Przepis na : deser
Na zakończenie sezonu truskawkowego postanowiłam zrobić knedle z truskawkami, lecz nieco inne, bo z dodatkiem twarogu. Dzięki temu knedle zyskały na smaku i delikatności, są mięciutkie i wręcz rozpływają się w ustach. Bardzo polecam! Składniki na ziemniaczano-twarogowe knedle z truskawkami: 750 g ugotowanych dzień wcześniej ziemniaków 750 g twarogu 1 małe jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej mąka pszenna 1/3 łyżeczki soli truskawki (mogą być mrożone) DO PODANIA: jogurt naturalny zmiksowa... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...