pasztet - 4176 przepisów (strona:137/279)

Kompot z suszonych jabłek 30

ugotuję jedynie warzywa), wieczorem upiekę sernik, jutro dokończę szałot, zrobię sałatkę panny młodej i to by było na tyle. Potem przez trzy dni będę do odcięcia jadła makiełki i pasztet z sałatką jarzynową. Już tego żałuję. Wracam do Was we wtorek. Wesołych Świąt. Składniki: 1,5 l wody 150 g suszonych jabłek laska cynamonu sok z połowy cytryny miód (opcjonalnie

Kardamonovy
Sos chrzanowy 29

potraw. A właśnie, a propos potraw… do czego jeszcze można dodać taki sos? Na pewno do jajek, ogólnie do zimnej płyty, w której będzie królować wieprzowina (ojeej, do pasztetu sprawdzi się świetnie). Jak się uprzecie można ten sos dodać do przyrządzonej wcześniej ryby lub po prostu jako dodatek do potraw z grilla. Do dzisiejszego przepisu użyłam chrzanu ze słoika

Kardamonovy
Boczek pieczony na kanapki 49

zamiennie co jakiś czas i domowa wędlina u nas gościła. Tutaj też staram się różnorodne mięsa przygotowywać, czasem jest to szynka, czasem schab , pierś kurczaka albo indyka, czasem pasztet albo właśnie boczek. Taki boczek smakuje wybornie i do obiadu na ciepło i na zimno, pokrojony w cienkie plasterki do kanapek, wrapów czy naleśników. Kiedy przygotowuję na jakąś imprezę półmisek wędlin

Dorota Smakuje
Schab dojrzewający w cukrze i soli 49

często, więc przepis jest bogaty we wskazówki. Bardzo lubię robić wędliny domowe, które są smaczne i nie zawierają konserwantów. Pasję zaszczepili we mnie rodzice, którzy zawsze wykonywali domowe kiełbasy, pasztety czy wędzone wędliny. Tym razem zapraszam na sprawdzony przepis na schab dojrzewający w cukrze i soli. Kolejność jest bardzo istotna. Najpierw moczymy schab w cukrze, a potem w soli. Schab

Ania gotuje
Marynowana cebula czerwona 45

dodanie to marynującej się cebuli świeżego tymianku lub dla zwolenników pikantnych smaków, suszonej papryczki chili . Poniżej kilka propozycji na dania, z którymi podać można marynowaną cebulę. burger z kurczakiem pasztet z indyka z morelami grillowany Camembert Ja zazwyczaj marynuję cebulę czerwoną , nie robiłam jeszcze w ten sposób ani cebuli białej ani cebuli szalotki. Może kiedyś zdecyduję się na zastąpienie czerwonej

MeCooks
Pasta z pieczonego kalafiora 43

mąki gryczanej , chlebek jaglany lub krakersy z ziarnami . Sprawdź również moją książkę pt. „HUMMUSY i PASTY” – kliknij TUTAJ . Znajdziesz w niej dziesiątki inspiracji na domowe pasty, dipy i pasztety w roślinnym wydaniu. Szukasz blendera w którym ukręcisz m.in. idealnie gładką pastę? Takiego, który poradzi sobie z orzechami? Zobacz jakiego blendera ja używam oraz przeczytaj moją recenzję – kliknij TUTAJ . Artykuł Pasta

Blendman
Pasta kanapkowa z zielonej soczewicy 37

soczewicy. Marynowanego zielonego pieprzu nie można zastąpić pieprzem mielonym. To pieprz marynowany nadaje tej paście niepowtarzanego smaku. Lubisz dania z zielonej soczewicy ? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Pasztet z pieczarek i soczewicy. Pasta kanapkowa The post Pasta kanapkowa z zielonej soczewicy appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Szybki i prosty chleb pszenny 36

pieczywo sięgam praktycznie codziennie. Bardzo lubię na śniadanie pałaszować kanapki z domowym hummusem lub pasztetem z soczewicy , udekorowane świeżymi, sezonowymi warzywami. Często piekę klasyczny chleb pszenny na drożdżach , ponieważ jest niezwykle prosty do ukręcenia i zawsze wychodzi IDEALNY! Do jego wykonania potrzebne jest tylko kilka składników, które zawsze mam w domowej spiżarce. Szybki i prosty chleb pszenny Bardzo często dostawałem

Blendman
Pasztet jajeczny z pieczarkami 1226

Pyszny pasztet jajeczny z dużą ilością koperku i pieczarkami. Świetnie sprawdzi się jako przekąska na świątecznym stole. Składniki: 10 ugotowanych jajek, 4 surowe jajka, 300 g pieczarek, 60 g sera żółtego, 150 g pora (biała i jasnozielona część), duży pęczek koperku, sól, pieprz, 2 łyżki masła, 4 łyżki bułki tartej Przygotowanie: Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na grubych oczkach, por kroimy

Lena Gotuje
Barszcz biały z lanymi kluseczkami 38

docenione przez rodzinę i gości. Barszcz biały. Oto kilka innych przepisów na Wielkanoc, które mogą Ci się spodobać: Sałatka jajeczna z awokado Boczek pieczony rolowany Barszcz chrzanowy Przepis na pasztet drobiowy Soczysta kaczka pieczona w całości Babka ponczowa z białą czekoladą i migdałami Jajka faszerowane pieczarkami i chrzanowym serkiem WIELKANOCNY ŻUREK NA ZAKWASIE: przepis, jak zrobić BIAŁA KIEŁBASA W POLSKIM

Moja Książka Kucharska
Pasztet z jajek z groszkiem 41

Wiosenny pasztet z jajek z groszkiem będzie królował w tym roku u mnie na wielkanocnym stole. 11 jaj 2 cebule 70 g startej mozzarelli sól, pieprz 100 g groszku zielonego mrożonego 1/2 papryki czerwonej 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy 1/2 szklanki bułki tartej 40 g masła, olej 1/2 łyżeczki kurkumy 150 g śmietany gęstej 18 % 9 jajek gotuję

wesoła kuchnia
Mazurek lursowski, przepis XIX wiecznej Warszawy 40

sobie trwałe miejsce w życiu obyczajowym Warszawy od 1871r. aż do roku 1944. Lokale Lourse'a były cukiernią z własną produkcją wykwintnych ciast, lodów i innych smakołyków między innymi pasztetów. Cukiernicy szwajcarscy docierali do wielu miast Królestwa i Cesarstwa. Zakładali firmy cukiernicze również w Lublinie, Płocku, Łomży, Kaliszu, Wilnie, Kijowie i Odessie. Szkolili młodych, przyszłych cukierników, aby mogli godnie reprezentować

Leśny Zakątek
Babka majonezowa 34

rolady z szynką i sałatką jarzynową –  sałatka jarzynowa –  farbowanie jajek barwnikami –  jajka z awokado –  jaja z suszonymi pomidorami –  mazurek kajmakowy –  przepis na pasztet –  jajka faszerowane BABKA MAJONEZOWA Przygotowanie : 1 h 30 minut Składniki: – 5 jajek – 150 g drobnego cukru do wypieków – 100 g mąki pszennej – 100 g mąki ziemniaczanej – 2 łyżeczki proszku

nietylkopasta.pl
Pieróg biłgorajski 34

Jest to tradycyjny wypiek z okolic Biłgoraja zwany też krupniakiem czy pirogiem , wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych. Coś pomiędzy chlebem a pasztetem. Kiedyś świąteczne pieczywo, dziś powszedni wypiek piekarni. Kiedy pierwszy raz próbowałam tego specjału, potraktowałam go jak nieudane wytrawne ciasto. Musiałam dojrzeć do tego specyficznego smaku. Pieróg smakuje na zimno zamiast chleba

To co kocham

Proponowane wyszukiwania