Do zrobienia konfitury zainspirował mnie przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Z przepisu wybrałam główny sposób wykonania, który wydawał mi się prosty i szybki. Z wielu powodów ominęłam sposób przygotowywania żurawiny. Nakłuwanie owoców i ich moczenie wydało mi się zbyteczne, bo użyłam żurawiny błotnej, której owoce są dużo drobniejsze od tej hodowlanej. Poza tym żurawina błotna jest delikatniejsza i nie ma tak twardej skórki. Poza tym nie wyobrażam sobie żmudnej i długiej pracy przy samym nakłuwaniu. M... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...