Ryż jaśminowy zapiekany z jabłkami

Ryż jaśminowy zapiekany z jabłkami

Ryż jaśminowy zapiekany z jabłkami

Przepis na : deser

Ryż jest drugim po pszenicy zbożem uprawianym na świecie. W wielu azjatyckich narzeczach to synonim życia, bogactwa, pożywienia. Przyrządza się z niego niemal wszystko – dania główne, desery, pieczywo, dodatki, alkohol, kleiki dla dzieci i niemowląt. Ryż jaśminowy zapiekany z jabłkami.   Składniki na tortownicę o średnicy 26cm: - 750g ryżu jaśminowego - 1,5 l wody - masło - 5 jaj - 8 łyżek drobnego cukru do wypieków - 125 ml słodkiej śmietanki (dałam double cream) - 10 jabłek - 1 galaretka o smaku kiwi ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, jabłka, deser, desery, sok, jajko, galaretka, ryż zapiekany z jabłkami, ryż smażony, polewa, pieczywo, kiwi, dania obiadowe, wegetariańska, drugie danie, pieczone jabłka, jabłka pieczone, dania na gorąco, deser z galaretka, deser z owocami

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.