Ajerkoniak – domowy likier jajeczny

Ajerkoniak – domowy likier jajeczny

Ajerkoniak – domowy likier jajeczny

Ajerkoniak, czyli domowy likier jajeczny. Gęsty, żółciutki, z dodatkiem aromatycznej wanilii. Jego przygotowanie jest bardzo proste, a w przeciwieństwie do wielu domowych nalewek można pić go niemal od razu po przygotowaniu (choć najlepszy jest co najmniej po tygodniu). Moja babcia przygotowywała zawsze ajerkoniak na imieniny. Jej likier był tak gęsty, że z butelki trzeba było go wyciągać nożem. Podobno smakował wyjątkowo – ja byłam zbyt mała, aby próbować. Ostatnio mi się taki zamarzył. Nie pije się... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

likier, mleko skondensowane, przepisy na święta, czekolada, pasty, pasta, deser, desery, pomarańcze, likier kawowy, biała czekolada, obiad, polewa, napój, domowa czekolada, prosty obiad, szybki deser, obiad na szybko, szybki obiad, polewa czekoladowa

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.