polewa - 11092 przepisów (strona:358/740)

Kalarepy z figą, awokado i miodem 92

niej układamy pokrojoną w ósemki figę, obsypujemy posiekanymi ziołami, obranym, pociętym w półplasterki awokado i dodajemy kiełki. Łyżkę miodu mieszamy z sokiem z połowy limonki i szczyptą soli. Sosem polewamy naszą sałatkę. Smacznego

Kuba Gotuje
Kawowe muffiny z figami 146

wierzchu  ciasta. Piec w temperatura stopni przez około 20-30 minut. Przed wyjęciem sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy są upieczone. Wystudzone na kratce muffinki można polukrować dowolnym lukrem lub polewą czekoladową. Ja użyłam lukru kawowego. lukier: kilka czubatych łyżek cukru pudru 1 łyżeczka rozpuszczalnej kawy (użyłam Inki, ale nada się każda inna miałka, nie granulowana) przegotowana woda Cukier puder wymieszać

Codzienna kuchnia niecodzienna
CIASTO CZEKOLADOWE Z BURAKAMI 138

długiej około 40 cm keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.  Piecz w nagrzanym do 170 stopni piekarniku ,około 50 minut. Pokrój dopiero po wystudzeniu. Jeśli chcesz możesz przygotować różową polewę z miodu, białej czekolady oraz soku z buraka.Posłuży również za sos! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z sałatą rzymską 144

nasion paprykę,obraną cebulę kroimy w kosteczkę mieszamy razem z sałatą. Do jogurtu dodajemy sok z cytryny, cukier, starty imbir doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy, polewamy sałatę posypujemy siemieniem lnianym. Siemię możemy zastąpić ziarenkami słonecznika lub dyni. Smacznego

kgwjanczewo
Gnocchi buraczkowe 237

Oliwę z oliwek mieszamy ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku, odrobiną soku z cytryny i większą szczyptą soli. Powstałym sosem (niezbyt gęstym, należy odpowiednio dobrać ilość oliwy do wielkości ząbka czosnku) polewamy gorące kluseczki, a całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego

Kuchenna Kontrrewolucya
Rogaliki krucho drożdżowe z jabłkami w cynamonie 142

wałkujemy osobno na duże koło i kroimy na 16 podłużnych trójkątów.  5. Jabłka obieramy z łupin,  wykrawamy gniazda nasienne , dzielimy na 6 lub 8 części. Pokrojone jabłka polewamy miodem i posypujemy cynamonem, dokładnie mieszamy.  6. Na każdym kawałku ciasta układamy jabłko w cynamonie, zwijamy i formujemy rogalika, odkładamy na przygotowaną foremkę do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy

Apetyczna babeczka
Sałatka z kapustą pekińską i kurczakiem 206

oliwie i odstawiamy do ostygnięcia. Z kapusty odlewamy nadmiar wody, dodajemy kurczaka, kukurydzę i paprykę pokrojoną w kostkę. Oliwę, sok z cytryny i oregano łączymy ze sobą. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem

e-PrzepisyKulinarne
śliwki w czekoladzie 102

koniaku sposób przygotowania  Suszone śliwki zalewamy koniakiem i odstawiamy je na pół godziny  ( lepiej nie trzymać dłużej owoców w alkoholu bowiem trudno będzie je później pokryć czekoladową polewą), następnie zlewamy alkohol, a śliwki układamy na ręczniku, aby nieco obeschły. W niewielkim naczyniu, w kąpieli wodnej, roztapiamy tabliczkę gorzkiej czekolady ( jeżeli ktoś woli czekoladę mleczną może takowej użyć). Śliwki

Miód i pieprz
Pasta na kanapki z pieczonej papryki 138

smaku rozmaryn 2 liście laurowe 2 ziela angielskie Przygotowanie: 1. Papryki myjemy, kroimy na ćwiartki i wydrążamy gniazda nasienne. Na blasze z odrobiną rozsmarowanego oleju układamy papryki. Paprykę polewamy odrobiną oleju i delikatnie solimy. Dokładamy nieobrane ząbki czosnku. Blachę wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 50 min w temp. 180*C 2. Marchew ścieramy na tartce na małych oczkach lub wrzucamy

Bananowe Pole
Carskie pierogi z okrasą 302

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) . Jak okrasa się zezłoci polewamy nią carskie pierogi i serwujemy domownikom…Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style

Ogrodnik w podróży
Sałatka z brokułami i serem pleśniowym w sosie czosnkowym 150

studzimy. Sałatę wykładamy na talerzyki. Paprykę kroimy w plastry i dokładamy do sałaty razem z brokułami. Ser dzielimy na grube plastry. łączymy z sałatką, posypujemy ziarnami i grzankami.  Polewamy sosem czosnkowym i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego

ChilliJemy
Pierogi z nadzieniem z dyni! 165

miksujemy na gładką masę blenderem. Gotową wystudzoną masą nadziewamy pierogi. Pierogi wrzucamy na wrzątek i od wypłynięcia na powierzchnię wody gotujemy 4-5 minut na małym ogniu.  Gorące polewamy oliwą z oliwek i rozmarynem lub gorącym stopionym masłem. Pierogi takie też smakują wybornie smażone. Każdy może je przygotować na swój ulubiony sposób. ;-))) Smacznego! Zapraszam Cię do polubienia mojej strony

SMYKWKUCHNI
Owoce wczesnej jesieni pod kruszonką z płatków orkiszowych 80

limonki 20 gram masła 4 łyżki syropu daktylowego Owoce myjemy, śliwki i brzoskwinie pozbawiamy pestek i kroimy na ćwiartki. Jabłka ścieramy na tarce. Owoce skrapiamy sokiem z limonki i polewamy połową syropu daktylowego. Wszystkie dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Płatki orkiszowe, masło i resztę syropu miksujemy w malakserze. Powstałą kruszonka posypujemy owoce i całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Mango Papaja
Ciasto dyniowe z białą czekoladą 204

nagrzewamy do 180 stopni. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej ciasto. Pieczemy 55 minut. Studzimy. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z łyżką masła.  Polewamy wierzch ciasta. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Szynka wieprzowa z siatki faszerowana jabłkami 178

siatkę włóż listki szałwi. Mięso ułóż w naczyniu do zapiekania i podlej bulionem. Ułóż resztę jabłek. Przykryj naczynie pokrywką i piecz w 180`C około 1,5 godziny. Polewaj od czasu do czasu ciepłym bulionem. Wyjmij z piekarnika i odstaw na 15 minut przed pokrojeniem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania