnej jest po prostu rewelacyjny! 250 g twarogu 2 żółtka 6 białek Szczypta soli 150 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50 g mlecznej czekolady Twaróg miksujemy z żółtkami, cukrem i mąką ziemniaczaną (tylko do połączenia składników). Białka ubijamy na sztywną pianę

VioletoweKucharzenie
Torciki ryżowe zapiekane z jabłkami . 181

sitku z nadmiaru soku. Kokilki smarujemy olejem kokosowym . Nakładamy po 1,5 łyżki ryżu  , następnie po 1 łyżce jabłek  i znowu 1,5 łyżki ryżu. Wierzch polewamy jogurtem wymieszanym z cukrem waniliowym i posypujemy mieszanką ziarenek , słonecznik , siemię , migdały, cynamon. Zapiekamy w temperaturze 190 stopni około 20 minut .   Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka z kurczakiem, fetą, pestkami dyni i pieczonym burakiem 341

cebulę pokrojoną w pół-piórka, buraka pokrojonego w plasterki oraz fetę pokrojoną w kostkę. Posypujemy pestkami dyni. Na wierzchu układamy kurczaka. Składniki na sos mieszamy razem.  Powstałym sosem polewamy sałatkę. Proponuję podawać z grzankami z pieczywa pełnoziarnistego ;) Smacznego

Czerwona Porzeczka