mięsa. Na środku ułożyć pierś pokrojoną w kawałki i przykryć resztą masy mięsnej. Wstawić do piekarnika i piec około godziny w 190*C. Jeśli wytopi się tłuszczyk, można nim polewać mięso podczas pieczenia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapieca i odstawić na 2-3 minuty. Następnie odwrócić do góry dnem (aby dół się wyrównał) i zdjąć formę. Wystudzoną babkę posypać cukrem pudrem lub polać lukrem albo polewą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaczekoladę. Kremówkę ubić na sztywno i wmiksować do niej wystudzoną czekoladę. Na kakaowym biszkopcie rozsmarować masę czekoladową. Wyrównać i od razu przykryć ostatnim biszkoptem. Wierzch ciasta można polać polewą czekoladową lub posmarować bitą śmietaną i posypać startą czekoladą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamąż. To dla niego zrobiłam te pomadki o ulubionym smaku- kawowe. W smaku są wcale nie gorsze niż te sklepowe ale ich przygotowanie jest dość czasochłonne, zwłaszcza obtaczanie w polewie. źródło przepisu-maniapieczenia Składniki na ok. 50 sztuk (foremka 29*34 lub odrobinę mniejsza) 5 białek 140 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 100 g masła 180 g cukru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniacukru 100 g czekolady deserowej 4 jajka łyżka kakao 1/2 szklanki rodzynek + odrobina mąki 1/2 szklanki czerwonego półsłodkiego wina 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli na polewę: 100 g deserowej czekolady 3 łyżki mleka łyżka rodzynek Tabliczkę czekolady zetrzeć na drobnej tarce. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysto i nadal ubijając dodawać po żółtku. Rodzynki zanurzyć na moment
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawykładać po łyżce każdego ciasta na przemian z masą serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około godziny. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniarondelku zagotować wodę i zdjąć z ognia. Na garnku z wrzątkiem umieścić miskę z połamaną czekoladą i rozpuścić nad parą. Rozpuszczoną czekoladę przełożyć do woreczka, odciąć róg i wcisnąć polewę na wafle. Kiedy czekolada zastygnie wafelki zamknąć w pojemniku i schować do lodówki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawyścielonej papierem do pieczenia. Na cieście rozłożyć jabłka i rodzynki, przykryć pozostałym ciastem. Wstawić do piekarnika i piec około 45 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamasę jogurtową. Rozłożyć połowę malin i przykryć resztą ciasta. Na wierzchu ułożyć pozostałe maliny. Piec w 160*C z termoobiegiem około godziny. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniałyżeczki sody na masę serową: 1,5 kg twarogu 4 jajka 250 g masła 1,5 szklanki cukru 2/3 szklanki mleka 4 łyżki mąki ziemniaczanej na polewę: 100 g suszonych śliwek 100 g suszonej żurawiny 100 g rodzynek 1/3 szklanki wódki 200 g czekolady deserowej 5 łyżek mleka Mąkę i sodę przesiać na stolnicę. Dodać masło, jajka, cukier i miód
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaminut. Zdejmujemy pokrywkę i gotujemy jeszcze około 7 minut. W między czasie makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. 3. Na talerze wykładamy makaron, na nim kładziemy klopsiki i polewamy sosem z patelni. Całość posypujemy posiekanymi listkami świeżej bazylii i parmezanem. Podajemy od razu. Smacznego
My Culinary Artczekoladowe śliwki z krówkową masą Nie znam osoby, u której widok śliwek, oblanych czekoladową masą, nie zostanie przywitany uśmiechem na twarzy. A jeżeli nasze śliwki, prócz czekoladowej polewy, będą miały dodatek krówkowej masy, to uśmiech będzie dwa razy szerszy. składniki tabliczka czekolady (u mnie gorzkiej) 12-13 suszonych śliwek (kalifornijskich lub podwędzanych wg tego przepisu ) 50 ml koniaku
Miód i pieprznich deser na zimno. Częstujcie się i pędźcie na zakupy, a później podzielcie się wrażeniami, czy smakowało :) Składniki: Na kwadratową blaszkę o boku 24cm 1 opakowanie ciastek z polewą morelową (na bazie ciasta francuskiego, do kupienia w sklepach Lidl podczas tygodnia włoskiego) 250g margaryny lub masła 2 budynie śmietankowe 750ml mleka 2% 2 łyżki cukru trzcinowego 1/2 szklanki cukru pudru
Kuchnia w czekoladziebananem. Dodajemy mąkę kokosową, kakao i słodzimy. Masa ma być gęsta. Przekładamy na wcześniej przygotowany spód, wyrównujemy i dociskamy. Wkładamy do lodówki na kilka godzin(całą noc). Przed podaniem polewamy sosem
More food, love and dreamssmażymy na złocisty kolor po 2-3 minuty z każdej strony po usmażeniu wykładamy na ręcznik papierowy by pozbyć się nadmiaru tłuszczu na ciepłym talerzu podajemy placki i polewamy pysznym grzybowym sosem oraz posypujemy siekaną nacią pietruszki
zobacz ich smak