Pieczenie Dość czasochłonne w przygotowaniu i wymagające wprawy w… przyprawianiu, ale gdy już pojawią się na stole, cieszą się dużym zainteresowaniem. Tradycyjny schab pieczony, kaczka faszerowana, a może wegański pasztet z komosą ryżową i orzechami laskowymi? Wypróbuj gotowych dań dostępnych na www.lokalnyrolnik.pl, gdzie znajdziesz ofertę od zaufanych wytwórców. Klasyki wielkanocne, jak i regionalne specjały możesz zamówić bezpośrednio pod dowolny adres
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!upiec bułeczki czosnkowe , domowe bułki pszenne , bajgle lub podpłomyki . Sprawdź również moją książkę pt. „HUMMUSY i PASTY” – kliknij TUTAJ . Znajdziesz w niej dziesiątki inspiracji na domowe pasty, dipy i pasztety w roślinnym wydaniu. Szukasz blendera w którym ukręcisz m.in. idealnie gładki hummus? Zobacz jakiego blendera ja używam oraz przeczytaj moją recenzję – kliknij TUTAJ . Artykuł Hummus bazyliowy pochodzi z serwisu
Blendmanbazylią… To jest prawdziwy hicior! Sprawdź również moją książkę pt. „HUMMUSY i PASTY” – kliknij TUTAJ . Znajdziesz w niej dziesiątki inspiracji na domowe pasty, dipy i pasztety w roślinnym wydaniu. Hummus chrzanowy – KĄCIK PORAD 1 szklaka ugotowanej ciecierzycy = 1 puszka ciecierzycy Syrop klonowy śmiało możesz zastąpić np. odrobiną cukru lub miodem. Do hummusu nie nadaje się
Blendmanrozpocząć owocową jaglanką przygotowaną na płatkach jaglanych lub dorzucić nieco kaszy do koktajlu. W porze obiadowej kaszę dodajemy do zupy lub przygotowujemy z niej kotlety. Na kolację proponuję wegetariański pasztet z kaszą jaglaną lub paprykarz, który dobrze znają uczestnicy moich warsztatów kulinarnych, a na deser kremowy budyń jaglany lub napoleonkę z kremem z kaszy jaglanej. Żeby było jeszcze bardziej zdrowo
Smakowity Blog Kulinarnykameralny klimat w jednej z sal jadalnych, gdzie czekał zastawiony pysznościami stół tylko dla nas. Kolacja składała się z przystawek – fasolki szparagowej w wędzonym boczku, dwóch sałatek, pasztetu z sosem żurawinowym, ogóreczków, świeżych pomidorów oraz talerzyka serów. Na ciepło dostaliśmy makaron ze szpinakowym pesto oraz pyszną rybę w sosie śmietanowo – koperkowym. Na deser czekał talerz owoców i białe
Raj dla Podniebieniakawałki, ozdobione jedynie gałązkami świeżego majeranku i posypane delikatnie curry zniknęły w okamgnieniu. Jak zrodził się pomysł? Banalnie. Zastanawiałam się nad tygodniowym menu i na myśl przyszedł mi mój pasztet z ciecierzycą i soczewicą. Myśląc o tej ciecierzycy, pomyślałam, że ciekawie mogłaby smakować w serniku, a mocniej doprawiona stworzyłaby przyjemną dla podniebienia całość. Wyszło pysznie! Składniki spód 2 garści świeżego
Raj dla PodniebieniaPrzepyszny! Chleb żytni na zakwasie, który zjedliśmy rodzinnie w ciągu jednego dnia. I choć na stole ułożyłam do poczęstowania się pasztet z kaczką, pokrojone warzywa, sałatkę i sery, to najlepiej pajdy tego chleba smakowały … same! Tak. Przepis na niego pochodzi z książki Jeffrey’a Hamelmana – chlebowej biblii, która jest pełna tak różnorodnych przepisów, że ciężko się zdecydować
Raj dla Podniebieniaosiągnąć, wszystkie nasze chleby wypiekamy ręcznie, unikając przetworzonego pieczywa, które tak często można znaleźć w barach i supermarketach. Opcji na zdrowe kanapki jest wiele: tuńczyk z pomidorem, łosoś, pasztet grzybowy, mozzarella z pomidorem — jedynym sekretem pysznej kanapki jest dobry, naturalny składnik. Naleśniki zbożowe. Naleśniki zbożowe stały się klasyczną przekąską między posiłkami, a prawda jest taka, że są one świetną zdrową
ProstePesto.pl