Naszła mnie dzisiaj chwila na wspominanie, głównie majowej wycieczki do Włoch... Przypomniałam sobie, że w wielu miejscach widziałam tamtejszy przysmak Calzone. Nie miałam okazji go spróbować, jednak uznałam, że nic nie stoi mi na drodze przy zrobieniu go w domu. Oczywiście nie obeszło się bez obrócenia przepisu 180 stopni. Czyli wymianie wszystkich typowych składników na własne.. Teraz pytanie, czy udało mi się spróbować calzone? Wątpię, jednak mimo wszystko, moja wersja bardzo przypadła mi do gustu. D... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...