polewa - 11092 przepisów (strona:354/740)

kruchy makowiec zawijany 120

masę makową: 2 szklanki maku 4-5 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka kakao 200 g bakalii (orzechy, rodzynki, skórki kandyzowane) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia na polewę: 100 g czekolady deserowej 3 łyżki mleka ozdoby cukrowe: płatki śniegu i niebieskie cukiereczki Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i na czas przygotowania masy makowej owinąć je folią

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
księżyce orzechowe 116

wycinać księżyce foremką lub szklanką. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 200*C około 8 minut. Czekoladę i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzone ciastka polewać czekoladą i posypywać orzechami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sernik z brzoskwiniami na biszkopcie (Siostry Anastazji) 177

piec jeszcze 20 minut. Wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczka. Pozostawić sernik do wystygnięcia a następnie przenieść w chłodne miejsce. Kroić najlepiej na drugi dzień. Sernik można polać lukrem, polewą lub posypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kokosowy puchatek (bez pieczenia) 126

piec spodu. Na pewno będzie doskonałe na przyjęcia, zwłaszcza dla dzieci. *foremka 24*24 cm Składniki: na spód: 16 herbatników ok. 24 sztuki małych ciepłych lodów (użyłam w różnokolorowych polewach- tzw. pocałunki piankowe) na piankę kokosową: 200 g białej czekolady 2 galaretki cytrynowe 2 opakowania śnieżki 350 ml mleka 150 g kokosu  na wierzch: 300 ml śmietanki kremówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
makowiec piaskowy 153

cukrem, dodać żółtka i pozostałe składniki. Połowę ciasta wyłożyć na dno blaszki, wylać masę makową, przykryć resztą ciasta. Upiec w 180*C przez około godzinę.  Ostudzony polać polewą lub posypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
babka keksowa 135

wymieszać. Wsypać bakalie i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki na babkę o średnicy 21 cm (użyłam silikonowej). Piec w 175*C przez około godzinę. Po wystudzeniu polać lukrem, polewą lub posypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
pieczeń z drobiem i cebulką 154

mięsa. Na środku ułożyć pierś pokrojoną w kawałki i przykryć resztą masy mięsnej. Wstawić do piekarnika i piec około godziny w 190*C. Jeśli wytopi się tłuszczyk, można nim polewać mięso podczas pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
babka serowa z brzoskwiniami 184

pieca i odstawić na 2-3 minuty. Następnie odwrócić do góry dnem (aby dół się wyrównał) i zdjąć formę. Wystudzoną babkę posypać cukrem pudrem lub polać lukrem albo polewą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto tortowe 239

czekoladę. Kremówkę ubić na sztywno i wmiksować do niej wystudzoną czekoladę.  Na kakaowym biszkopcie rozsmarować masę czekoladową. Wyrównać i od razu przykryć ostatnim biszkoptem. Wierzch ciasta można polać polewą czekoladową lub posmarować bitą śmietaną i posypać startą czekoladą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
domowe kawowe ptasie mleczko 156

mąż. To dla niego zrobiłam te pomadki o ulubionym smaku- kawowe. W smaku są wcale nie gorsze niż te sklepowe ale ich przygotowanie jest dość czasochłonne, zwłaszcza obtaczanie w polewie.  źródło przepisu-maniapieczenia Składniki na ok. 50 sztuk (foremka 29*34 lub odrobinę mniejsza) 5 białek 140 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 100 g masła 180 g cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
babka czekoladowa z winem 131

cukru 100 g czekolady deserowej 4 jajka łyżka kakao 1/2 szklanki rodzynek + odrobina mąki 1/2 szklanki czerwonego półsłodkiego wina 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli na polewę: 100 g deserowej czekolady 3 łyżki mleka łyżka rodzynek Tabliczkę czekolady zetrzeć na drobnej tarce. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysto i nadal ubijając dodawać po żółtku. Rodzynki zanurzyć na moment

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sernik "Kropka" Siostry Anastazji 151

wykładać po łyżce każdego ciasta na przemian z masą serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około godziny. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
wafelki z chałwą i białą czekoladą 1238

rondelku zagotować wodę i zdjąć z ognia. Na garnku z wrzątkiem umieścić miskę z połamaną czekoladą i rozpuścić nad parą. Rozpuszczoną czekoladę przełożyć do woreczka, odciąć róg i wcisnąć polewę na wafle. Kiedy czekolada zastygnie wafelki zamknąć w pojemniku i schować do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ekspresowe ciasto jabłkowe na oleju 126

wyścielonej papierem do pieczenia. Na cieście rozłożyć jabłka i rodzynki, przykryć pozostałym ciastem. Wstawić do piekarnika i piec około 45 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
murzynek z jogurtem i malinami 139

masę jogurtową. Rozłożyć połowę malin i przykryć resztą ciasta. Na wierzchu ułożyć pozostałe maliny. Piec w 160*C z termoobiegiem około godziny. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania