Ryż jaśminowy zapiekany z jabłkami
Ryż jaśminowy zapiekany z jabłkami
Przepis na : deser
Ryż jest drugim po pszenicy zbożem uprawianym na świecie. W wielu azjatyckich narzeczach to synonim życia, bogactwa, pożywienia. Przyrządza się z niego niemal wszystko – dania główne, desery, pieczywo, dodatki, alkohol, kleiki dla dzieci i niemowląt. Ryż jaśminowy zapiekany z jabłkami. Składniki na tortownicę o średnicy 26cm: - 750g ryżu jaśminowego - 1,5 l wody - masło - 5 jaj - 8 łyżek drobnego cukru do wypieków - 125 ml słodkiej śmietanki (dałam double cream) - 10 jabłek - 1 galaretka o smaku kiwi ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko
Warto przeczytać

Dieta jabłkowa
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Autor
mojewypiekiinietylko
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, jabłka, deser, desery, sok, jajko, galaretka, ryż zapiekany z jabłkami, ryż smażony, polewa, pieczywo, kiwi, dania obiadowe, wegetariańska, drugie danie, pieczone jabłka, jabłka pieczone, dania na gorąco, deser z galaretka, deser z owocami
Inne przepisy z mojewypiekiinietylko
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję