pasztet - 4150 przepisów (strona:136/277)

Marynowana cebula czerwona 36

dodanie to marynującej się cebuli świeżego tymianku lub dla zwolenników pikantnych smaków, suszonej papryczki chili . Poniżej kilka propozycji na dania, z którymi podać można marynowaną cebulę. burger z kurczakiem pasztet z indyka z morelami grillowany Camembert Ja zazwyczaj marynuję cebulę czerwoną , nie robiłam jeszcze w ten sposób ani cebuli białej ani cebuli szalotki. Może kiedyś zdecyduję się na zastąpienie czerwonej

MeCooks
Pasta z pieczonego kalafiora 39

mąki gryczanej , chlebek jaglany lub krakersy z ziarnami . Sprawdź również moją książkę pt. „HUMMUSY i PASTY” – kliknij TUTAJ . Znajdziesz w niej dziesiątki inspiracji na domowe pasty, dipy i pasztety w roślinnym wydaniu. Szukasz blendera w którym ukręcisz m.in. idealnie gładką pastę? Takiego, który poradzi sobie z orzechami? Zobacz jakiego blendera ja używam oraz przeczytaj moją recenzję – kliknij TUTAJ . Artykuł Pasta

Blendman
Pasta kanapkowa z zielonej soczewicy 26

soczewicy. Marynowanego zielonego pieprzu nie można zastąpić pieprzem mielonym. To pieprz marynowany nadaje tej paście niepowtarzanego smaku. Lubisz dania z zielonej soczewicy ? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Pasztet z pieczarek i soczewicy. Pasta kanapkowa The post Pasta kanapkowa z zielonej soczewicy appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Szybki i prosty chleb pszenny 26

pieczywo sięgam praktycznie codziennie. Bardzo lubię na śniadanie pałaszować kanapki z domowym hummusem lub pasztetem z soczewicy , udekorowane świeżymi, sezonowymi warzywami. Często piekę klasyczny chleb pszenny na drożdżach , ponieważ jest niezwykle prosty do ukręcenia i zawsze wychodzi IDEALNY! Do jego wykonania potrzebne jest tylko kilka składników, które zawsze mam w domowej spiżarce. Szybki i prosty chleb pszenny Bardzo często dostawałem

Blendman
Pasztet jajeczny z pieczarkami 1221

Pyszny pasztet jajeczny z dużą ilością koperku i pieczarkami. Świetnie sprawdzi się jako przekąska na świątecznym stole. Składniki: 10 ugotowanych jajek, 4 surowe jajka, 300 g pieczarek, 60 g sera żółtego, 150 g pora (biała i jasnozielona część), duży pęczek koperku, sól, pieprz, 2 łyżki masła, 4 łyżki bułki tartej Przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na grubych oczkach, por kroimy

Lena Gotuje
Barszcz biały z lanymi kluseczkami 30

docenione przez rodzinę i gości. Barszcz biały. Oto kilka innych przepisów na Wielkanoc, które mogą Ci się spodobać: Sałatka jajeczna z awokado Boczek pieczony rolowany Barszcz chrzanowy Przepis na pasztet drobiowy Soczysta kaczka pieczona w całości Babka ponczowa z białą czekoladą i migdałami Jajka faszerowane pieczarkami i chrzanowym serkiem WIELKANOCNY ŻUREK NA ZAKWASIE: przepis, jak zrobić BIAŁA KIEŁBASA W POLSKIM

Moja Książka Kucharska
Pasztet z jajek z groszkiem 36

Wiosenny pasztet z jajek z groszkiem będzie królował w tym roku u mnie na wielkanocnym stole. 11 jaj 2 cebule 70 g startej mozzarelli sól, pieprz 100 g groszku zielonego mrożonego 1/2 papryki czerwonej 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy 1/2 szklanki bułki tartej 40 g masła, olej 1/2 łyżeczki kurkumy 150 g śmietany gęstej 18 % 9 jajek gotuję

wesoła kuchnia
Mazurek lursowski, przepis XIX wiecznej Warszawy 34

sobie trwałe miejsce w życiu obyczajowym Warszawy od 1871r. aż do roku 1944. Lokale Lourse'a były cukiernią z własną produkcją wykwintnych ciast, lodów i innych smakołyków między innymi pasztetów. Cukiernicy szwajcarscy docierali do wielu miast Królestwa i Cesarstwa. Zakładali firmy cukiernicze również w Lublinie, Płocku, Łomży, Kaliszu, Wilnie, Kijowie i Odessie. Szkolili młodych, przyszłych cukierników, aby mogli godnie reprezentować

Leśny Zakątek
Babka majonezowa 28

rolady z szynką i sałatką jarzynową –  sałatka jarzynowa –  farbowanie jajek barwnikami –  jajka z awokado –  jaja z suszonymi pomidorami –  mazurek kajmakowy –  przepis na pasztet –  jajka faszerowane BABKA MAJONEZOWA Przygotowanie : 1 h 30 minut Składniki: – 5 jajek – 150 g drobnego cukru do wypieków – 100 g mąki pszennej – 100 g mąki ziemniaczanej – 2 łyżeczki proszku

nietylkopasta.pl
Pieróg biłgorajski 23

Jest to tradycyjny wypiek z okolic Biłgoraja zwany też krupniakiem czy pirogiem , wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych. Coś pomiędzy chlebem a pasztetem. Kiedyś świąteczne pieczywo, dziś powszedni wypiek piekarni. Kiedy pierwszy raz próbowałam tego specjału, potraktowałam go jak nieudane wytrawne ciasto. Musiałam dojrzeć do tego specyficznego smaku. Pieróg smakuje na zimno zamiast chleba

To co kocham
Marchewka z sezamem 24

Macie już dość świątecznych jajek, pasztetów, pieczeni, babek, mazurków? Ja mam dość i postanowiłam zrobić detoks warzywny. Na pierwszy rzut poszła aromatyczna marchewka. Składniki: ? 1 kg marchewki ? 4 łyżki ziarna sezamowego ? 1 pęczek natki pietruszki ? 2 łyżki masła ? 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika ? sól, pieprz, cukier do smaku ? sok z 1/2 cytryny ? 1/2 szklanki śmietanki 30% Wykonanie: ? Marchewkę obrać

To co kocham
Faszerowane jajka w szynce 23

wyobrażacie sobie kuchnię bez jajek? Ja do tej pory sobie nie wyobrażałam, bo przecież dodaje się je do wielu potraw: kotletów, pasztetów, naleśników, wypieków, i są również samodzielnymi daniami typu jajecznica, omlety, sadzone, faszerowane, itd. Mnie zawsze smakowały w każdej postaci i mogłabym je jeść codziennie, bo w sumie runął mit, że podwyższają cholesterol. Smakowały… gdyż dwa miesiące temu

To co kocham
Sałatka z kurczaka i cieciorki 25

Często zostaje z rosołu mięso, najczęściej z kurczaka, i nie wiadomo, jak je wykorzystać. Można ugotować potrawkę, pasztet lub po prostu zjeść, bo mięso gotowane jest zdrowe. Ale można też zrobić sałatkę. Bardzo popularny w mojej rodzinie jest kurczak z rodzynkami. Dzisiejsza propozycja to bardzo udany recykling gotowanych udek kurczaka z rosołu. Mięso z kurczaka, cieciorka z orzechowym posmakiem

To co kocham
Rosół z kaczki 27

kurczaka mam alergię. Podsumowując stwierdzam, że rosół z kaczki jest bardziej esencjonalny i aromatyczny niż z kurczaka, ma też ładniejsze „oczka”. A kaczka po recyklingu stała się pasztetem. Składniki: ? 1 kaczka ? 1 cebula ? 2 marchewki ? 1 pietruszka ? 1 por ? 1/2 selera ? sól, pieprz do smaku ? makaron nitki ? natka pietruszki Wykonanie: ? Kaczkę umyć, zalać zimną wodą i zagotować

To co kocham