pasztet - 4225 przepisów (strona:133/282)

66. Pasztet z surimi 104

minutach odcedzić z nadmiaru wody. Drobno posiekaną cebulę i czosnek zrumienić na oliwie, dodać warzywa utarte na tarce o grubych oczkach, udusić do miękkości. Wszystkie składniki pasztetu wymieszać razem na jednolitą masę i doprawić do smaku. Przełożyć masę do przygotowanej formy, na przemiennie z pałeczkami surmi    i piec 1 godzine w temperaturze 170 stopni

Jadło i czytadło
126. Pasztet z selera 110

Jakiś czas temu przygotowałam pasztet z przepisu Ewy Wachowicz, był dobry, ale .... ten jest lepszy ;-)    1 kg selera 2 cebule 1 kostka masła 5 jajek 1 1/2 szklanka bułki tartej 1/2 szklanka kaszki many 2 kostki rosołowe 4 ząbki czosnku  sól, pieprz Selera obrać i pokroić w ćwiartki, gotować w osolonej wodzie do miękkości, następnie zetrzeć

Jadło i czytadło
PASZTET Z KASZĄ JAGLANĄ 183

lubi wędlin ze sklepu, to polecam mój przepyszny pasztet. Bez konserwantów, sztuczności, chudy i bardzo szybki w przygotowaniu. kto powiedział, że trzeba go robić na Wielkanoc, na Trzech Króli też można. Nic aby jeść :-)  Składniki: 700 g mięsa ( wieprzowo- drobiowego w proporcjach pół na pół) 4 łyżki ( takie z czubkiem) kaszy jaglanej  100 g wątróbki drobiowej

pieprzny smaczek
Rillettes - smarowidło z mięsa 278

coś z kuchni francuskiej. Danie które Francuzi potrafią przygotować z każdego mięsa, klasycznie z wieprzowiny, ale także z kaczki, gęsi, królika, zająca, a nawet z łososia. Rillettes to połączenie pasztetu, pasty, smarowidła do chleba. My kochamy smalec ze skwarkami oni wolą coś bardziej mięsnego, czyli rillettes. I to właśnie proponuję wam do kromki świeżego chleba, czy bagietki, na kolacje

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pate z wątróbki z dzika 160

Dziś znowu na chwilkę wracam do dziczyzny. Jakiś czas temu piekłam  pasztet z dzika  i zostało mi trochę wątróbki. Postanowiłam zrobić  z niej coś w rodzaju pate, z tym, że lekko go zapiekłam w kąpieli wodnej. Doskonały do chrupiącej grzanki z kieliszkiem wytrawnego czerwonego wina.   Pate z wątróbki z dzika Czas przygotowania: 80 minut Proporcje

Kulinarne przygody Gatity
Świąteczny pasztet mięsny 171

Prosty do wykonania pasztet, nie wymaga poświęcenia dużo czasu i mamy pewność co jemy.... Składniki: 2 udka 1\2 kg boczku 1\2 kg karczku 30 dag wątróbki drobiowej przyprawy 5 jajek 5 łyżek bułki tartej Wykonanie: Wszystkie mięsne składniki ugotować z przyprawami, ostudzić, a następnie zmielić, razem z przyprawami. Dodać do masy mięsnej, 1\2 szkl. rosołu i pozostałe

Anioły w kuchni
Pasztet z selera 184

charakterystyczne warzywo, którego smak nie wszyscy lubią.Warto się jednak do niego przekonać, chociażby z tego powodu, że ma mało kalorii i jest skarbnicą substancji mineralnych i witamin.  Pasztet z selera robiłyśmy po raz pierwszy, bardzo byłyśmy ciekawe jego smaku i wyszło przepysznie. Skorzystałyśmy z przepisów internetowych i po drobnych przeróbkach, przedstawiamy naszą wersję. Składniki: 1 kg selera korzeniowego

Anioły w kuchni
Pâté z drobiowych wątróbek 231

gałką muszkatołową. Otrzymaną pastę przekładamy do  glinianych miseczek, zalewamy roztopionym masłem i posypujemy kilkoma ziarenkami zielonego pieprzu z zalewy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przepisów na ten pasztet jest dużo na blogach. Do zrobienia zainspirował mnie przepis na blogu Anny Petryna   [TUTAJ] . Oczywiście, jak zwykle muszę coś zmienić. Każdy ma swoje ulubione przyprawy i smaki

Kulinarny karnet Christophera
Pâté z drobiowych wątróbek 195

przygotowuję ten pasztecik w różnej postaci, tym razem przygotowałam Pâté z drobiowych wątróbek w kilku mniejszych miseczkach, aby każdy z nas miał swoją porcję. Pâté w odróżnieniu od polskiego pasztetu przyrządza się na jednej patelni z dużą ilością masła, oraz brandy (ja tym razem dodałam whisky), alkohol dodaje głębszego posmaku tej potrawie. We Francji Pâté często podaje się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jajecznica na mleku – niezawodny przepis 27

osiągnie Twoją ulubioną konsystencję, zdejmij ją z ognia i przełóż na talerz. Zobacz również inne przepisy na śniadania pankejki na kefirze budyniowa owsianka białkowa twarożek z sera z wiaderka pasztet z cukinii z serem żółtym jajka w cieście francuskim z pesto Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest

Via Gusto
Stare tradycyjne przepisy kuchni polskiej 16

naszych przodków zadziwia. Po 40 dniach postu stoły uginały się od jadła, a gospodynie prześcigały w kulinarnym kunszcie. Fakt, że dziś raczej nie pójdziemy w kierunku marynowanych łap niedźwiedzia, pasztetu z kwiczołów, głuszców czy cietrzewi duszonych w maderze,… Czytaj dalej » The post Stare tradycyjne przepisy kuchni polskiej first appeared on Na moim stole

Na moim stole
Roladki z cukinii z fetą i suszonymi pomidorami 33

centymetrowe paski i podawaj na ciepło jako główne danie (np. z ulubionym sosem) lub na zimno jako przystawka. Zobacz również inne przepisy z cukinią : panierowana cukinia z frytkownicy beztłuszczowej pasztet z cukinii z serem żółtym proste placki z cukinii i marchewki pizza na spodzie z cukinii pieczone ziemniaki z cukinią Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram

Via Gusto
Dieta KETO WEGE przepisy + pomysły na obiad bez mięsa, czyli jak wygląda wegetariańska dieta nikskowęglowodanowa: Wskazówki + ja 26

znajdziesz coś dla siebie! [wprm-recipe-roundup-item id="19011"] [wprm-recipe-roundup-item id="40340"] [wprm-recipe-roundup-item id="15039"] [wprm-recipe-roundup-item id="20286" name="Pasztet warzywny"] [wprm-recipe-roundup-item id="28366"] [wprm-recipe-roundup-item id="15031"] [wprm-recipe-roundup-item id="36135"] [wprm-recipe-roundup-item id="28395"] [wprm-recipe-roundup-item

Modern Cave Girl