Pizza z porem i kukurydzą

Pizza z porem i kukurydzą

Pizza z porem i kukurydzą

Pizza to jedna z najbardziej rozpowszechnionych potraw świata. Można ją podawać na ciepło i na zimno. Dzisiaj prezentuję Wam przepis na pyszną pizzę z warzywnymi dodatkami i chrupiącym brzegiem. To doskonała przekąska na każdą imprezę. Pizzę podałam polaną pysznym keczupem ROLESKI . SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mąki, 20g świeżych drożdży, 150 ml ciepłej wody niegazowanej 1 łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki soli, 2,5 łyżki oleju, Dodatkowo: 1 por, 1/2 puszki kukurydzy konserwowej, 200g pieczarek, 1 cebula, 2 pomido... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

Kasia J.Kasia J.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pizza przepis, pizza , por , pieczarki, zupa pomidorowa, ser, przekąska, impreza, przekąski, polewa, pieczarki w cieście, przekąska na imprezę, przekąski na impreze, pyszne ciasto, ciasto na pizze, przekąski z ciasta na pizze, przekąski na ciepło, ciasto na zimno, pomidorowa ze świeżych pomidorów, pieczarki przekąska

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.