Konfitura z żurawiny błotnej

Konfitura z żurawiny błotnej

Konfitura z żurawiny błotnej

Do zrobienia konfitury zainspirował mnie przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Z przepisu wybrałam główny sposób wykonania, który wydawał mi się prosty i szybki. Z wielu powodów ominęłam sposób przygotowywania żurawiny. Nakłuwanie owoców i ich moczenie wydało mi się zbyteczne, bo użyłam żurawiny błotnej, której owoce są dużo drobniejsze od tej hodowlanej. Poza tym żurawina błotna jest delikatniejsza  i nie ma tak twardej skórki. Poza tym nie wyobrażam sobie żmudnej i długiej pracy przy samym nakłuwaniu. M... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.