pasztet - 4176 przepisów (strona:127/279)

Pasztet z czarnej fasoli. 131

jeśli kto zrobi). A jeżeli nawet, z jakiegoś niepojętego powodu, zabrakłoby tych pysznych sosów, to marynowanych grzybków i ogórków nie zabraknie na pewno. Ach, jakież to wymarzone połączenie z pasztetem! Z fasolowym też - jak najbardziej. Ta wegetariańska wersja smakołyku, nie dość, że jest zwyczajnie pyszna, to dostarcza całkiem sporą ilość cennego białka. Do tego również błonnik, cynk, potas, fosfor

zadanie-gotowanie
Nut roast – wegańska pieczeń z orzechami 206

roast to warzywne pieczenie z dodatkiem orzechów, które zdobią wegańskie i wegetariańskie stoły szczególnie przy okazji świąt i wyjątkowych okazji. Różnią się od większości pasztetów mniej jednorodną strukturą, przez co świetnie spełniają się w roli dania głównego. Oprócz warzyw i dużej ilości orzechów mogą zawierać zboża (często pod postacią bułki tartej) lub strączki, zwłaszcza soczewicę. Traficie również na przepisy

Even Better Food
Pieczarkowy pasztet z kaszy gryczanej 136

Pasztet będący dziełem przypadku. Przez przypadek nie zrobiłam tego, co planowałam :) 500 g pieczarek 1 mała cebula 1 łyżeczka oleju 50 g palonej kaszy gryczanej 2 łyżki kaszy bulgur lub kuskus 1 łyżka czerwonej soczewicy 2-3 suszone pomidory (można pominąć) 1-2 łyżki pestek dyni 2 jajka opcjonalnie ok. 20-30 g żółtego sera przyprawy: sól, kolendra mielona, majeranek

Kucharzyca
PASZTET Z CUKINII DOSKONAŁY! 101

się zakończył, to w sklepach jest dostępna cały rok. Dzięki temu takim pasztecikiem możemy się cieszyć nie tylko latem😀 Przyznam, że jest to mój faworyt jeśli chodzi o domowe pasztety. Wbrew pozorom jest banalny w wykonaniu i tani w składnikach. Smak ma delikatny, jest mokry, ładnie się rozsmarowuję... no po prostu doskonały!😎  Składniki na 2 keksówki (36x12) -3 cukinie

Zdrowie i pysznie na talerzu
PASZTET Z CUKINII DOSKONAŁY! 173

się zakończył, to w sklepach jest dostępna cały rok. Dzięki temu takim pasztecikiem możemy się cieszyć nie tylko latem😀 Przyznam, że jest to mój faworyt jeśli chodzi o domowe pasztety. Wbrew pozorom jest banalny w wykonaniu i tani w składnikach. Smak ma delikatny, jest mokry, ładnie się rozsmarowuję... no po prostu doskonały!😎  Składniki na 2 keksówki (36x12) -3 cukinie

Zdrowie i pysznie na talerzu
PASZTET Z CUKINII 163

niegdyś w Polsce warzywo dla biedaków dzisiaj elegancka i wytworna dama na stołach najbardziej ekskluzywnych restauracji. Można już ją przyrządzać na etapie kwiatu, natomiast dzisiaj przygotowałam pasztet z cukinii. Przepyszny !!!  Składniki:  3 niewielkie cukinie 1 jajko  20 dag startego sera żółtego  1/3 szklanki oleju rzepakowego 2 parówki  bułka tarta lub kasza manna

pieprzny smaczek
PASZTET Z CIECIERZYCY I PIECZAREK 142

żołądek. Ciecierzyca jest dobrym źródłem witamin takich jak ryboflawina, niacyna, tiamina, kwas foliowy oraz wapnia, magnezu, fosforu, potasu i żelaza.  Poniżej przedstawiam bardzo łatwy przepis na wege-pasztet z cieciorki: SKŁADNIKI: 400 g ciecierzycy z puszki 10 średnich pieczarek 3 marchewki 1 pietruszka mała cebula 2 ząbki czosnku garść natki pietruszki 2 jajka 3/4 szklanki otrębów 1/2 szklanki bułki

wege i kropka
Pâté z gęsiej wątróbki 146

Pâté to inaczej pasztet, pyszny, kremowy wprost z Francji. Tym razem zrobiłam go z gęsiej wątróbki według pomysłu Ewy Wachowicz. Robi się go bardzo szybko i tylko trzeba odczekać czas pieczenia i stygnięcia. Jest bardzo kremowy i pachnie obłędnie wiśniówką. Pâté z gęsiej wątróbki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pate z wątróbki drobiowej 152

Pate to rodzaj delikatnego pasztetu, bardziej smarowidło, kremowe, delikatne z rodzynkami, szalotką i i ziołami prowansalskimi  smakuje doskonale, najlepiej z pajdą świeżego  ciemnego pieczywa, jako dodatek polecam chutney z czerwonej cebuli. Pycha! Składniki: 45 dag wątróbki drobiowej 20 dag masła 2 szalotki 50 g rodzynek 100 ml nalewki ze śliwek lub wiśni 1 łyżka ziół prowansalskich

Wanilia i Kardamon
Pasta z pietruszki i fasoli- bezglutenowa 183

upiec w temp. 200*C, posmarować ją olejem i piec ok. 30 min. Wystudzoną fasolę i pietruszkę zblendować, (oprócz liścia), dodać olej i przyprawy oraz pokrojoną natkę, wymieszać. Jeśli pasztet byłby za suchy to można dodać parę łyżek wody w której gotowała się fasola, ewentualnie jedną łyżkę oleju więcej. Z tej ilości składników wyszło mi sporo pasty, dlatego część nałożyłam

Proste Potrawy
Pasztet drobiowy - ekspresowy 175

Dziś kolejny pasztet z tych co szybko się robi i bez pieczenia. Zrobiony z duszonych golonek indyczych i gotowanych udek z rosołu. Szybko i smacznie. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pasztet pod pierzynką 201

serek mascarpone oraz twarogowy. Do masy serowej dodajemy przyrumienioną cebulkę, marchewkę startą na drobnych oczkach oraz przyprawy. Mieszamy dokładnie i wykładamy na warstwę szpinakową. Całość dokładnie posypujemy ziarnami słonecznika. Pasztet pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku jedną godzinę. Studzimy najpierw w piekarniku, a następnie przed podaniem schładzamy w lodówce, by lepiej się kroił

Kuchnia w czekoladzie
Orientalne kotlety z komosy ryżowej i batata z miętowym sosem jogurtowym 168

Uruchamiając piekarnik dobrze jest wykorzystać go do przygotowania większej ilości warzyw, np. przez upieczenie większej ilości batatów na proste curry , buraków na sałatkę czy choćby warzyw korzeniowych do pysznego pasztetu z kaszą jaglaną

Even Better Food
Pasztet porosołowy z żurawiną 113

łyżki konfitury żurawinowej Mięso oddzielamy od kości. Do blendera przekładamy kurczaka, warzywa z rosołu, pokrojoną w kosteczkę cebulkę, czosnek oraz rosół. Doprawiamy pieprzem. Całość miksujemy na gładką masę. Pasztet przekładamy do małej keksówki. Na górze rozkładamy konfiturę żurawinową. Pieczemy przez 50 minut

VioletoweKucharzenie
Pasztet z fasoli z suszonymi pomidorami w słoiczku 160

odrobinę bułki tartej, wszystko dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dwoma ząbkami czosnku. Włożyć do czystych słoiczków i pasteryzować ok 25-30 min.  Można również upiec pasztet. Masę przełożyć do keksówki jednorazowej wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec w 180 st C przez ok 50 min (góra-dół).  Ja podałam z listkami szpinaku w sosie

Gaździnka warzy

Proponowane wyszukiwania