Medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym

Medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym

Medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym

Propozycja na smaczny obiad.    Składniki: -0,8 kg mięsa mielonego -cebula -czosnek -pieprz ziołowy i naturalny -czosnek niedźwiedzi -sól -ok. 2 l bulionu warzywnego Do mięsa dodajemy starte na drobnych oczkach czosnek i cebulę. Przyprawiamy pieprzem ziołowym, naturalnym i solą. Dodajemy dużą szczyptę czosnku niedźwiedziego i dokładnie mieszamy. Formujemy klops. Zagotowujemy bulion i wkładamy do niego uformowane mięso. Gotujemy na bardzo małym ogniu ok. 40 minut. Mięso wyjmujemy a bulion możemy w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.