Przepis na : śniadanie
Wczoraj na kolację przygotowałam sobie na szybko jajecznicę. Początkowo zdecydowałam nie wrzucać tego przepisu na bloga, nie zrobiłam więc zdjęcia i szybko ją pochłonęłam, ponieważ byłam bardzo głodna. Później jednak usiadłam przy komputerze, zaczęłam przeglądać przepisy i natkęnałam się na wpis o jajecznicy, czy raczej o wariacjach na jej temat;) I pomyślałam, że przecież miał to być blog o CODZIENNYM gotowaniu - szybkim, prostym, nieskomplikowanym, dlatego też postanowiłam przedstawić moją wersję rozbełtan...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...